Ei sääennuste vaan tieto tulevasta säästä.

Säätietoja löytyy netistä aivan lähes määrättömästi. Kerron tässä oman analyysini paikallisesta säästä; vuosia kun se tieto on minulle ollut erittäin tärkeä.

Aluksi avaan Ilmatieteen paikallissään (Jokioinen), se antaa suurinpiirteistä tietoa, siis osviittaa mitä tuleman pitää. Ilmatieteen laitoksen sadetutkalle en perusta mitään ja sekin on osittain ennustus ja laajan alueen tieto, joten ei kelpaa.

Tämän jälkeen avaan Intermeteon sivuston, tarkistan seuraavat asiat; lämpötila, tuuli, ilmankosteus (yli 95%, melko varma sade), mahdollinen sademäärä.

Sitten avaan Helsinki Testbed, rain and temperatuur. Se on oikea säätutka mutta valitettavasti kuvaa aluetta Sipoo – Hämeenlinna (O), Hämeenlinna – Rauma (N), toisaalta, minulle se riittää. Tämä sivusto ei ennusta mitään vaan kertoo saderintamat (mahdolliset), suunnan ja voimakkuunden, sekä etenemisnopeuden. tutkakuvasta muuten oppii näkemään paljonkin asioita.

Ilmanpaineen ja muutoksen suunnan tarkistan ilmapuntaristani ja omasta yksityisestä sääasemastani.

Näillä eväillä olen pärjäillyt ilman suurempia yllätyksiä jo vuosikausia.

4 vastausta artikkeliin “Ei sääennuste vaan tieto tulevasta säästä.”

  1. Näin asia pitää ymmärtää. Ilmatieteen Laitos ja uutiset katsovat pääosin Hesan silmälasit nenällään suuralueita. Todennäköisyys onnistua on fifty-sixty.

  2. Mulla on itsessä sääpuntari joka sanoo huomisen sään aika tarkkaan ei nyt tunnilleen mutta mutta jos olkapäätäni särkee seuraavana päivänä sataa terv tepivaari

  3. Suursäätilan ennustaminen on vähintäänkin epävarmaa.
    Se tuo sääennustus yleensäkkin kelpaa suurelle joukolle mutta jos sää vaikuttaa konkreettisesti toimintaasi; asettuneekin säätilan seuraaminen aivan uuteen arvoon.
    Ei ole yhtä oikeata ja parasta sääennustajaa, ennusteet ovat ennusteita ja paikallisiin olosuhteisiin toteavasti tai lähes toteavasti toimivien säähavaintojen yhdistäminen ja niiden tulkitseminen lähituntien säätilaa arvioidessa, sen vähintäänkin tyydyttävästi onnistuminen, vaatii kyllä vuosien kokemuksen.
    Valtakunnallisen sääennusteen laatiminen on se yleisin ja ehkäpä epävarmin metodi.

  4. Tunsin tämä sääprofeetta Ahti Rantasen Orimattilasta, joka oli kaverini isä. Hän oli varsinainen luonnonilmiöiden kirjaaja, maanviljelijä ja osui yllättävän hyvin oikeaa pitkän tähtäimen ennusteissa. Hän oli myös radiopersoona Asko Hauta-Ahon haastattelemana.

    https://yle.fi/uutiset/3-7189283

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *