Taistelu Laatokan Karjalassa – Veteraanit kertovat (DVD)

Lopetin juuri kyseisen aivan erinomaisen dokumenttifilmin katsomisen – ties kuinka monetta kertaa.

Kun olin juuri ennen sen katsomista käyttänyt melkoisen osan tästä päivästä kirjoittaakseni huomista jaksoa sarjassa ”100 vuotta sitten Vapaussota”, niin tuli mieleen ajatus, että nimenomaan siitä yhdestä päivästä Vapaussotaa 28.3.1918 pitäisi tehdä dokumenttifilmi.

Se dokumenttifilmi olisi tragikoominen. Miten ihmeessä Suomen armeijan korkea johtoporras kykeni tekemään niin suuren määrän karkeita virheitä tiedustelussa, käskynannossa, johtamisessa, jne., jne.

Jotkut joukot taistelivat urhoollisesti kärsien aivan valtavia tappioita, jotkut pelkästään odottivat käskyä lähteä hyökkäämään, jotkut olivat aivan loppuun saakka väsyneitä, jne., jne.

Niin, poikkesin itse otsikon aiheesta – suosittelen lämpimästi kyseistä dokumenttielokuvaa.

3 vastausta artikkeliin “Taistelu Laatokan Karjalassa – Veteraanit kertovat (DVD)”

  1. Myönnän olevani poikki sen tämänpäiväisen rutistuksen jäljiltä. No, jospa sen hyvin pitkän ja yksityiskohtaisen kirjoituksen Verisestä Kiirastorstaista joku jaksaisi lukea.

  2. Jos sotien järjettömyydestä haluaa nähdä hyvän leffan , niin Aussielokuva Gallipoli on yksi tällainen. Sotilaat laitettiin hyökkäämään juoksuhaudoistaan turkkilaisten konerkiväärituleen pelkät pistimet kivääreissään. Tuli valtavat miestappiot.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *