USAn presidenteissä ei ole paljon kehumista

Roosevelt oli  ilmeisesti kaikkein surkein. Veljeili imperialistisen Venäjän kanssa mahdollistaen hirvittävän suurin materiaalitoimituksin sen, että Venäjä valloitti puoli Eurooppaa puoleksi vuosisadaksi. Silloin amerikkalainen kenraali Patton olisi heittänyt ryssät Euroopasta, mutta hän ei saanut sitä tehdä, vaan erotettiin.

Rooseveltin seuraaja Truman ei ollut edeltäjäänsä parempi – antoi Korean sodan hyökkääjien kommunistien pitää P-Korea, jonka olisi vapauttanut kenraali MacArthur, jos hänen olisi annettu tehdä se – vaan hänetkin erotettiin. Trumanin ”ansiosta” P-Korea on edelleen kommunistinen, kansa näkee nälkää, kansaa murhataan keskitysleireillä ja P-Korea on suuri sotilaallinen uhka naapureilleen. Sotaa ei olisi saanut jättää kesken.

Kommarit hyppivät sitten taas demokraattien silmille yrittäen valloittaa E-Vietnamin. Siinä Vietnamin sodassakin USAn presidentit estivät USAn sotilaita, kuten kenraali Westmorelandia voittamasta Vietnamin sotaa. Niinpä Vietnamista joutui venepakolaisiksi valtava määrä vietnamilaisia, jotka olisi murhattu kommunistien toimesta. Ainakin puoli miljoonaa murhattiin kommareiden toimesta ja noin puoli miljoonaa hukkui paetessaan kommunismia.

No, joku valopilkkukin kuitenkin on – Ronald Reagan. Hän pysäytti ryssien valloituspolitiikan ja romahdutti neukkulan.

Obama oli ehkä toiseksi surkein presidentti Rooseveltin jälkeen. Trump on vielä kirjoittamaton lehti. On hyvää, mutta on myös vähemmän hyvää. Itse oletan, että Trumpissa (tai ainakin USAn politiikassa Trumpin aikana) on enemmän hyvää kuin huonoa. Nyt tosin kenraali Mattis saattaa olla se hyvä presidentin tekojen takana.

12 vastausta artikkeliin “USAn presidenteissä ei ole paljon kehumista”

  1. Toki on vain muutama näyte, mutta ne näytteet ovat mielestäni edustavia. USA ei auttanut esimerkiksi Unkaria kun Venäjä hyökkäsi Unkariin 1956. Jne.

  2. Vaikka Jussi ei halua juuri hänen blogiin mitään julkaistavan kun monologi on niin kovaa, en kyllä ymmärrä miksi. Se siitä, jos tämä täällä säilyy niin Kenraali Mattis olisi ollut aivot Yhdysvalloille, oikea sotilas. Trump tekee kohta elämänsä virheen siirtämällä tämän kenraalin syrjään…. miksi, siksi kun Trump on tyhmä. Terveisiä mökiltä, katselin juuri tunnin tähtikaukoputkella tähtitaivasta. Kuu oli hieno.

  3. Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin mukaan hänen puolustusministerinsä James Mattis on ”jonkin sortin demokraatti” ja saattaa erota tehtävästään

    Lähde:

    https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/b9e229d3-c418-4fce-8014-9e7c46a8f1f2_ul.shtml

    Eli ei saata erota, vaan Trump erottaa. Se olisi vuodisadan virhe. Kohta jytisee masilmalla ja tälläistä Hullu koira Mattista tarvittaisiin. Katsokaa vaan. Kohta tapahtuu.

    Tämänkin voi poistaa. Jos tämä on paxkaa ja oksennusta. Sattuu olemaan niin että minä voin olla erimieltä, jos en ole, olen sitten joku copy paste. Minä en ole sellainen. Piste.

  4. Kansainvaelluskaravaaneja on parhaillaan lähestymässä USAn etelärajaa. Toivottavasti Trump pitää nyt päänsä ja todella estää sen laittoman joukkomaahantulon.

    Valtion rajoja ei pitäisi voida ylittää ilman kyseisen valtion antamaa lupaa.

      1. Jos ei päästetä USAn puolelle rajaa, niin suvakit ovat kuorossa karjumassa että pakolaisten ihmisoikeuksia rikotaan törkeästi.

        Toivottavasti Trump pitää päänsä.

  5. Amerikka ollut lähes kaikessa ja siinä ohessa virheitäkin. Merckel kaatui maahanmuuttoon Trump on uhooja saas nähdä mihin kaatuu. Eu on vailla johtajaa – Venäjän liikkeet kysymysmerkki?

    1. Trump ei välttämättä kaadu, voi jopa olla toisenkin kauden pressana.

      USAn taloudessa pyyhkii hyvin, työttömyys on ennätysalhainen, veroja on alennettu, maanpuolustukseen satsataan lisää, infraa korjataan, laitonta maahanmuuttoa suitsitaan.

  6. Saksa julisti sodan USAlle. Jotenka Roosevelt ryhtyi toimenpiteisiin. Liittoutuneet joihin kuului myös NL murskasivat natsi-Saksan.

    1. USA ei ollut puolueeton ennen Saksan sodanjulistustakaan, vaan mm. lahjoitti Englannille laivoja ja USAn sotalaivat saattoivat Englannin saattueita.

      Sodanjulistus oli tietysti tyhmä teko Saksalta, mutta se vain vahvisti olemassa olleen tilanteen.

      Toisen Maailmansodan alun yksityiskohdista löytyy faktaa täältä tietysti tarkoin lähdeviittein luotettaviin lähteisiin:
      http://jput.fi/toisen_maailmansodan_alku.htm

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *