12 vastausta artikkeliin “Israel ampui alas Syyrian hävittäjän”

  1. Israel voi tarvittaessa esittää sekä valvontatutkan, että tulenjohtotutkan datan todisteiksi Syyrian koneen lentoradasta. Nykyaikaiset tutkat ovat hyvin tarkkoja.

   Syyrialaiset tietävät sen mainiosti, joten tuskin rupeavat enemmälti mekkaloimaan.

 1. Juhani, voivat varmaan mutta toisaalta Israel ei ole oikeastaan koskaan esittänyt mitään todisteita pyydettäessä. Lisäksi he ovat kärähtäneet satuilusta tuon tuosta.

  Ei sillä että minua tämä asia haittaisi tipan tippaa, mutta sen voin todeta että lähestulkoon jokainen maa sillä alueella on menettänyt kaiken luottonsa kansainvälisessä yhteisössä.

  Ja mikäs siinä, kun maailman muut maat rahoittavat. USA, Saksa ja Ranska rahoittavat Israelin sotaleikit, Venäjä rahoittaa Syyrian sotaleikit…

  1. EU pumppaa hirveästi rahaa ns. palestiinalaisille. Oikeasti sellaista kansaa ei ole olemassa. Ei ole esimerkiksi palestiinan kieltä – ovat samoja arabeja kuin muutkin Israelin naapurit.

   Naapurit ovat yrittäneet ja yrittävät hävittää Israelin ja juutalaiset – Israel tietysti puolustautuu ja vielä monikymmenkertaista ylivoimaa vastaan, kuten Suomi sodissaan Venäjää vastaan.

   Israel on alueen ainoa oikea demokratia.

   1. Blogin aihe oli syyrialaisen lentokoneen alasampuminen Israelin toimesta.

   2. Aivan totta, vaikka tämä olisikin oman bloginsa arvoinen. Eräs PLO:n johtajista, Zuheir Mohsen kiteytti asian hyvin 1970-luvulla. Muut tietenkin halusivat tämän kiistää, eihän taktiikkaa pidä paljastaa viholliselle. Lainaus Wikipediasta, Mohsenin kommentti:

    ”March 1977 interview with the Dutch newspaper Trouw:

    “ Between Jordanians, Palestinians, Syrians and Lebanese there are no differences. We are all part of ONE people, the Arab nation. Look, I have family members with Palestinian, Lebanese, Jordanian and Syrian citizenship. We are ONE people. Just for political reasons we carefully underwrite our Palestinian identity. Because it is of national interest for the Arabs to advocate the existence of Palestinians to balance Zionism. Yes, the existence of a separate Palestinian identity exists only for tactical reasons. The establishment of a Palestinian state is a new tool to continue the fight against Israel and for Arab unity.

    A separate Palestinian entity needs to fight for the national interest in the then remaining occupied territories. The Jordanian government cannot speak for Palestinians in Israel, Lebanon or Syria. Jordan is a state with specific borders. It cannot lay claim on – for instance – Haifa or Jaffa, while I AM entitled to Haifa, Jaffa, Jerusalem and Beersheba. Jordan can only speak for Jordanians and the Palestinians in Jordan. The Palestinian state would be entitled to represent all Palestinians in the Arab world en elsewhere. Once we have accomplished all of our rights in all of Palestine, we shouldn’t postpone the unification of Jordan and Palestine for one second.

    1. Jordanian, palestiinalaisten, syyrialaisten ja libanonilaisten välillä ei ole eroja. Olemme kaikki osa yhdestä ihmisestä, arabimaista. Minulla on perheenjäseniä Palestiinan, Libanonin, Jordanian ja Syyrian kansalaisuuden kanssa. Olemme yksi ihminen. Pelkästään poliittisista syistä huolellisesti tunnemme Palestiinan identiteettimme. Koska arabien on kansallisen edun mukaista puolustaa palestiinalaisten olemassaoloa sionismin tasapainottamiseksi. Kyllä, erillisen palestiinalaisen identiteetin olemassaolo on olemassa vain taktisista syistä. Palestiinan valtion perustaminen on uusi väline Israelin ja arabien yhtenäisyyden jatkamiseksi.

     Erillisen palestiinalaisen kokonaisuuden on taisteltava kansallisen edun puolesta jäljellä olevilla miehitetyillä alueilla. Jordanian hallitus ei voi puhua palestiinalaisille Israelissa, Libanonissa tai Syyriassa. Jordania on valtio, jolla on tiettyjä rajoja. Se ei voi esittää vaatimuksia – esimerkiksi Haifa tai Jaffa, kun olen oikeutettu Haifaan, Jaffaan, Jerusalemiin ja Beershebaan. Jordania voi puhua vain jordanialaisista ja palestiinalaisista Jordaniassa. Palestiinalaisvaltiolla olisi oikeus edustaa kaikkia palestiinalaisia ​​arabimaailmassa muissa maissa. Kun olemme saavuttaneet kaikki oikeutemme kaikkialla Palestiinassa, emme saa lykätä Jordanian ja Palestiinan yhdentymistä yhdeksi sekunniksi.

 2. ”USA, Saksa ja Ranska rahoittavat Israelin sotaleikit”

  Tuo väite tuskin pitää paikkaansa, paitsi ehkä USA:n osalta. En mistään mediasta ole saanut sitä vaikutelmaa että Ranska rahoittaisi Israelin ”sotaleikkejä”, saati sitten koskaan Saksa.

  Väite on tuolta osin täyttä puppua, faktantarkistusta tässä tarvittaisiin…

 3. Vai sotaleikit. Jos naapurimaissa on kaikenkarvaisia diktaattoreita joiden tavoitteena on pyyhkäistä maasi mereen, niin vastaan paneminen on ”sotaleikkejä”? Tällä hetkellä Israelin suurin uhkaaja on Iran, joka on levittänyt valtaansa Syyriaan ja Libanoniin. Syyrilaisen koneen ampuminen alas on pikku juttu. Iranin läsnäolo on suurempi uhka. Mitä meillä ei paljoa uutisoida on iranilaisten tyytymättömyys ja toistuvat mielenosoitukset islamilaista dikattuuria vastaan. Kansan enemmistö on lopen kyllästynyt tiukkaan uskonnolliseen sortoon ja sotaseikkailuihin kansan rahoilla samalla kun kärsitään puutetta.

  Iranin ydinohjelma on nyt toistaiseksi jäädytetty. Myös Syyrialla oli omansa, yhdessä Pohjois-Korean kanssa. Israel vaan ”sotaa leikkiessään” pamautti koko salaisen laitoksen taivaan tuuliin. Ilman sitä ydinaseita olisi voinut joutua paitsi Assadile niin myös Isisille sisällissodan tiimellyksessä.

 4. Vielä yksi mieleentuleva ajatus siitä, miksi Syyria ja Israel väittävät molemmat koneen olleen omassa ilmatilassaan:

  Golanin kukkulat kuuluivat ennen vuoden 1967 sotaa Syyrialle. Syyrialaisilla oli tapana ammuskella sieltä tykeillään alas Israeliin, jonka asukkaat jotuivat olemaan valmiina syökysmään pommisuojiin. Israel siten valloitti alueen ja on liittänyt sen pysyvästi omaan alueeseensal, eli ei aio neuvotella sen palauttamisesta. Syyria taas pitää aluetta yhä omanaan. Niinpä jos syyrilaiskone eksyi Golanin päälle niin eihän Assad sanoisi sen olleen Israelin ilmatilassa, vaikka käytännössä niin olisikin. Mutta tämä on arvaus ja toki Israelkin noudattaa sodan sääntöjä siten että asioita ei aina kerrtota. Yleensä kumminkin niin, että niitä ei kommentoida ollenkaan.

 5. Blogiini tuli aivan erinomaisen hyviä kommentteja – asiasta, eikä bloggaajista. Näin pitäisi aina olla.

  Varsinkin Norpalla on analyyttinen ajattelukyky ja erinomainen ulosanti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *