Kuhaa uunissa.

Tänään sitten valmistelin uunissa kypsennettyä kuhaa. Kuhan suomustin, avasin päältäpäin,  poistin suolet, kidukset ja valmistelin täytteen.

Täyte;

2 dl         höyrytettyä tattaria

1 dl         suolasieniä liotettuna

1              punasipuli pilkottuna ja kuullotettuna

1              iso valkosipulin kynsi

1rkl        ruohosipulia silputtuna

Ainekset kulhoon, liraus soijakastiketta, vuolukermaa ja sekoitetaan. Lisätään merisuolaa maun mukaan. Suolaa hierotaan myös kalan ulkopintaan, erityisesti poskiin. Täyte kalan sisään ja ommellaan puuvillalangalla kala kiinni. Ompeleen päälle korppujauhoa ja voisulaa runsaasti, asetetaan sellaiseen uunivuokaan, että kala pysyy mahallaan.

Vuoka keskiritilälle, päälilämpö 180 astetta. Paistoaika n 1/2 tuntia, siten, että korppujauho ruskistuu. Kulho jää uuniin hautumaan paiston jälkeen (n 1/2 tuntia)kun lämmöt katkaistaan.

Kaikki valmista, uuni lämpiää (poikkeuksellisesti sähköuuni) ja kuha pötköttelee kulhossaan odotellen lämpimään pääsyään.

Kuhan kanssa perunamuhennosta, hapankaalia, ruusukaalia(höyrytettynä) ja kastikkeeksi paistokastike.

 

4 vastausta artikkeliin “Kuhaa uunissa.”

  1. Kalle

    Tuo ruusukaali ja hapankaali pilaa kyllä tuon hienon uunikuhan makukokonaisuuden.

    Hyvin maustettu kermainen peruna-maa-artisokka-porkkana-ym. juuresmuusi karkeana olisi tuolle herkulle parasta – mielestäni.

  2. No, näinhän tuota olen vuosikausia tehnyt; makuasia. Noita lisukkeitahan ei sekoiteta kalan kanssa samaan suupalaan vaan kala kalana. Vuosikymmeniä olen ollut innokas hapankaalin ystävä, taas ruusukaali höyrytettynä on varsin mieto, siinä kun käytetään vain ripaus suolaa.
    Periaatehan on tuo uunikuha; lisukkeitahan voi aina rakentaa mieltymyksiensä mukaan.

  3. Kyllä kala kalana on hyvä vinkki ja kuha on parasta eikä siika ole yhtään hullumpaa syötävää .
    Ja peruna muusi on peruna muusia ei sinne mitään maa arkisorkkaa tarvii laittaa . terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *