Konsta – Kotimainen meetvursti

Kävin eilen Prismassa ostoksilla ja törmäsin hyvään makkaratarjoukseen – olisikohan ollut uutuuden esittely, vai mikä lienee.

Tein heräteostoksen: Huhtahyvät, Konsta meetvurstia.

Tämä on tietysti mielipidekysymys ja makuasia, mutta minusta se Konsta on konstailemattoman hyvää. On maustettu minun mieleeni. Olen tehnyt siitä lämpimän voileivän (sipulia ja juustoa kaveriksi), kylmän voileivän, mutta parasta se on mielestäni ihan sellaisenaan naposteltuna. Siis meetvursti brutale.

Se on kylmäsavustettua, saatanpa ostaa toistekin.

16 vastausta artikkeliin “Konsta – Kotimainen meetvursti”

  1. mä tykkään tummasta meetvurstista, jossa on runsaasti hevosta.

  2. Samaa maku asiaa on mulla pitää koittaa kun käyn s marketissa katselin niitä viimeksi kun kävin en ostanut .
    Meetvurstiin kuuluu hevonen eikä vanha nauta terv tepivaari

  3. Juhani en sanonutkaan että olisi vanhaa nautaa vaan kun luin sen tuote asian siinä oli hevonen se liha .
    Ja meetvurstiin se hevonen kuuluu, eikä mikään muu liha mutta tehdään myös vanhasta naudasta .
    Ja se ei ole meetvurstia vaan jotain muuta terv tepivaari

  4. Esim. Poutun pansuolattu on ihan kuraa….Yleensä ostan Kotivaran metukoita.

  5. On Poro metvursti tullut maistettua ja syötävää se on .
    Pouttu on mennyt muissakin makkaroissa alaspäin .
    Ennen pidin poutun grillimakkarasta en enää kun on pelkkää väriainetta ja vehnäjauhoo . terv tepivaari

  6. Liha-Heinonen teki parhaan b-luokan nuotiomakkaran, joka oli nimeltään Heinosen grillikäyrä. Harmi että Heinonen ajautui konkurssiin.

  7. Niin, ja heinosen suomilenkki oli se alkuperäinen ja oikea suomilenkki.

  8. Vaasan seudulla, en nyt tarkemmin muista missä, oli taannoin pieni makkaratehdas joka teki jänismakkaraa. Mainostivat että on jänistä ja hevosta yhden suhteessa yhteen eli tarkemmin eriteltynä yhtä pupua kohden aina yksi hepo.

    1. Varmaankin hyvää sellainen pupuhepomakkara.

      Kuitenkin pelkkä hevosenliha tuottaisi liian kuivan makkaran, kyllä sinne tarttee saada jonkunlaista läskiä mukaan, jotta lopputulos olisi hyvä.

  9. Oon tuon samankuullut niin että olis ollut kettumakkaraa ja sama suhde luku yks kettu ja yks hevonen . terv tepivaari

  10. Kulinaarinen nautinto: Muusi hyvälaatuisesta perunasta, sipulista ja maidosta.

    Vaan ei ole viinin voittanutta.
    Palattuani täydenkuun hiihdolta, jolla suksen luisto oli koskaan kokemistani paras; tasatahtia ja vuorotahtiakin koska pitoakin löytyi, avasin aroniaviinipulloni noin kymmenen vuotta sitten valmistamani. Alkoholit ja hedelmähapot olivat löytäneet toisensa ja muodostaneet estereitä, jotka hyväilivät makuhermojani ja annoin viinin suoman lievän humalatilan käydä ylitseni. Tämä viinikin oli viineistäni paras.
    Aloin kuitenkin kaivata niitä karviais-, omena-, viinimarja-, mustikka-, puolukka-, lakka- ja luumuviinejäni, joita olen vajaan viidenkymmenen vuoden kuluessa valmistanut.
    Kaikki yritykset eivät onnistuneet parhaalla mahdollisella tavalla. Osassa taisi olla hiukan etikkaakin. Mutta kaikkia noita olisin halunnut nyt maistaa, etenkin noita, joiden raaka-aineet oli kerätty taakse jääneen kotini puutarhasta kauan sitten.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *