Keraaminen veitsi.

Ajattelin kuitenkin uskaltautua tämän blogisivuston sotasiiven sekaan ihan aseellisella avauksella näin kilpavarustelun merkeissä. Tosin pelkästään teräaserepertuaarilla; minun kimppuuni kun käsitykseni mukaan ei venäjä hyökkää, jos ei Pohjoiskoreakaan. Kalustoni keskittyy pelkästään keittiöni asevalikoimaan, joskin nykyaikaiseen.

Olin tänään marketissa vaimon kanssa (kuskina) ostoksilla ja siellä kun oli tuommoinen Victorinoxin keittiöveitsiesittely; kuinka ollakkaan, käteeni jäi mustanpuhuva Victorinoxin keraaminen kokkiveitsi. Ei ollut todellakaan halpa.

Kotona sitten kokeilemaan ja mikäs sen otollisempi kohde kuin jo hieman nahistunut tomaatti. Ah miten hienosti puri siivuja, ilman, että mehua pursuisi leikatessa; mahtavan hyvältä tuntui.

Keraamisen veitsen ominaisuuksiinhan kuuluu, että sitä ei voi teroittaa kuin timanttivälinein, no niitähän minulla riittää. Esitteessä tosin sanottiin, että jos teroitustarvetta syntyy, niin em välinein. Siis se teroitetaan purevaksi.

Alkuvaikutelma tuntui tosi hyvältä, jos tosin hinnalla olisi saanut yli puolen tusinaa noita Fiskarsin peltiveitsiä, jotka meillä jo aikoja sitten päätyivät tutun kirpputorikauppiaan myyntipöydälle. Katsotaan nyt, haukkuuko hintansa.

19 vastausta artikkeliin “Keraaminen veitsi.”

  1. No ei ole vielä ainuttakaan tuon luokan veistä veitsi tukissa ei oo ollut edes kädessä vielä . terv tepivaari

  2. Veitset pitäisi laittaa luvanvaraisiksi, niillä tapetaan eniten ihmisiä Suomessa jopa 40% surmissa on aseena veitsi… erittäin sotaisa ase.

  3. Päädyin voittamaan jossain arvonnassa vuosikausia sitten Fiskarsin tunkillisen veitsiä. En tiedä ovat hyviä vai huonoja, mutta minun kokkausmäärillä pärjään. Itse asiassa, jos tätä kauniimpaa sukupuolta ei huushollissa vaikuttaisi, olisin tuskin käyttänyt seitsemästä veitsestä kuin kahta koskaan.

    Yksi ystäväni harjoittaa kokkailua vakavamminkin harrastuksena. Hän on näitä parempia veitsiä kehunut. Mikäs siinä, työkalut harrastuksen mukaan.

    Itse ostin juuri toimistolle Moxan sarjaporttiadaptereita, noin 60 euroa kipale. Teoriassa Atenin sarjaporttiadapteri noin 10 eurollakin tekisi sen tehtävän, mutta kovassa käytössä erot rupeavat näkymään. Monelle kerran vuodessa moisia laitteita käyttävälle tuo tuntuu tuhlaukselta.

    Kuten epäilemättä jollekin keraaminen veitsi.

  4. Tämä on minulla ensimmäinen; jo aiemminkin olisin ehkä ostanut mutta se hinta. Tämäkin kokkiveitsi maksoi siis 92,00€, aivan äärimmäinen hinta, minkä pystyn maksamaan, olkoonkin vaikka kuinka hyvä mutta hyvä, että tämänkin kärsi ostaa.

  5. Tuo Kallen avaus oli hyvä, koska täällä jotkut sotahullut päivystäjät eivät osaa elämästä muuta kuin sodan joko historiallisen tai mielikuvitussodan.

    1. Ja mitenkähän tämä liittyy avaukseen millään tavalla?
      Tuo kommenttisi ei todellakaan ole hyvä, mutta kuvaa sinua hyvin.

  6. Vielä palaan tuohon keraamisen veitsen hintatasoon. Meillähän on markkinoilla keraamisia veitsiä ja ns ”keraamisia” veitsiä. Halvimmat ovat hinnaltaan tuommoista 20-30€ mutta eivät ole kuin zirkoniumoksidilla pinnoitettuja veitsiä. Kalleimmat keraamiset veitset voivat maksaa satojakin euroja.
    Vicktorinoxin keraamiset veitset valmistetaan Japanissa ja kokoonpannaan Sveitsissä. Siis terät ovat zirkoniumuutteesta puristettuja ja sitten sintrattuja n 1500 asteen kuumuudessa.

    1. Itseltäni löytyy kyseinen Victorinoxin keraaminen veitsi, (Keraamiteräinen kokkiveitsi. Terän pituus 15 cm, luistamaton Fibrox-kahva, lahjapakkaus. Kokkiveitsi on keittiön yleisveitsi ja soveltuu silppuamiseen, siivuttamiseen ja paloitteluun. Tämän kokoinen veitsi on hyvin monipuolinen kotikeittiön veitsi. Pienehköjen ruoka-ainesten lisäksi terän pituus riittää useimpiin kotikeittiön töihin), ei ole iso terä mutta kyllä toimii.

      1. Veitsen tiedot otettu sitä myyvän lumenexin sivuilta, toisin kuin tiedoissa lukee…ei ole lahjapakkauksessa vaan käytössä 🙂

  7. Joo tulee tehtyä puukotuksia useita päivässä mutta sen päälle vielä puren puukottamaani ja kunnonpaloina purenkin .
    Tänään puukotan kauraleipää sipasu voita päälle ja ääntä kohden sellasta puukotusta harrastan.
    Mutta tuskinpa siitä poliisi ekana on mun ovella seisoo terv tepivaari

  8. Minulla oli, siis oli, sellainen lyhytteräinen (n7 cm) keraaminen veitsi, paloittelin sillä sattumoisin porkkanoita. Emäntä jotain neuvojaan taustalta huuteli, katsoin taakseni ja samalla epähuomiossa vähän tulin vääntäneeksi veistä ja poikkihan sen terä napsahti. Se oli aika halpa mutta uuttuuttaan jumalattoman terävä kumminkin.

    1. Tuota haurautta pidinkin todennäköisenä.
      Olen saanut tuntumaa keraamiseen suihkutettavaan voiteluaineeseen. Ainakin liukasta tuntuu olevan. Hieman epäilyttää se, että aineeseen saattaa sisältyä nanoluokkaa olevia osasia, jotka saattavat kulkeutua paikkoihin, joka ei olisi suotavaa, vaikkapa verenkiertoon.

  9. Keraaminen veitsi ei ole hauras, kuitenkin esim pienet veitset saattavat helposti katketa, koska keraaminen veitsi ei kestä vääntöä.
    Tyypillisimpiä keraamisia veitsiä ovat santoku-, kokki- ja leipäveitset, siis suht paksuteräiset veitset.
    Keraamisen veitsen ylivoimaisuus on nimenomaan ja parhaimmillaan pehmeiden elintarvikkeiden käsittelyssä ja sen terävyyden kestävyydessä, sekä siinä, että siitä ei irtoa, johtuen pinnan kovuudesta ja lasin omaisesta sileydestä, mitään käsiteltäviin ruoka-aineisiin.

  10. Minulla on yksi keraaminen leikkuuveitsi, jonka jostain sain.
    Ihan terävä se on ja leikkaa kaikkea tarvittavaa.
    Sen lisäksi käytän Victorinoxin veitsisarjaa, missä on kolme erilaista veistä eri tarkoituksiin.
    Ne pysyvät hyvin terässä ja on helppo teroittaa , kun muistaa aina välillä pyyhkäistä terottimella pari-kolme kertaa.
    Toki huushollissa on joukko sekalaisia meltorauta-pullaveitsiä, joita ei edes saa teräväksi, mutta hallitus ei anna heittää poiskaan.

  11. Victorinox on hinta-/laatusuhteessa ehdottoman hyvä veitsi ja parhaimmillaan taottuna. Kalankäsittelyssä tuo flexible-terä ja hyvä fibrox-kahva muodostavat oivallisen kombinaation.
    Katsokaahan videoklipeiltä millä veitsellä ammattilaiset käsittelevät kalaa ja lihaa.
    Meillä meni pitkän väännön jälkeen nuo peltiveitset kirpparille vuosia sitten ja varsinkaan kun en suostunut teroitusyrityksiin, teräviksihän niitä ei saa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *