Kasvisruokaa.

Me söimme tänään ihan oikeasti…uskokaa tai älkää, kasvisruokaa. Vaimo keitteli sakeaa kesäkurpitsakeittoa mustaa koskenlaskijaa säästelemättä.

Siis kesäkurpitsakeittoa ja ruisleipää tomaattiviipaleilla. Kaikki omasta maasta.

Oli se muuten hyvää ja se vähäinen nälkäkin lähti oitis.

Kyllä kasviksistakin ruuaksi on vaikkakaan en mikään kasvisintoilja ole, tuskin tulenkaan.

Näillä helteillä, jotka eivät todellakaan ole minun kesäilmojani, kasviskeitto aivan hyvin riittää ateriaksi, vähän leivän päälle tomaattia tai kurkkua, tai aitoa venäläistä suolakutkkua, mikä on sitä parasta, kyllä pärjää.

 

 

5 vastausta artikkeliin “Kasvisruokaa.”

  1. Kasvisruokaa on aika monta vuosisataa tässä maassa syöty. Nykyään se on vaan niin poliittisesti latautunutta ja kaiken kasvisruoan pitää näyttää lihalta että siitä saa puhua. Pöhköä, vaan niinhän se kaikki on.

  2. Meillä on iät ja ajat kasvisruokaa syöty. Laatikoita, muhennoksia, gratiineita…jne. Mihinkään nyhtökauraan tms vastaavaan en pitkällä tikullakaan koske.
    Kyllä meillä tehdään lanttu-, naurishaudukkaita, porkkanasurvoksia, kaalilaatikoita ilman lihaa jne.
    Miksi sitten kirjoitin avaukseni, se ruokailumme oli vaan hetken mielijohde tms. Monien mielestä ruokaa koskevissa avauksissani pitäydyn ehkä liikaakin lihaan ja kalaan.
    Mm lanttukukko ilman lihaa on aivan oivallinen eväs.
    Mielestäni ja niin kuin mainitsitkin, kasvisruoka on saanut liian korostetun kasvispainoitetun arvon, ruokaa siinä kun mikä muukin.

  3. Meillä emäntä ei syö lihaa ollenkaan,mutta kyse ei ole ideologinen, joten kasvikset ja kalat ovat iso osa kotiruokaamme.

    Paljon olisin menettänyt, ellen olisi opetellut tekemään ja nauttimaan kasvisruoista.

    Nyt kun kotimaiset kasvikset ovat parhaimillaan ja samaan aikaan halvimmillaan, niin niitä kannattaa nauttia ja valmistuksessa muistaa tehdä mahdollisimman vähän, jotta ominaismaku ei peity.

  4. Liiallinen maustaminen pilaa ruuan alkuperäisen maun.

    Kasvisruokaa,hedelmiä että kuitupitoista ruokaa tai oikeastaan ihan supisuomalaista sapuskaa.
    Kalaruokaa pari kertaa viikossa heille jotka sitä pystyvät syömään.

    Kuulemma tutkittua tietoa ettei esim.Omega 3-6 tbl.ole korvaavaksi tuotteeksi kalalle,josta saadaan se paras hyöty terveydelle.

  5. Kyllä kasvisruoka maukasta ja edullista on. Se vain on vinoutunut suuntaus kun kasvisruokavaliosta tehdään uskonnonomainen riitti.
    Kun kasvikset käytetään valmistaessa kasviksina, esim gratiineissa, tulos on erinomainen. Jos taas valmistetaan teollisesti esim kasvispihvejä, kasvisnakkeja… ollaan kyllä harhassa. Maukkaat kasvikset pilataan prosessoinnilla.
    Ärsyttävää on katsella erilaisia ruokailutrendejä; milloin ollaan dyykkareita, milloin hyönteissyöjiä ja jokin päivä sitten luin ”eräoppaasta”, joka söi hyönteisten raatoja, liikenteestä raatoja, supikoiria jne.
    Yksinkertainen, lähellä tuotettu ja hyvistä raaka-aineista (ei peltipurkin sisältö) kotona valmistettu on huippu hyvää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *