Monet eivät halua lukea sotajuttuja

On ymmärrettävää, etteivät kaikki halua lukea sotajuttuja – on mukavaa elää harhakuvitelmissa, joiden mukaan maailmassa ei ole sotia, ei väkivaltaa, ei rikoksia.

Anteeksi vaan, mutta minun mielestäni olisi erinomainen asia, jos mahdollisimman moni suomalainen heräisi näkemään tosiasiat ja toimimaan niiden tosiasioiden mukaisesti – että me saisimme jatkossakin elää itsenäisessä, vapaassa Suomessa kuten itse haluamme.

Pahoin pelkään, että sanomani menee yhdestä korvasta sisään ja toisesta ulos – mutta en voi kutenkaan olla edes yrittämättä vaikuttaa.

Meille suomalaisille on olemassa vain yksi reaalinen sotilaallinen uhka – kuten on ollut ennenkin, eli imperialistinen roistovaltio Venäjä. Kuinka ollakaan se ihan sama sotilaallinen uhka kohdistuu myös esimerkiksi seuraaviin valtioihin: Viro, Latvia, Liettua, Puola, Georgia, Ukraina, Unkari, Tshekki, Slovakia, Romania, Moldova, Bulgaria, Turkki, Saksa, Ranska. Vain osan mainitakseni.

Joidenkin mielestä pitää katsoa eteenpäin. Minun mielestäni historiasta pitää ottaa oppia.

Otan joitakin esimerkkejä lähihistoriasta – kauemmaksi meneminen olisi tässä yhteydessä turhan työlästä.

Vuosina 1939-1940 Venäjä laittomasti miehitti:

Viron

Latvian

Liettuan

Puolet Puolasta

Bessarabian ja Bukovinan.

Venäjä yritti miehittää myös koko Suomen, mutta epäonnistui yrityksessään.

Vuonna 1941 Venäjän aikomuksena oli tietysti uudelleen valloittaa koko Suomi, mutta myös koko Eurooppa – aluksi.

Tätä olisi helppoa jatkaa lukemattomin artikkelein nykypäivään saakka, mutta Pirkan Blogit eivät näköjään halua enempää tällä kertaa. Sama asia kertautuu, kertautuu ja kertautuu.

17 vastausta artikkeliin “Monet eivät halua lukea sotajuttuja”

    1. Lähden huomenna käymään maassa jossa ei olla sodittu yli 200 vuoteen, silti sekin haluaa harjoitella jos jotain tapahtuu. Vaikka Kalle Kustaa korkki muniansa sorkki, munat meni rikki, Kalle Kustaa itki. Silti se harjoittelee puupyssyillä, riksoilla ja jousilla. Kalle Kustaakin on hereillä.

    2. Kuten sellaisessa kestoilluusiossa että Venäjä kaiken aikaa hautoisi Suomen valloittamista. Jos rakentaa koko minuutensa tällaisen illuusion lentohiekkapohjalle ei todellisuuteen havahtuminen ole enää helppoa.

  1. Niinpä..Minä ainakin elän tämän päivän todellisuudessa, johon ei kuulu pelko itäistä naapurimaata kohtaan. Tuosta kroonisesta Venäjän pelosta tulee mieleen sarjakuva Asterix ja Obelix..siellä esiintyy kyläpäällikkö Aladobix, joka pelkää koko ajan, että taivas putoaa niskaan.Saman suuntaista huuhaata täälläkin on ollut luettavissa 30 vuotta..

  2. Pakkohan meidän normaalien ihmisten on elää todellisuudessa. Ei siinä mietitä sota-asioita kun joutuu hankkimaan elantoa perheelle..

  3. Ymmärrän hyvin näkökantasi.
    Toki ymmärrän jotenkin niitäkin, joilla on jonkinlainen kielteinen asenne kaikkeen sotaan sotilaallisuuteen, varustautumiseen, jne ja niihin liittyviin asioihin.
    Valitettavasti asioiden käsittelemiseen ja suhtautumiseen vaaditaan laajempaa asioiden ymmärtämistä eikä pelkkä asenteellinen kielteisyys riitä perusteeksi vastustamiseen.

  4. Minulla ei ole oikein isommin intoa sota-aiheisiin, mutta elämänfilosofiani sanoo että kunnioita ihmisiä siinä missä he ovat hyviä. Jos joku on tämän aiheen ekspertti, nostan sille hattua.

  5. ”On ymmärrettävää, etteivät kaikki halua lukea sotajuttuja – on mukavaa elää harhakuvitelmissa, joiden mukaan maailmassa ei ole sotia, ei väkivaltaa, ei rikoksia.”

    Tosiasiat pitää kohdata, vaikka kuinka ahistaisi, ettei alkaisi enemmän ahistaa toivottomassa tilanteessa.

  6. Pitää tunnustaa, että itseäni ei sota-aiheet kauheasti kiinnosta, mutta en kyllä mielestäni elä missään illuusiossa sodattomasta maailmasta.

    Venäjää en suostu pelkäämään ja vielä vähemmän venäläisiä.

    Huomattavasti suurempi uhka Suomen itsenäisyydelle ja omalle päätösvallalle ovat muroihinsa kusevat poliitikot, jotka luovuttavat pala palalta valtaa ylikansallisille organisaatioille.

  7. Juu, aivan liian vähän sotajuttuja tällä blogialustalla. Johtunee varmaankin siitä, että tänne on pesiytynyt liian paljon harhakuvittelijoita, jotka eivät osaa 24/7 pelätä ryssän hyökkäystä.

  8. Maailmassahan ei sodita. Varsinkaan Venäjä ei sodi, se vaan vapauttaa kansoja varsinkin naapuri kansoja vallan ikeestä. Kuu on muuten juustoa.

  9. Venäjä ei halua vapauttaa Suomea EU:lta joten vaikea kuvitella että ne hyökkäisi.

  10. Ihminen on sotinut maailman sivu ja tulee tekemään oli kuka rauhan kyyhky nyt sitten mitä mieltä tahansa.

    1. Ei meitä tarvitse kiinnostaa kaikki sodat – mutta pitäisi kiinnostaa Venäjän käymät sodat, kun se ryssälä valitettavasti on naapurina ja suuri sotilaallinen uhka Suomelle.

  11. Mitähän sellaisten pitäisi olla mieltä sotajutuista joiden mielestä Suomi pitäisi liittää Venäjään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *