Punaiset sabotoimassa maanpuolustusta

Joku surkea professori arveli, että 64 monitoimihävittäjää on Suomelle liian paljon ja esitti muistaakseni vain 47 hävittäjän hankintaa.

Puolustusministeri Jussi Niinistö vastasi aivan oikein sen professorin tehneen itsensä pelleksi ja totesi ”olevansa levollinen jos Suomi hankkii 100 hävittäjää.”

Olen Jussi Niinistön kanssa samaa mieltä. Ehdoton minimi on 64 uutta monitoimihävittäjää, mutta parempi olisi ostaa 100. Kaikki eivät ole käytettävissä, vaan osa on huollossa, osa peruskorjauksessa, osa päivitettävänä ja osa tuhoutuu.

Olisi parempi kun maanpuolustusasioista tietämättömät eivät puuttuisi puolustusmateriaalihankintoihin.

Jaa käyttäen:


38 Replies to “Punaiset sabotoimassa maanpuolustusta”

 1. Joku voi päätellä, ettei kannata maksaa enää palovakuuyusta, kun talo ei palanut viime vuonnakaan.

  Vain yksikin tilattu uusi hävittäjä on tuhlausta, jos Venäjä ei sitten aiheuttanutkaan ongelmia 2050 mennessä.

  1. Harri, olen vahvasti eri mieltä kanssasi. Jos Suomella ei ole iskussa olevia ilmavoimia, niin on 100% varmaa, että Venäjä hyökkää. Jos maanpuolustus on hyvässä iskussa, niin voi olla, ettei Venäjä hyökkää.

   1. Juhani, nyt käsitit minut väärin. Tavallaan parodioin ajatusta, että ei kannata ostaa vakuutusta (hankkia hävittäjiä), koska vahinkoa ei ole tapahtunut viime aikoina.

    Olen samaa mieltä Puolustusvoimien hankinnoista kanssasi.

    Sorry, että esitin asiani monimutkaisesti…

 2. Tuolla Verkkouutisten kommenteissa olikin kommentti, ettei nykyisilläkään ole ollut paljon käyttöä. Voi voi, onpa harmi, ettei ole ollut sotaa. Kaikki muutkin aseet ovat olleet tarpeettomia. Meidänkin taloyhtiö on tuhlannut lukkoihin rahaa, vaikka ei ole käynyt yhtään murtovarasta. Ostin autoonkin nastarenkaat ihan turhaan, kun en ole ajanut kenenkään perään. Moni ottaa influessarokotuksenkin, vaikka ei saa influenssaa. Maailma on täynnä tuhlaajmista.

 3. Sanokaapa, mistä tulee juuri se kappalemäärä 64? Paremmin muistettava olisi 65, tai vaikkapa tasan 60. Siis millä laskuopilla, kun niiden hävittäjien hinnoista ainakaan ole mitään tietoa.

  1. Pentti, 4 on ollut kaksipaikkaista koulukonetta.

   60 jaettuna kolmelle lennostolle, joilla aluevastuu. Rovaniemi, Rissala, Pirkkala.

   Se 64 on ehdoton minimi. Puolustusvoimat ei uskalla edes toivoa enempää. Eduskunta on hyväksynyt kannan, ettei Ilmavoimia heikennetä.

 4. Oikein ja väärin perusteltua sillä osalla rahalla voitaisiin laittaa muita osia iskukuntoon esimerkiksi maasta ammuttavia ohjuksia ilmatorjuntaan.sillä yhden koneen hinnalla taitaisi saada kasan ohjuksia.

  1. Niilo, olet oikeassa siinä, että pitää hankkia myös ilmatorjuntaohjuksia. Olalta ammuttavista Stingereistä aina ballististen ohjusten torjuntaan kykeneviin.

   Ne monitoimihävittäjät kuitenkin suojaavat liikekannallepanoa ja toimivat nopeasti liikkuvana ”lentävänä tykistönä”.

   Suomella oli Talvisodassa aivan liian vähän koneita, eikä lainkaan moderneja hävittäjiä. Se puute maksoi Suomelle paljon. Jatkosodassa oli jo määrällisesti mukavasti, mutta ei laadullisesti. Taas se puute maksoi suomalaista verta.

 5. Ilmavoimat hankkii sen 64 kipaletta hävittäjiä, ilmavoimien komentaja totesi jo näin aikaa sitten. Oma veikkaus on vahvasti että ne on F-35 hävittäjiä. Puolustus tarvitaan koko Suomen alueelle ja aiemman toimivan systeemin mukaan ne hankitaan ja siihen tarvitaan se määrä ainakin mikä on nyt.

  Tämä päivä meni Tukikohtakomppaniassa, siellä oli myös niitä nykyisiä F/A-18 Hornet hävittäjiä, eli terveiset sieltä.

  Ja missä ne ”punaiset sabotoi”… ettei ikkunan takana olisi ollut tonttu punasine lakkeineen…

  1. Kokoomuslainen professori ei esittäisi tuollaisia kysymyksiä/ehdotuksia. Olen varma, että jos tyypin taustaa tutkittaisiin, niin punainen sieltä näkyisi. Eikä se ole ainoa. Kommarikansanedustajatkin ovat sitä mieltä – osa kommareista jopa niin, ettei hankita lainkaan.

   1. Suomen kommunisteja lymyilee joku yksi prosentti jossain kivien alla, eiköhän tässä ole kyse jostain vallan muusta.

    Se siitä.

    1. Vasemmistoliittolaiset ovat nimensä vaihtaneita kommunisteja. Piste.

     Muita merkittäviä punaisia ovat demarit. Vihreätkin ovat todellisuudessa pitkälti punaisia – Kremlin keksintö länsimaiden heikentämiseksi.

 6. Turha kiistellä kun Suomeen hankitaan se määrä hävittäjiä vähintään mitä meillä nyt jo on.

  Jos on liian vähän ei voida toimia koko Suomen alueella, syy: hävittäjien nopeudet ja aseistuksen (ohjukset) toimintamatkat ei ole juuri merkittävästi muuttuneet. Eli rauta on erilaista mutta matkat ja aika on sama.

  Tässä lisää tietoa missä mennään ja minne mennään:

  http://www.reservilainen.fi/uutiset/neljannen_vai_viidennen_sukupolven_havittaja_hx-hanke_etsii_ilmavoimille_konetta_30_vuodeksi

  1. Toivottavasti.

   Kuitenkin se on hyvin epävarmaa jos seuraavassa hallituksessa on punaiset ja/tai punaiset ja vihreät.

   Sen professorin olisi ollut parasta pitää turpansa kiinni. Ajaa Kremlin asiaa.

   1. Se on sata varmaa että ne hävittäjät tulee, ellei ryssä ehdi sitä ennen rajan yli…

    1. Etukäteen varmaa on vain kuolema.

     Meillä on koko ajan vastassa Kremlin propagandistit pohjattomalla budjetilla. Rahaa riittää Pietarin trollitehtaan trollien palkkoihin, agenttien suurempiin palkkoihin ja mahdottomiin lahjuksiin.

     Moni on tässä elämässä myös tehnyt sellaista jonka avulla ryssät voivat heitä kiristää tekemään kuten Kreml haluaa.

     Talvisodassa Suomi oli ”yksimielinen”, mutta silloinkin oli Kremlin puolella olevia. Jatkosodassa suomalaisten joukossa oli paljon enemmän Kremlin hyväksi toimivia. Jatkosodan jälkeen niitä Kremlin hyväksi toimivia on ollut niin paljon, ettei kukaan ole kyennyt laskemaan. Tänäänkin niitä paskiaisia on aivan tarpeeksi.

 7. Hyvin on täällä silti eletty. Jopa ”punaisten” demarien vallassa ollessa. On kuulemma Suomi maailman onnellisin maa.

  1. Eemeli, katsoppa minkä väriset liput niillä demareilla on ollut ja on.

   On onni, että ne punaiset demarit eivät ole milloinkaan päässeet itsenäisessä Suomessa enemmistövaltaan.

   Demarit ovat ajaneet Suomeen sosialismia sekä asein, että ilman aseita, niin näkyvällä ryssien avulla kuin näkymättömällä ryssien avulla.

    1. Hyvin pitkälti selittyy.

     Punalippuiset ovat halunneet proletariaatin diktatuuria ja yksityisomistusten sosialisointia. Jos et tiedä asioista niin kirjoita jossakin muualla kuin minun blogissani.

     Minun blogini on minun blogini.

 8. Seuraava hallitus ei taida olla paras mahdollinen hävittäjähankinnan kannalta. Vihreät haluaa saasteettomia kumimoottorilennokkeja ja demareiltakin on kuulut, ettei noin montaa tarvittaisi. Kun vakuutus on toiminut eikä vahinkoa ole tapahtunut, niin on kiusaus säästää ja alentaa turvaa. Ja kun Venäjä osaa hybridivaikuttamisen niin se voi alkaa levittää ajatusta ”liian kalliista hävittäjistä”.

  Uusien sotalaivojen hankinnan tarpeellisuudesta en ole yhtä vakuuttunut. Ne kun ovat aika isoja aluksia ja siksi saattavat olla turhan helppoja maaleja. Altavastaajan pitäisi päästä aina karkuun ja alta pois, sillä vahvempi voi sen muuten murskata. Se, mihin resursseja tarvittaisiin minusta on ohjusten torjunta. Venäjä voisi kriisin tullen ammuskella rauhassa paikkoja sileäksi muuten hyökkäämättä. Sellainnen olisi oiva kiristyskeino. Ruotsi hankkii Patriot-järjestelmän, mutta sellainen on tosi kallis ja nyt kun hankitaan laivoja ja lentokoneita niin rahoitusta sille ei saatane. Eikä seuraavan hallituksen puolustusministeri ole Jussi Niinistö jolla on intohimoa ja rohkeutta kehittää puolustusvoimia.

  1. Norppa: ”Vihreät haluaa saasteettomia kumimoottorilennokkeja”

   Tai aurinkopaneeleilla ja sähkömoottorilla – ja korkeintaan yksi, se sitten saa maksaa mitä hyvänsä.

  2. Norppa: ”Uusien sotalaivojen hankinnan tarpeellisuudesta en ole yhtä vakuuttunut. Ne kun ovat aika isoja aluksia ja siksi saattavat olla turhan helppoja maaleja. Altavastaajan pitäisi päästä aina karkuun ja alta pois, sillä vahvempi voi sen muuten murskata.”

   Pieni veneluokan alus on myös helpompi naamioida näkymättömäksi saaristoon kuin iso korvetti.

   1. Niin, merelläkin pitäisi kai käydä eräänlaista sissisotaa, koska resurssit eivät riitä taysimittaiseen kohtaamiseen. Mikähän logiikka noissa korveteissa on? Laivaston johto on ihastunut isompiin laivoihin?

    1. Juu, soutuveneillä sitä sissisotaa merellä, lähdetään jo siitä että ei mitään sissisotaa tule edes maavoimien riesaksi. Suomen pitää liittyä NATO jäseneksi ja nämä muut höpötykset pitää lopettaa tasan siihen.

     1. Suomi joutuu kuitenkin taas yksin sotaan Venäjää vastaan.

      Pieni, nopea ja ketterä Jurmo-luokan alusta vastaava vene varustettuna vaikkapa kahdella meritorjuntaohjuksella olisi poikaa. Se kykenisi väistämäänkin meritorjuntaohjuksen. Liikehtimiskyky on aivan loistava ja pysähtyykin vauhdista ”kuin seinään”. Sellaisia ”parvi” kerralla hyökkäämään ja sitten taas piiloon.

      1. Kevyt ja isoilla moottoreilla varustettu nopea kulkuinen ”torpedo vene” tyyppinen alus. Se tulisi kuin tyhjästä ja iskisi ja kaasuttaisi pakoon. En tiedä onko nykyjään sen tyylisiä aluksia sotilas käytössä?

       1. Se kotimainen Jurmo-luokan vene on sen tapainen, olen ollut kyydissä. Todellinen vauhtihirmu, joka haluttaessa pysähtyy kuin seinään ja tekee mahtavia mutkia. Jehu-luokka on uudempi ja suurempi vastaava.

        Molempien niiden pohjalta voisi kehittää uuden ohjusveneen.

    2. Norppa: ”Mikähän logiikka noissa korveteissa on? Laivaston johto on ihastunut isompiin laivoihin?”

     Tekisi mieli ajatella, että sellaisella oikealla sotalaivalla on seksikkäämpää purjehtia rauhan aikana näyttämään Suomen sotalippua vaikkapa San Fransiscoon tai Tokioon – mutta eihän siitä voi olla kyse.

     Kaitpa ajatus on, että niillä isoilla korveteilla voidaan saattaa suomalaisia kauppa-aluksia Itämerellä ja Suomenlahdella kesät talvet, myös jäissä. Se on sitten ihan eri asia miten pitkään ne pysyvät pinnalla Suomen sodassa Venäjää vastaan. Yksittäisen meritorjuntaohjuksen ne ehkä kykenevät torjumaan, mutta entäpä sitten kun niitä tulee kerralla suuri parvi?

 9. Enpä muista sossujen mitään sosialisoineen. Lipposen aikaan valtionyhtiöitäkin myytiin urakalla. Nyt kiroavat, että sellaista piti mennä tekemään.

 10. Jos voin käyn mieluummin yliopiston apteekissa. Menee rahat hyvään tarkoitukseen. Verkosta=Palvelemme asiakkaita Suomessa 17 apteekissa ja verkkoapteekissa ya.fi. Tuottomme käytetään vuosittain omistajamme Helsingin yliopiston opetuksen ja tutkimuksen hyväksi. Tunnustuksena tästä Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt meille yhteiskunnallinen yritys -merkin.

Kommentoi