Saksan puolustusvoimien tila on erittäin huolestuttava

Saksa ottaa NATOn erittäin nopean toiminnan joukkojen johdon vuoden 2019 alussa. Saksan pitäisi sijoittaa kyseisiin joukkoihin merkittävä määrä henkilökuntaa ja kalustoa.

Kun Saksan puolustusvoimien joukko-osastojen kaluston ja varustuksen tila on aivan surkea, niin mitähän siitä sitten oikein tulee?

Esimerkiksi Saksa on luvannut joukolla olevan mm. 44 Leopard 2 panssarivaunua. Saksan siihen tarkoitukseen aiotulla 9. panssariprikaatilla on kuitenkin vain 9 toimintakuntoista panssarivaunua ja 3 rynnäkköpanssaria (IFV) Marden. Ei ole varaosia, eikä rahaa kunnostaa lisää vaunuja.

Viimeisin ”hauska” tieto viittaa vuoteen 1941, jolloin Saksa joutui tekemään ennakoivan iskun itään juuri ennen kuin Venäjä olisi hyökännyt maailmanhistorian suurimmin joukoin länteen. Silloin saksalaisille sotilaille ei ollut jakaa talvisodankäyntiin tarvittavaa varustusta, kuten talviasepukuja. Taas historia toistaa itseään. Saksan joukoille ei ole jakaa talviasepukuja, eikä edes telttoja.

On varmaankin taas hauskaa taistella tammikuun pakkasissa kesäpuserossa ja ilman majoitusta.

Mainittakoon, ettei ole myöskään valonvahvistimia, tai vastaavia yötaistelun mahdollistavia laitteita.

Saksan nykyinen puolustusministeri (nainen) Ursula von der Leyen haluaisi, että Saksan puolustusmäärärahat viimeinkin nostettaisiin NATOn haluamalle tasolle 2% bruttokansantuotteesta ja puutteet korjattaisiin. Saksan venäjämieliset demarit (kuten esimerkiksi Steinmeier ja Gabriel) kuitenkin vastustavat puolustusmäärärahojen korotusta.

Saksa on erittäin menestyvä taloudellinen suurvalta, jolla on vaikeuksia keksiä mihin kaiken ylimääräisen rahan käyttäisi – mutta demarit, vihreät ja kommarit estävät maanpuolustuksen laittamisen kuntoon.

Grrr…

Panssarivaunujen ja rynnäkkövaunujen linkin olen antanut jo aiemmin. Lähde talvivarustukseen ja telttoihin on tässä.

Vapaussodassa ja Jatkosodassa Suomi sai apua ryssälää vastaan Saksasta. Kun ryssälä taas hyökkää Suomen kimppuun, niin valitettavasti Saksasta ei ole apua, vaikka saksalaiset ehkä haluaisivatkin auttaa Suomea.

8 vastausta artikkeliin “Saksan puolustusvoimien tila on erittäin huolestuttava”

  1. EUn puolustusyhteistyö on kuolleena syntynyt ajatus. Jos Suomi olisi NATOn jäsenmaa, niin olisi olemassa edes teoreettinen mahdollisuus, että saisimme jostakin apua kun imperialistinen roistovaltio Venäjä taas hyökkää Suomen kimppuun yrittäen jälleen valloittaa koko Suomen.

  2. Saksa on perikadossa. Maassa on mm enemmän turkkilaisia tapoineen ja uskontoineen kuin Suomessa on asukkaita. Merkel on kuin meidän Halonen, kaikki erilainen on in ja pop, omia ei juuri arvosteta. Armeijan alasajo 90-luvun jälkeen ei ole suuntaa juuri muuttanut. Nyt Saksa on siinä tilanteessa kuin ensimmäisen maailmansodan jälkeen sen toivottiin olevan. Ennen oli pistää rintamalle maailman parhaita taisteluvaunuja Tiikereitä…nyt vain paperi tiikereitä. Alles is ein kaputt!

    1. Saksalainen Leopard 2 A 6 panssarivaunu, jota on ostettu käytettynä Suomeenkin, saattaa hyvinkin olla jos ei Maailman paras, niin ainakin parhaimpiin kuuluva.

      Niitäkin kuitenkin tarttis huoltaa – tarvitaan varaosia, osaavaa huoltohenkilökuntaa ja rahaa.

      On erittäin valitettavaa, että Saksan uudessakin hallituksessa on mukana venäjämieliset demarit. Se on ihan /Cstä.

    1. Saksa on Euroopassa kiistattomasti talousmahti, eikä se tilanne näytä olevan muuttumassa. Rahaa on ”että ranteita pakottaa”.

      Ranskan sotilaalliset saavutukset? Eipä juuri tule mieleen. Saksalla on sotilaallisia perinteitä, joiden perustalta olisi hyvä ponnistaa ylös kunhan saksalaiset poliitikot antaisivat rahaa ongelmakohtien kuntoonpanoon.

  3. Eu on heikko ja päätökset ovat vielä useamman mutkan takana oikeastaan on ihme, että pysyy yhdessä paitsi Britit lähtee kait ovat nähneet mikä tämä systeemi on.

    1. EU on pohjaltaan talousliitto, siten se tietenkin on heikko sotilaallisesti. EUsta ei edes olla rakentamassa sotilasliittoa. NATO on demokraattisten maiden puolustusliitto.

      Kirjoitukseni koskee Saksan sotilaallista suorituskykyä – Saksana ja osana NATOa. Ei sillä ole juuri mitään tekemistä EUn kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *