Pääministeri J. Sipilän juupaseipäs leikki ei enään naurata

Sipilä lupasi hallituksensa alkumetreillä ja monta kertaa senkin jälkeen, että ”tulos tai ulos”. Tulosta ei ole syntynyt. Kaikki taloudellinen kehitys on vain ja yksinomaan kansainvälisten suhdanteitten ansiota. Suomi on hyötynyt muun maailman imussa.

Nyt on  korkea aika herra Sipilän lunastaa lupauksensa ja viedä erokirje tasavallan presidentille.

Kun sen tekee nyt heti  eikä viidestoista päivä, niin vielä ehditään pitää hajoitusvaalit syksyllä.

 

17 vastausta artikkeliin “Pääministeri J. Sipilän juupaseipäs leikki ei enään naurata”

    1. Kahtiajakautunut kansa, jossa rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät. Paljon syrjäytyneitä kansalaisia. Vanhukset on jätetty kapitalistien armoille ja heidän pahoinvointinsa vaan lisääntyy. Siinä Sipilän hallituksen tuloksia, mutta vain osa Paljon muuta.

  1. Tuhlannut on kaikenmaailman tutkimuksiin ns sopivilla tutkijoilla.
    Mikä toimi tai mitkä ovat olleet kansan enemmistön mielestä onnistuneita?

  2. Teoriassa ja vain teoriassa puheet esimerkiksi pykälien purusta ovat olleet hyviä.

    Käytännössä ainakin yritysten byrokratia on kasvanut massiivisesti, paperisodan määrä on todella kovassa nousussa ja täysin itsestäänselvät pikkujututkin vaativat nykyään mapillisen paperia kun aiemmin oli yksi klikkaus verkossa.

    1. Sain juuri kuulla, ettö syöpäläääkärini palattua lomalta odotti työpöydällä iso pjino pspereita, joden selvittämiseen menee ainakin viikko. Se on pois potilastyöstä, joten potilaat saavat odottaa. Lääkäripulan syynä on se, että lääkäreiältä kuluu liian paljon aikaa byrokratiaan ja potilasjonot vaan pitenee. Minullekin tarjottiin suraavaa aikaa lääkäriin elokuun lopulla, vikka tilanteeni edelyttäisi pikaista apua.

  3. Se on ”enää”, ei ”enään”. En ole ikinä ymmärtänyt, miksi moni lisää tuon sanan loppuun n-kirjaimen, eihän sitä edes lausuta niin.

  4. Suomen kieltä kannattaa vaalia. Mutta kukapa meistä olisi virheetön? Kiitos kuitenkin huomautuksesta.

  5. No toisaalta ei Suomessa venekkään ole kaikin paikoin vene vaan se onkin puhuttuna puatti . terv tepivari

  6. Mutta kyllä tämä mies on luottonsa juonut kahvilla ja nisusella aika päiviä sitten terv tepivaari

  7. Oikeastaan tässä vaiheessa hallituksen erovaatimuksilla ei enää ole merkitystä, koska uusien vaalien järjestämiseen ja hallituksen muodostamiseen menisi käytännössä se sama aika, kuin on tulevien vaalien kautta tapahtuva ja väliaikana nykyinen hallitus jatkaisi virkamieshallituksena.

    Onko Sipilän hallitus sitten saavuttanut tavoitteensa? No on ja ei.

    Osa työllisyyskehityksestä pohjautuu ihan puhtaasti maailmanmarkkinoihin, joiden kasvu on saavuttanut meidät tavanomaisella viivellä ja osa selittyy ihan puhtaalla tempputyöllistämisellä, jolla saadaan lukuja korjailtua, mutta tätä on tapahtunut aina.

    Jokin osa on kuitenkin varmasti myös hallituksen aikaansaannosta ja sisäinen devalvaatio on tässä ollut eräs käytetyistä työkaluista, kun ulkoista ei enää ole ollut mahdollista tehdä.

    1. Työ tilanne onparantunut maailmanmarkkinoiden nousulla joka Tampereella vienti teollisuus alueella näkyykin .
      Sipilän teoilla ei siinä ole suurtakaan merkitystä terv tepivaari

    2. Virkamieshallitus hoitaa vaan rutiiniasiat. Se ei tee uusia poliittisia päätöksiä.

  8. ”Kaikki taloudellinen kehitys on vain ja yksinomaan kansainvälisten suhdanteitten ansiota. Suomi on hyötynyt muun maailman imussa.”

    ——————
    Väittävätten, että Suomi olisi hyötynyt imusta parhaiten. Edellisten hallitusten aikoina ei imuista hyödytty. Katainen aloitti v. 2008 maassamme palkkarallin, joka esti hyötymiset.
    ————————
    Euro on ollut kirous Suomelle Sipilänkin mielestä (Väyrysen antaman tiedon mukaan), mutta kirouksesta ei noin vain päästä eroon, kun eroa on pitkitetty jo yli seitsemän vuotta kuprujen havaitsemisen jälkeen. Kataisen hallituksen aikaan erolle olisi ollut paremmat edellytykset.

  9. Joo erolla eurosta ja euusta saisimme maahanjatkuvan inflaation revalvoinnin ja devalvoinnin .
    Jolla hallitus veisi ostovoiaa kautta linjan pois .
    Siplän mielestä kaikki mitä kansa saisi on varmaan hänelle kirous patavanhoillinen kun on terv tepivaari

  10. Mika – on sylttytehtaan alkulähteillä,johon voinee hyvinkin yhtyä.

    Ns.työllistämisen eri keinot eri virityksineen,ei anna vielä täyttä kuvaa todellisen työllisyyden nousu suhdanteista ”oiskohan havaittavissa pikku poljentoa % merkeissä” !
    Mutta todettakoot että oli pirulliset alkulähdöt tälle hallitustaipaleelle ja sitten vielä muokkaamiset yhteiskunnan eri lokeroihin jopa mahtipontisesti – pakkosyötöllä lapaan … maaliinko ?

  11. Mika – on sylttytehtaan alkulähteillä,johon on tavallaan hyväkin yhtyä.
    Mm. työllistymisasteen nousu ei vielä todista todellista hallituksen hyvyyttä kun siihen liittyy erinäisiä ”tempputyöllistämistä” sen eri virityksien johdosta.
    Sellaista sillisalaattia kokonaistyöllisyydestä kuin maamme hyvinvoinnista puhuttaessa – ns.vakinaisesta hyvästä % muodossa.

    Voinee olla myös jonkinasteista hyväksi käyttöä ”työllisyydestä/-työttömyydestä”,joilla mitataan työntekijänkin hyvinvointia palkkalaskelman muodossa että jatkuvuudesta.

    Kuitenkin pitää mainita lähtökohdat mihin tämä hallitus joutui mutta sen ei pitäisi tarkoittaa sitä ”pakolla vaikka syteen” … ulos tai tulos määrittänee kokonaisuuden tämän hallituksen saavutuksista tai sen puutteen.

    Pidetäänkö kaikki mukana vaiko vain heille joilla on jo hyvät kaapin paikat ”laskelmointi” ts. arvovaltojensa … maaliinsyöttö omaan lapaan !

  12. Näinhän siinä nyt kävi kun tuo ekakommenttini ”häipyi odotuksen puolelle” kun vasta kirjauduin sisään kommenttini jälkeen …

    … sitten toista rustasin – sisään kirjanneena – että tuplat tuli kuitenkaan sitä tarkoittamatta.

    Halutessaan blogisti saa toisen poistaa tai ylläpito !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *