10 vastausta artikkeliin “Täyttä asiaa Saksasta Trumpilta”

  1. EU on valitettavan paljosta sidoksissa venäjään kuten suomikin.
    Kokous maksaa suomelle miljoonan tunti oli lehdessä! Montako tuntia jäi avoimeksi?

  2. Monet EU-maat ostavat maakaasua ja öljyä Venäjältä niin paljon, että ovat riippuvaisia Venäjästä – olisivat kusessa jos Venäjä vääntäisi hanat kiinni. Se ei voi olla vaikuttamatta niiden käytökseen Venäjän suuntaan.

    Suomi ei onneksi oli niin riippuvainen Venäjän maakaasusta. Kaikki se tietenkin pysähtyy mikä toimii maakaasulla kun Venäjä vääntää hanan kiinni, mutta ei siellä tietääkseni ole mitään elintärkeää.

    Öljyä ja polttoaineita Suomella on varmuusvarastoissa ja muualtakin voi tuoda, joten tilanne ei ole huoltovarmuuden suhteen kriittinen.

    Maanpuolustuskyky ja puolustusvalmius ovat Suomen Akilleen kantapää.

  3. Elämme outoa aikaa…ei voi sanoa enään jotta tiedämme Yhdysvaltojen tai Venäjän kannan mihinkään. Outoa aikaa.

    1. Trumpin kanta on minulle ihan selvä. Nyt riittää siipeily Jenkkilän kustannuksella.

      Esimerkiksi Saksa on erittäin menestyvä, rikas maa, jolla on oikeastaan vaikeuksia keksiä mihin kaikki budjettiylijäämänsä käyttäisi – mutta puolustukseen Saksa ei haluaisi investoida ”palanutta puupenniäkään” – on mukavampi elää USAn siivellä panostamatta itse mitään omaan puolustukseensa, puhumattakaan NATOn hyväksi.

    1. Mutta hei…Onhan täällä blogeissa paikalline vassari stasi porukka joka tietää mm paremmin sen mitä sinä syöt aamupalaksi.

      Venäjä on paxka maa.

      1. Joo, tässäkin blogissa on kaikentietäjiä, jotka luulevat tietävänsä kaiken, eivätkä usko vaikka on osoittaa kirjalliset todisteet päinvastaisesta.

        Esimerkiksi yksi törppö on väittänyt kiven kovaan, että minä en ole voinut suorittaa Suomen puolustusvoimissa aliupseerikurssia, jonka kesto oli 5 ja ½ kuukautta, vaikka minulla on kurssitodistus siitä kurssista.

  4. Puola varoittaa: Saksan riippuvuus Venäjästä on uhka

    Maanantai 10.03.2014 klo 15:19
    Saksan riippuvuus Venäjän kaasusta voi olla uhka Euroopan suvereniteetille ja turvallisuudelle, Puola varoittaa.

    Pääministeri Donald Tusk sanoo ottavansa asian esiin, kun Saksan liittokansleri Angela Merkel vierailee myöhemmin tällä viikolla Puolassa.

    Saksa ostaa noin kolmanneksen öljystään ja kaasustaan Venäjältä, ja maiden väliset kauppasuhteet ovat muutoinkin tiiviit. Tämän on arveltu vaikuttaneen siihen, miten Saksa on reagoinut Ukrainan kriisiin.

    Kaasuriippuvuus ei Tuskin mukaan koske pelkästään Saksaa, mutta Saksa on ollut viime vuosina vahva esimerkki ilmiöstä.

    Lähde: Iltalehti 2014

    Tämä on tiedetty jo 4 vuotta sitten…silti Merkel esikuntineen harrastaa tätä vaarallista peliä, stasi ämmä. Samaa sinisilmäistä touhua harrastetaan Suomessa, mm ydinvoimala hanke…

    1. ”Saksan riippuvuus Venäjän kaasusta voi olla uhka Euroopan suvereniteetille ja turvallisuudelle, Puola varoittaa.”

      Ei vaan voi olla uhka, vaan on. On ihan /Cstä että sievistellään päivänselviä asioita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *