Terveisiä Latviasta

Olipa mukava käydä pitkästä aikaa Latviassa kouluttamassa reippaita latvialaisia sotilaita. Älykkäitä, aktiivisia, tunnollisia ja tiedonjanoisia sotilaita.

Erittäin miellyttävä reissu, vaikka koulutuksen valmistelu maastotiedusteluineen veikin paljon aikaa. Mutta hyvin valmisteltu myös toteutui kuten oli suunniteltu.

Tosin pataljoonan komentaja (everstiluutnantti) ei näyttänyt tykkäävän kun sanoin hänelle suoraan päin naamaa, että Latvia on sotilaallisesti Baltian maista heikoin lenkki – kun ei ole asevelvollisuutta. Hänen mielestään on parempi olla vähemmän mutta hyviä sotilaita, kuin paljon heikompitasoisia. Everstiluutnantti saattoi sinänsä olla oikeassa kun Latviassa on paljon venäläisiä, eikä kaikki nuoret ole hyväkuntoisia.

6 vastausta artikkeliin “Terveisiä Latviasta”

  1. Minulle oli tosin turhan lämmintä. Noin 18 astetta varjossa ja aurinko teki taas parhaansa grillatakseen minua. No parempi kuin rankkasade ja kova tuuli.

  2. Mulle tulee mieleen armeijasta kaasunaamarimarssi kovassa rankkasateessa että on meidät tykäritkin joskus laitettu koville.

    1. Niin, ei se rankkasade ole hauskaa. Kun paikat kastuu, niin tulee helposti hiertymiä – eikä sen kaasunaamarin lasien lävitsekään meinaa nähdä kunnolla.

      Ei sen kaasunaamarin kanssa ole hauskaa helteelläkään, varsinkin kun käy siellä kaasuteltassa – kirvelee mukavasti.

  3. Jussilla riittää asiantuntemusta ja näkemystä näissä asioissa, eikä ole turhaan puhetta, kuten on joillakin itseään alan ”asiantuntijoina” pitävillä tänne kirjoittelijoilla.

  4. Latviaan Venäjän laittoman, brutaalin, miehityksen aikana laittomasti asutetut ryssät ovat todella suuri turvallisuusuhka koko Baltialle. Nyt Viro joutuu varautumaan puolustamaan myös eteläistä Latvian vastaista rajaansa, eikä pelkästään ryssälän vastaista rajaansa.

    Sinänsä Latvian Suojeluskunta (Zemessardze) toki tekee parhaansa Latvian puolustusvoimien rinnalla puolustaakseen Latviaa.

    Minun organisoimissani koko Baltian puolustusharjoituksissa Riikaan Pihkovasta johtavaa valtatietä katkaistiin jo Viron alueella ryssien hyökkäyksiltä. Joku suureen harjoitukseen osaanottaneista toikin julki että taisi olla ensimmäinen kerta kun Latvian pääkaupunkia puolustettiin jo Viron alueella.

  5. Huomautan vieläkin, että Viroon, Latviaan ja Liettuaan Venäjän brutaalin miehityksen aikana asutetut ryssät on asutettu sinne laittomasti. Se laiton asuttaminen on purettava viemällä ne ryssät jälkeläisineen pois Virosta, Latviasta ja Liettuasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *