Ryssät kaivavat verta nenästään?

Venäjä sulkee kansainvälisen ilmatilan Itämerellä ”laivastonsa ilmatorjuntaharjoituksen” vuoksi 4.-6. huhtikuuta. Harjoitusalue yltää 10 km etäisyydelle Ruotsin rannikosta.

Kuinka ollakaan alue on Venäjän Nordstream-kaasuputkien aluetta.

Alueen kautta lentävät normaalisti Virosta länteen lentävät siviilikoneet – nyt ei sitten saakaan lentää.

Välirauhan aikana Venäjä pisti Viron merialueen ja ilmatilan saartoon ja ampui alas suomalaisen matkustajalentokoneen Kaleva. Mitähän nyt tapahtuu?

Lisää asiasta täältä ja täältä.

45 vastausta artikkeliin “Ryssät kaivavat verta nenästään?”

  1. Venäjällä on Iskander ohjusten harjoitukset aivan Ruotsin rannikon tuntumassa. Niin, entäpä sitten, se tekee sen kun voi. Vasta harjoittelivat Suursaaren ja Tyrärsaaren alueella muutaman kymmenen kilometrin päässä Suomesta. Miksi, siksi, koska se voi. Me länsimaina ei uskallate, miksi, siksi kun me pelkäämme Venäjää, se on iskostettu äidinmaidossa.

    1. Marko, ihan kaikki suomalaiset, eikä ihan kaikki virolaisetkaan, eivät kuulu siihen joukkoon ”me”, vaan valmistaudumme tulevaan sotaan imperialistista roistovaltiota Venäjää vastaan.

      Esimerkiksi tehokasta sissisotaa ryssät pelkäävät enemmän kuin vaikkapa panssariprikaateja. En ole suinkaan ainoa, joka valmistautuu sissisotaan ja kouluttaa muitakin siihen.

  2. Ei länsi ole heikko oikeasti, talous lopulta aina ratkaisee kaiken. Venäläiset kyllä tietävät tuon.
    KGB-Venäjä uhittelee nyt jatkoajalla, vastaava Neuvostoliiton kohtalo on aivan huulilla.
    Putin on jättänyt kaikki talouden ja politiikan uudistukset tekemättä, jäljellä on vain uhoaminen ydinaseilla.
    Venäjän kohtalo on vain taantua Putinin KGB-klikin johdolla, pikku hiljaa kuoleva kleptokratia.

    1. Euroopan demokraattiset maat – mukaan luettuna Suomi – ovat sotilaallisesti erittäin heikkoja. Puolustuskyky on surkea ja puolustusvalmius on olematon.

      Se on ihan omien poliitikkojemme tyhmyyttä – ei ole satsattu maanpuolustukseen.

      Taloudellisesta vahvuudesta ei ole mitään iloa kun Venäjä tulee hyökkäysvaunuineen rajan ylitse. Silloin pitäisi olla kalustoa ja koulutettuja miehiä pistämässä hanttiin.

  3. Kyllä tais Tapio kk olla näin että p-korea aloitti uhittelun johon Yhdysvallat vastas ja sitten Putini jatkoi jos ohjus tulee venäjälle hekin vastaa .
    Ja itämerellä tuo naton sotaharjoitus oli aivan kaliningradin edessä nyt taas toisen osapuolen taholta Ruotsin rannikolla .
    Aivan samaa linjaa oli kylmän sodan aikana itämerellä .
    Mutta noinhan sekin oli odottettavissa moinen uho . terv tepivaari

  4. Sanotaanko vaikka näin että Venäjälle – vastavoima – mutta se vaatii koko euroopan yhtenäisyyttä ” soviteltua politiikkaa” jotta isokarhu pysyy omissa nahoissaan – ilman tarpeetonta uhittelua.

    No,jos Venäjä kuin Kiina ”yhdistäisivät voimansa” niin koko eurooppa saa tuta mutta – ei sentään sotaintoilla. Vaikka esim.kauppasaarrot ymv.toimenpiteet lienevät sitä samaa sotailua joista kansalaisetkin kärsivät. Muutamat pölvästit ja koko maailma sekaisin.

    1. Esimerkiksi Saksan on korotettava puolustusmäärärahansa noin kaksinkertaisiksi ja pantava puolustus kuntoon – nyt Saksa on vapaamatkustaja USAn siivellä.

  5. Venäjä pyrkii harjoittelemaa itämeren sulkemista kriisin / sodan aikana, mikäs valtio jää silloin yksin…vinkki, ei kuulu Natoon…

    1. Niin, ei kuulu NATOon ja lisäksi on laiminlyönyt maanpuolustuksen ihan perusteellisesti. Halosen kausina hävitettiin valtava määrä käyttökelpoista puolustusmateriaalia.

  6. Suomella on aika lailla 270 000 miestä riviin on se nyt hiukan enempi kun Eestin n 20 000 .
    Mutta eiköhän tän episodin alkanut Nato joka meni toisen ikkunan alle laivoineen .
    Luuliko Nato ettei sitä kuittia tule jossain vaiheessa .
    No nyt se kuitti sitten tuli sota harjoituksen muodossa lähelle Ruotsin aluevesiä . terv tepivaari

    1. Suomella ei ole aseissa käytännöllisesti katsoen ketään maavoimissa. Kun Venäjä tekee yllätyshyökkäyksen, niin ketään ei ole pistämässä sen panssariprikaateille hanttiin – saavat huristella vapaasti vaikka Helsinkiin jos haluavat. Jos joku hyökkäysvaunu hajoaa, niin se ei haittaa tahtia – niitä kyllä riittää.

      Muutama Hornet toki on rauhan aikanakin valmiudessa, mutta entä sitten.

  7. Jaa, että ihan NATO on mennyt ryssien ”ikkunan alle”. Sellaista paskaa ei tarvitse tunkea minun blogiini, kirjoita omaasi jos haluat.

    NATO on nimenomaan demokraattisten maiden puolustusorganisaatio, joka on vastannut erittäin maltillisesti imperialistisen roistovaltion Venäjän NATOn jäsenmaihin kohdistamaan suureen sotilaalliseen uhkaan. Piste.

    1. Ei ollut paskaa vaan totuus naton sotaharjoituksesta kaliningraadin edessa viime vuonna .
      Niin se kaliningraad on muutenVenäjän osa Eestin rannikolla itamereen päin . terv tepivaari

      1. Ja taas tuli Teuvolta annos paskaa.

        Venäjän miehittämänä oleva Saksan Königsberg (Itä-Preussi) sijaitsee Puolan ja Liettuan välissä – hyvin kaukana Virosta.

        1. En ole sanonut königsberistä mitään kyllä minä sen tiedän missä on .
          Puhuin kalinnigraadista ja se on itämeren rannalla terv tepivaari

          1. Niin on mutta niin kauan kun se kartalla on Galiningrad se on sitä minulle .
            En ole Eestiäkään siinä sanonut mutta itämeren olen laittanut moneenkin kertaan .
            Mutta sen edessä Nato harjoitteli aivan lähes aluevesillä jo nyt on Venäjä joka tekee samaa Ruotsin Karlskronan edessä .
            Kas kummaa sekin on laivasto tuki kohta

      2. No tuolla on selvä virhe tarkoitukseni oli laittaa eestistä itämeren rannikolta alaspäin . terv tepivaari

  8. No Juhani ei ole nyt rivissä muttei Suomi ole ilman rajojen valvontaa ole vaikka sellasta tuolla koita väittää .
    Mutta tuosta asiasta ei kannata paljon mesota somessa ja luuletko että muu maailma katsoo sivusta .
    No enpä ihan heti usko että Suomella olisi nyt suurempa vaaraa kuitenkaan . terv tepivaari

  9. Nato meni klaningraadin eteen sotaharjoituksiin luuletko ettei se Venäjällä huomioitu .
    se oli melkoisen varmaan myös tähän Venäjän vasta vetoon moisesta . terv tepivaari

    1. NATO ei ole mennyt hyökkäyssotaharjoituksin. NATO harjoittelee jäsenmaidensa puolustusta.

      Venäjän sotaharjoitukset sen sijaan ovat hyökkäyksellisiä – esimerkiksi Viroa, Latviaa ja Liettuaa vastaan.

  10. Tuskinpa ovat mutta luulot on sodan käynnissä ne pahimmat asiat ja kyllä ne lilluivat tuon Kalinigraadin edessä ne Naton Paatit harjoitteli ihan mitä vaan . terv tepivaari

    1. NATOn alukset eivät ole millään lailla uhanneet Venäjää, eivät haittaa merenkulkua, eivätkä lentoliikennettä. Ryssät sen sijaan uhkaavat tavallista merenkulkua ja siviililentoliikennettä.

      Lopeta paskan jauhaminen minun blogissani. Niin, tämä on minun blogini.

  11. Samasta aiheesta kirjoittelin blogin, keskusteltu eri alustoilla asiasta kiinnostuneiden kanssa. Kovin synkkää tulevaisuutta keskustelijat veikkaa Venäjän toimien lisääntyessä. Tänä vuonna heillä on n 500 kertaus yms harjoitusta ja moni niistä hipoo Suomea ja Baltiaa, kuten minä olen sanonut, sattumaa….?….ei, minä en usko sattumiin.

    1. Ryssä toimii suunnitelmallisesti pyrkien tiettyihin tavoitteisiin – sattumalle ei ole sijaa. Ryssä myös osaa valitettavasti varsin hyvin käyttää hyväkseen avautuvia mahdollisuuksia.

          1. Parempi vahtia kuin olla vahtimatta, sekin on tyhjääkin parempi, viimeiset 20 vuotta on annettu sen minkä ovat halunneet (länsimaat ja Venäjän naapurit)

  12. Siinä yksi syy mm Ukrainan sotaan ottavat sen mitä ei ole lukittu kunnolla .
    Oli tyhmää lopettaa asevelvollisuus Ruotsi oli samoilla linjoilla terv tepivaari

      1. Myös Saksassa pitäisi olla asevelvollisuus, kunnon puolustusmäärärahat ja puolustus kunnossa – vaan ei ole. Sen sijaan saksalaiset demaripoliitikot ovat yleensä ryssän perseen nuolijoita.

        1. Saksassa on mm enemmän turkkilaisia kuin meitä suomalaisia…kun Turkki päättää että laitatte hanttiin vaikka uskonnon varjolla, Saksa kaatuu.

          1. Marko, tästä asiasta en olisi ollenkaan varma.

            Saksassa on toki hyvin huomattava määrä turkkilaisia. On vaikka mitä myyviä kauppiaita, kebab-ravintoloiden pitäjiä, jne. He pärjäävät Saksassa ihan hyvin.

            Epäilen suuresti tottelisivatko vaikkapa Erdoganin käskyä – tuskinpa vaan – juuri siksi, että heillä pyyhkii Saksassa ihan hyvin.

            Sen sijaan ryssät Suomessa tottelevat hyvin suurella todennäköisyydellä Kremlistä tulevia käskyjä – pyyhkipä niillä täällä hyvin tai huonosti.

  13. Saksassa on paljon muitakin muista maista tulleita mutta menkääpäs sinne huomaatte että meistä Suomalaisista pidetään siinä maassa vieläkin .
    On siellä meitä Suomalaisiakin tosin ei nii paljon kun muita on kuitenkin terv tepivaari

    1. Olen ollut Saksassa melkoisen pitkän aikaa hyvin monilla matkoillani – enemmän pitkien messumatkojen kuin lomamatkojen vuoksi. Esimerkiksi Baijerin Münchenissä olen vieraillut todella monta kertaa. Aivan loistava ravintola Münchenissä Königshoff on tuttu paikka. Münchenin tavarataloistakin on tullut ostettua yhtä ja toista mukaan Suomeen. Esimerkiksi pitkä ”Gestapomallinen” musta nahkatakki on vallan erinomainen.

      1. Saksa kuten Ranska on kusessa muslimien takia. Ne tekee juuro niinkuin uskonto KÄSKEE, ihan sama missä maassa ne on.

        1. Islamilaisia maita on monta sorttia.

          Melkein sata vuotta sittan (1923) Turkista tuli Tasavalta Kemal Atatürkin johdolla. Maallinen valtio, jossa islamistihihhulit pistettiin kuriin. Tytöt saavat opiskella, naiset käydä töissä, ei tarvita burkia, nigabeja, huiveja.

          Nyt Erdoganin aikana ollaan taas menossa fundamentalisti-islamistien suuntaan.

          Ranskaan muslimeja on tullut Afrikasta, no, sen tietää mitä porukkaa se on.

      2. Sattuneista syistä on siellä tullut piipahdettua melkoisen monta kertaa ja aina ollut vastaanotto lämmin henkinen . terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *