Venäläistä ei saa ottaa puolustusvoimien virkaan

Virossa vangittiin Viron puolustusvoimien aktiivipalveluksessa ollut venäläinen majuri Deniss Metsavas. Hän oli yhdessä isänsä Pjotr Volinin kanssa välittänyt salaista tietoa Venäjän sotilastiedustelulle GRUlle.

Majuri oli onnistuneesti näytellyt isänmaallista virolaista ja olisi ilmeisesti noussut yhä korkeampiin virkoihin päästen käsiksi yhä tärkeämpään ja salaisempaan tietoon – ja välittänyt sen edelleen Viron viholliselle Venäjälle.

Onneksi kuitenkin lopulta kärysi vakoilusta ja maanpetoksesta.

Suomi ei saa olla naiivi, vaan tämänkin esimerkin perusteella venäläisiä ei saa päästää Suomen puolustusvoimien, eikä puolustusministeriön, virkoihin.

35 vastausta artikkeliin “Venäläistä ei saa ottaa puolustusvoimien virkaan”

  1. Sisäminsteri Suomessa… Mielenkiintoinen tapaus ja onhan näitä muitakin. Mutta kun hyväveli järjestelmä mm takaa monelle paikkoja oli sitten vaikka mikä. Sama on PV:n, sisällä.

    1. Suomen Puolustusvoimien Pääesikunnan Tiedustelupäällikkökin (Alafuzof) oli etninen venäläinen, joka oli julkisesti ylpeä siitä että on venäläinen. Toimi avoimesti upseerin virassa ollessaan Venäjän hyväksi ja länsimaita vastaan. Tarja Halosen lahja Suomelle – vaiko Venäjälle.

      1. Näillä sivustoilla suorastaan kannatetaan kaikkea Venäjään liittyvää. On makoisia nauruja saanut tässä.

        1. Minua nämä asiat eivät naurata. Kovin monia virolaisia upseereitakaan ei naurata. Ei puolustusministeriä, ei puolustusvoimain komentajaa, …

        2. Marko, ihmisellä on oikeus kannattaa tai vastustaa Venäjää. En ehkä tekisi silti näin suurta yleistystä. Tämä olkoon jokaisen oma asia.

            1. Totta kait joku raja on àina olemassa.

              Missä on mielestäsi raja siihen, kuinka amerikkalaismielinen Suomen armeijan upseeri saa olla? Entäpä kuinka paljon EU:n toimia kannattava suomalainen virkamies saa olla. Vai eikö tuohon suuntaan olekaan mitään rajaa?

              1. Suomen armeijan upseerin on aina ajettava Suomen etua, ei minkään muun valtion tai valtioliiton. Ulkomaiden asevoimien ja vielä enemmän tiedustelutahojen kanssa tekemisissä olemisista pitää olla tieto upseerin esimiehellä.

          1. Jep ja minä vastustan ja jos laitan ihan itsestään selvyyksiä niin jo nämä Venäjän rakastajat yrittää torpata ja muuttaa jopa historiaa jotta saisivat tahtonsa läpi niin kyllähän siinä jo varsin leveät ja makoisat naurut saa. Tässä onkin Kyuu iso ero sillä että minä en ala vakavoitumaan noilla asioilla kuten moni täällä tuntuu, siksi meitä onkin monenlaisia ja oloisia mutta Suomessa me asutaan eikä Venäjällä ja siksi meidän arvoja kunnioitan, en idän.

        3. Pidin YYA -aikaa optimaalisena. Optimal auttaa päänsärkyyn vaikka ei veisikään sitä täysin pois.

          Ei ole mikään pakko nimittää venäläistaustaisia henkilöitä Suomen armeijan korkeille paikoille. Tuskin Kekkonen olisi nimittänyt.
          —————————
          Dosenttejakin on kahta laatua: dosentti B ja dosentti L.

          Tässä dosentti ällältä hyvä kirjoitus:

          http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/163558-venajan-%E2%80%9Desitanssijat%E2%80%9D-ja-suomen-5-kolonna

      2. Kuinka tuo Alafuzof voi olla siellä duunissa kun kaksoiskansalaisetkaan ei pääse,,,

        https://yle.fi/uutiset/3-9433295

        Jokaiselle Puolustusvoimiin töihin tulevalle tehdään turvallisuusselvitys. Jos siinä on käynyt ilmi henkilön Suomi–Venäjä-kaksoiskansalaisuus, häntä ei ole otettu töihin Puolustusvoimiin. Näin on toimittu jo jonkin aikaa.

        1. Valitettavasti se Ylen uutinen ei pidä paikkaansa. Jossakin yksittäistapauksessa jotakin ryssää ei ole otettu töihin, toisessa tapauksessa ryssä on päässyt kenraalikuntaan saakka.

      3. Näin tämä toimi 2014, puhui suorainsesti paxkaa:

        ”Alafuzoff antoi Yleisradiolle haastattelun, jossa kertoi että Ukrainassa ei ollut Venäjän sotilaita tai kansalaisia, eivätkä Venäjän asevoimat olleet sekaantuneet konfliktiin.

        Venäjällä mm. Rossijskaja Gazetan toimittaja ylisti tämän jälkeen Alafuzoffin näkemystä.

        Brysselissä oltiin varmoja, että Yleisradiolle antamansa haastattelun aikoihin Alafuzoff tiesi, että Itä-Ukrainassa olivat liikkeellä samat Venäjän armeijan erikoisjoukot kuin paria viikkoa aiemmin Krimillä.

        Seurauksena EU:n korkea edustaja Catherine Ashton otti Alafuzoffin lausunnot tarkistettaviksi”
        (wiki tietoa)

        Äijä pelasi suoraan Venäjän laariin, eikä tämä ole ainut tapaus, neukkulan toveri tälläinen on, hyvin mahtuisi erääseen junaan minkä yksisuuntainen menolippu on Siperia, siellä hänen olisi hyvä olla ja eläkepäiviään viettää. Ryssä mikä ryssä, vaikka voissa paistaisi ( tämä on sanonta, ei minun keksimä kun joku punikki taas loukkaantuu )

        1. Minun mielestäni se menolippu Siperiaan voisi olla vaikka ensimmäisessä luokassa kunhan olisi varmaa ettei tyyppi tule takaisin Suomeen.

  2. Rauhan aikana voi vissiin fanittaa Putinia ja Venäjää niin paljon kuin huvittaa.

  3. Onhan tämä erikoista ja se on varmaa jotta mokomaa dilemmaa ei varmasti ole Venäjällä, sinne ei nimittäin tshunia oteta duuniin mihinkään armeijan virkaan, ei edes perunateatteriin.

  4. Puolustusministeri Jussi Niinistö ajaa aivan oikein kiireellisenä lakia kaksoiskansalaisista – ettei niitä otettaisi puolustusvoimain virkoihin.

    Se ei kuitenkaan riitä. Pitää tehdä muutoksia lakeihin puolustusvoimien ja rajavartiolaitoksen henkilöstön palkkaamisesta. Sinne pitää kirjoittaa, ettei ryssiä saa palkata.

    1. Suomessakin monella keskustelupalstalla on tunnetusti ryssämielisiä, osalla on jopa suhteet suoraan venäläisiin. Tietäähän tälläisten ”isänmaallisuuden” kriisin aikana.

      Hyvin nopeasti siinä taas Suomessa veli veljeä vastaan taas kääntyy kun ryssä agitoi näitä heille päin kallelleen olevia kuten teki 1918… Ei Venäjä ole miksikään muuttunut ja osa suomalaisista palvoo näitä varmaan Putinin kuva seinällä.

    1. Asiantunteva arvio on ollut, että Suomessa on noin 200 Venäjän agenttia (yhteensä GRU, FSB ja SVR) – lisäksi tietysti nämä Leninin mainitsemat ”hyödylliset idiootit”.

  5. Jos virkaa hakevan henkilön nimi on Deniss, Pjotr, Aleksei, tms. – niin hälytyskellojen pitäisi automaattisesti soida täydellä voimalla.

    1. Joskus hälytyskellon pitää soida kun henkilöllä on tietyt taustat, oli sitten sukunimi vaikka hämäläinen, kainuulainen tai kerjäläinen… vinkki

      1. Niin, on toki muitakin kriteerejä henkilövalinnoissa kuin vain etunimi. Parasta olisi kuitenkin jättää tarkastelematta henkilöä sen tarkemmin jo pelkän etunimen mukaan.

  6. Tämmöisiä tämän ”tiedustelutiedot 2014…” :

    EU:n tiedustelupäällikkö: Venäjän etu ei ole edetä Ukrainaan

    EU:n sotilasesikunnan tiedustelupäällikkö Georgij Alafuzoff ei usko Venäjän aikovan hyökätä Ukrainaan. (YLE 4/2014)

    Vaan kuinkas kävikään, väittääköhän tämä ettei siellä vieläkään ole venäläisiä,,,se oli,,,,Pirkka.

    lähde :

    https://yle.fi/uutiset/3-7194750

    1. Tottahan toki se on väittänyt ja tulee väittämään, ettei Ukrainassa ole ollut, ei ole, eikä tule Venäjän joukkoja. Semmosia ne venäläiset ovat.

  7. Onhan tämä edelleen erikoista että kun Puolustusministeri Niinistö otti kaksoiskansalaisuus asian esille PV:n palkatessa ihmisiä niin eräät tahot vastustaa sitä hyvinkin jyrkästi, mikä on näiden agenda ja mitä he pelkää,,,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *