Vihollisen vihollinen on ystävä

Vihollisen vihollinen on ystävä, on jo hyvin vanha ja edelleen hyvä opetus.

Sitä opetti mm. Suomen Tasavallan presidentti ja suojeluskuntavääpeli Svinhufvud.

Vihollisen vihollisen kanssa ei edes tarvitse olla kaikesta samaa mieltä – yhteistyö voi heikentää vihollista, josta sitten on hyötyä molemmille osapuolille. Ns. Win-win. Aina se ei tietenkään ole pitkällä tähtäimellä hyödyllistä, mutta silti opetus kannattaa pitää mielessä.

Suomen kannalta ehdottomasti tärkein ja sotilaallisessa mielessä käytännössä ainoa vihollinen on imperialistinen roistovaltio Venäjä.

Otsikon mukaista opetusta mielessä pitäen Suomen valtiojohdon kannattaisi kaveerata Venäjän vihollisten kanssa.

Venäjä pitää vihollisenaan mm. Viroa ja Suomi aivan oikein kaveeraa Viron kanssa. Suomi on mm. kouluttanut virolaisia upseereita ja rajavartijoita. Suomi on lahjoittanut Virolle kenttätykkejä ammuksineen ja varusteineen, sekä antanut Viron kenttätykistölle koulutusta ja antanut heidän harjoitella kovapanosammunnoin Suomessa. Itse olen ollut (ja olen) Suomen valtion linjalla jo yli 26 vuotta auttaen Viron maanpuolustuksen rakentamisessa.

Suomen pitäisi mielestäni pitää otsikossa mainittua faktaa mielessä myös mm. Georgian, Ukrainan ja Tshetshenian suhteen – puhumattakaan Puolasta. Venäjän vihollisia olisi Suomen oman edun mukaista tukea, vaikka vain salaa.

Jaa käyttäen:


15 Replies to “Vihollisen vihollinen on ystävä”

  1. ISIS ei todellisuudessa ole Venäjän vihollinen, vaan Venäjän vihollisen vihollinen – eli ystävä.

   Turkista taas ei pirukaan tiedä mitä se oikeasti on. Periaatteessa Turkki on maallinen muslimivaltio ja demokratia. Ei ole tiedossa, että turkkilaiset tekisivät terrori-iskuja. Nyt lyhyellä tähtäimellä Turkissa on toki ongelmia demokratian suhteen.

   1. Venäjä ruokkii kaikkia ääriaineksia ympärillään, ISIS, Suomessa tyhmiä ja hölmöjä joista se hyötyy, ihan sama onko se oikeistoa tai vasemmistoa, Venäjä on jo saanut kaaosta aikaiseksi, katsokaa mitä Euroopassa tapahtuu, ei voi unohtaa sitä että Euroopassa on sota koko ajan, Ukrainassa, täälläkin siitä vaietaan kuin jostain taudista, minä en ainakaan mitään menetä jos puhun kuten asiat on.

    1. Niin, Moldovassa on upitettu valtaan venäjämielinen presidentti. Ruotsissa ei saada hallitusta aikaan millään ilveellä. Englannissa Brexit. Ranska, Belgia. Saksan kaasuputkihanke ja heikko maanpuolustus. Jne.

 1. Jotain tuollaista kuin tuntuu että eurooppamme kuohuu poliittisesti,vaikka EU;n piti rauhoittaa kansakunnat eurooppalaiseksi yhteisöksi_ vakaampaan tilaan.

  Venäjä kuin Nato yhdistettynä eriasteisillä maahanmuutoilla/pakolaisuuksineen. Eripuraa siellä sun täällä vallankalisteluilla eri muotoineen_ niin se eurooppalainen rauhanomaisuus ?

  1. On vaikea keksiä mitään hyvää siitä ”kommunisti-Neuvostoliitosta”:
   – Suomen, Viron, Latvian, Liettuan, Georgian, Ukrainan Vapaussodat Venäjää vastaan;
   – Leninin yritys hyökätä läpi Puolan valtaamaan Saksa, Ranska, jne.;
   – Ukrainalaisten kansanmurha 1930-luvulla, ehkä jopa 10 miljoonaa tapettua;
   – Viro, Latvia, Liettua 1939…
   – Saksan kanssa liittolaisena Puolan jako 1939;
   – Talvisota;
   – Jatkosota;
   – Puolen Eurooppaa brutaali miehitys 1944…
   – Korean sota 1953…
   – Hyökkäys Unkariin 1956;
   – Hyökkäys Tshekkoslovakiaan 1968;
   – Hyökkäys Afganistaniin 1979…1989.

   Vain joitakin esimerkkejä mainitakseni.

  1. Niitä nyky-Venäjän tekemisiä voisi tietysti luetella loputtomasti:
   – Tshetshenia;
   – Georgia;
   – Moldovan Transnistria;
   – Viron patsasmellakat;
   – Krimin kaappaus;
   – Venäjän hyökkäyssota Ukrainan Donbasissa;
   – jne.

  2. Niilo, Viron auttaminen Suomen ja meidän vapaaehtoisten toimesta on myös Suomen auttamista. Noin vuonna 1992 meillä vapaaehtoisilla oli lentävä lause: ”Helsinkiä puolustetaan parhaiten Narvajoella.”

  1. Jaa, että mukavampi.

   Venäjä on ollut imperialistinen roistovaltio jo noin 500 vuotta, on sitä nyt ja tulee olemaan jatkossakin. Valloittanut ja valloittaa muiden valtioiden ja kansojen asuinalueita. Joukkomurhannut, joukkoraiskannut, kiduttanut kuoliaaksi, ryöstänyt – todella mukava. Saastuttaa hirveästi, … aivan mahdottoman mukava.

   Ei noudata allekirjoittamiaan sopimuksia, valehtelee, syyttää muita rikoksistaan, todella mukava.

 2. Perinteinen Kreml- valehtelu on nykyään Venäjällä ainoa käypä standardi. Venäjän Suomen suurlähettiläs Pavel Kuznetsov kävi tiistaina Paasikivi-seurassa antamassa tuosta mainion näytteen, eli kävi valehtelemassa.

  Venäläiseen kulttuuriin kiinteästi liittyvä ja hyvin sisäistetty valehtelun hyväksyminen tunki räikeästi esiin Kuznetsovin puheista. Venäjän kaikki ongelmat ovat muka lännen syytä ja puhtoinen ja rauhantahtoinen Venäjä on lännen uhan alla.

  Lähes kaikki tietävät täällä lännessä, että Kuznetsov valehteli. Oikeastaan myös neo-natsit ja äärikommunistitkin tietävät että Kuznetsov valehteli mutta heille sopii mielummin diktatuuri kuin tylsä oikeusvaltio.

  Moni venäläinenkin tietää, että Kreml valehtelee mutta ei tee asialle mitään, päinvastoin hurraa Putinia ja diktatuuria.

  Maaorjia ja heidän jälkeläisiään on sorrettu jo niin monessa sukupolvessa että se on lyönyt leimansa kansan kulttuurin perustaan, ehkäpä peruuttamattomasti.

Kommentoi