Keskusteluako, vaiko ei?

Viime päivinä on ilmennyt tämmöinen  ilmiö, että ei vastaväitteitä hyväksytä, vaan poistetaan avausta arvosteltavat kommentit. Tosiasiassa se sääntöjen mukaan on avaajan oikeus ja siinä ei sanomista.

Keskustelu; onko se keskustelua, että vastaanväittäjien kommentit poistetaan? Mielestäni keskustelua on se, että tehdään avaus, altistetaan avaajan mielipide jopa arvostelullekkin. Asiattomat kommentit, avauksesta poikkeavat, jotain keskustelijaa solvaavat tietenkin saa ja tulee poistaa.

Jos kuitenkaan se ei ole tärkeää, mitä kommentoija sanoo vaan kuka sanoo??? Lieneekö blogin hengen  mukaista toimintaa?

Itse asiassa esittäisin tämän myöskin ylläpidolle.

18 vastausta artikkeliin “Keskusteluako, vaiko ei?”

  1. Niin katos Heikki, tässä nyt viime vuodenpuolikkaan mukana olleena; vahvasti on tullut mieleeni, että ainakin pari blogistia nauttii eräänlaista diplomaattista koskemattomuutta.
    Kävin toisen 64 kommenttia läpi ja 11 kommenttia täytti ehdottomasti blogisäännöstön poistokriteerit, vaan poistoja ei ollut eikä tullut.
    Toisenkin kohdalta selasin ja ainakin seitsemän kommenttia neljästäkymmenestä seitsemästä täytti samat kriteerit.
    Ymmärrän kyllä harrastuspohjan mutta sen ei tulisi sumentaa tasavertaisuutta.

  2. Voidaanko pelkkä kommettien poisto-oikeus tai kirjoittamisen esto-oikeus poistaa? Se luultavasti parantaisi tilannitta huomattavasti. Täällähän voi kuitenkin sen koko kirjoituksensa poistaa, kun on oikein saanut turpiinsa ja kärynnyt valehtelusta/valehtelijoiden titoisesta siteeraamisesta.

  3. Oikeus poistoon tietysti on mutta aina se ei ole oikea tapa hoitaa asiaa koska siinä piilee myös sananvapauden poisto .
    Joka vapaus suomessa kuitenkin on jos vertaa julkista blogia mukamas kotirauhaan niin sellanen se oikeasti ole koskaan .
    Itse poistan henkilö kohtaisesti tehdyt kommentit . terv tepivaari

  4. Kunnon keskustelu tulee esittämällä avaajan näkemykseen oman kantansa eikä siinä tarvi avaajaa solvata ja ainakin itse kaipaan runsasta osanottoa.

  5. Milloinkas Pohjola käyt ne loput läpi ihan samanlaisin kriteerein mielipiteestä riippumatta.

  6. Nyt sitten sain näköjään kommunistipropagandan levittäjän maineen, nicht neues, olenhan aiemmin tullut nimetyksi punikiksi, Kremlin trolliksi, …jne. En ylläty kuitenkaan.
    Sitä vastoin minun blogilleni voi kuka tahansa tulla kommentoimaan, kenenkään kommentteja en Aamulehdessä, US:sa, enkä täällä ole koskaan poistanut.

  7. Putkinen;…Olen aiemmin moneen kertaan pyytänyt ettei kyseiset henkilöt jatka valheiden ja kommunistipropagandan postittamista minun blogiini….
    Ja lisää näyttää tulevan.

  8. Kun ei ole kerrran mitään VALHEITA posteitettu, ei omia eikä HÖYRÄHTÄNEIDEN ISNTITUTIONAALISTEN VALEHTELIJOIDEN, vaan originaalilähdettä )Joita Putkisella ei oleikinä näkynyt muita kuin Taartton rauhansopimus (enkä ole sitäkään tarkistanut oikein vai väärennettynä).

    Putkinen huusi ennen Tieteen palstalla kurkku putkella kyllä originaalilähteitäkin vastaan, kun esimerkiksi Ohto Manninen oli ennen nettiaikaa niistä väittänyt jotakin muuta…

  9. Tämmöisen kommentin kirjoitin heti Heikin kommentin jälkeen, avaus Venäjä ja sopimukset.” No, Ohto Mannisen tekstit näyttävät kelpaavan vain sivu kerrallaan”.
    Sinne bittiavaruuteen häipyi.

  10. Nyt olisi aika lopettaa se nimellä solvaaminen, ihan jokaisen.

  11. Nimellä en ole solvannut ketään, ainakaan tarkoituksella. Toki kommentissani vastakommentoijan nimen joudun mainitsemaan, esim xxx; kommenttisi..
    Kenenkään henkilökohtaisiin ominaisuuksiin en ole puuttunut tietääkseni varta vasten ilman perusteita. Toki ajatuskuvioihin joutuu vastaväittäjä pakostakin esim referoimaan toisen tekstejä, muutenhan hommasta ei mitään tulisi.
    Sen verran päälleni olen saanut henkilökohtaisia solvauksia, että lisää en ehkä soisi, en keneltäkään.
    Jos päästäisiin siihen, että kaikki, avaajasta huolimatta voisivat kommentoida kaikkia blogeja , tietenkin sääntöjen ja hyvän maun puitteissa; tällä sivustolla olisi huomattavasti paremmat mahdollisuudet kehittyä.
    Sopiminen ei ole sellaista mielestäni, että esim yksi jatkaa tyyliään, muut sopeutuvat.
    Parasta olisi kohtelias, vaikkakin erimielinen mielipiteiden vaihto ilman vastaväittäjän/blogiavaajan henkilökohtaisuuksiin menemistä.
    Varsin monella on poliittinen, vahvakin kanta, sitä mielestäni tulee arvostaa henkilön kautta, ei leimata kommunistiksi, facistiksi, äärioikeistolaiseksi jne nimittelemällä. Kaikki me olemme ihmisiä, asenteinemmekin; toisaalta asenteita tulee saadakkin arvostella…rakentavasti.

  12. Mua ei häiritse esimerkiksi kommunistiksi leimaaminen, mutta se häiritsee, että palstalla on ammattivalehtelija, jota ei saa oikaista. Hänen ”lähtellään” ei ole mitään vrkaa, ja on aivan paskan hailee, keiden leinkejä hän niiden väittää olevan, ja mitä väittää niissä lukevan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *