Nyt se Syyrian kaasuttaja selvisi…

https://yle.fi/uutiset/3-10081016

Syyriassa potilailla kaasuhyökkäykseen viittaavia oireita Turkin hyökkäyksen jälkeen

Turkki kiisti syytökset perättöminä ja ilmoitti, ettei maan armeija käytä kemiallisia aseita.

Maailman terveysjärjestön (WHO) lääkäri tutkii aliravitsemuksesta kärsivää lasta al-Marj-sairaalassa, al-Shaffuniya -kaupungissa, Syyriassa, 14. helmikuuta 2018.

Turkin pelätään käyttäneen kemiallisia aseita Syyriassa, kertovat paikalliset lääkärit ja Syyrian valtiollinen uutistoimisto. Siviiliuhreilla on ilmennyt hengitysvaikeuksia ja muita kaasuhyökkäykseen viittaavia oireita Turkin käynnistämän hyökkäyksen jälkeen Syyriassa.

Afrin pääsairaalan lääkäri Jiwan Mohammed sanoi, että sairaalassa hoidettiin kuutta ihmistä, jotka oli myrkytetty ja jotka saapuivat perjantai-iltana Arandin kylästä Turkin joukkojen hyökkäyksen jälkeen. Toinen lääkäri Nouri Qenber sanoi, että uhreilla oli hengitysvaikeuksia ja ihottumaa ja he oksentelivat.

Myös valtion uutistoimisto SANA ja Britanniassa toimiva Syyrian sotaa seuraava ihmisoikeusjärjestö lainasivat paikallisia lääkäreitä raportteihinsa.

Uutistoimisto AP:n mukaan väitteitä ei ole voitu tarkistaa itsenäisesti, mutta sairaalasta välitetyissä videoissa ihmisillä on happimaskeja. Videoissa ei kuitenkaan näkynyt muita myrkyllisen kaasun aiheuttamia oireita, kuten kehon nytkähtelyä, suusta tulevaa vaahtoa tai oksentelua.

Turkki kiistää syytökset

Turkki kiistää kaasuhyökkäykset ja kemiallisten aseiden käytön perusteettomana. Turkin mukaan se ei ole koskaan käyttänyt kemiallisia aseita ja pitää syytteitä valheina ja mustana propagandana.

– Turkki ei ole koskaan käyttänyt kemiallisia aseita Syyriassa. Syytökset kemiallisten aseiden käytöstä kurditaistelijoita vastaan ovat ”perusteettomia”, sanoi turkkilainen diplomaattilähde kirjoittaa uutistoimisto AFP.

Uutistoimisto AP puolestaan kertoo, että Turkin armeija toisti viikoittaisessa julkilausumassa lauantaina, ettei Afrikan operaatiossa käytetä kansainvälisesti ”kiellettyjä aseita”. Lausunnossa lisättiin, ettei Turkin armeijalla ole tällaisia aseita.

USA ei usko Turkin käyttävän kemiallisia aseita

Valkoisen talon virkamiehen mukaan Yhdysvallat on tietoinen epäilyistä, mutta ei voi vahvistaa niitä. Yhdysvallat kuitenkin pitää ”erittäin epätodennäköisenä”, että Turkki olisi käyttänyt kemiallisia aseita kurdeja vastaan. Virkamies kuitenkin vaati siviilien suojelua.

Lähteet: AP, AFP

https://www.pirkanblogit.fi/2017/risto_koivula/suomen-eduskunnan-pakkoinfoterroristi-yle-valehtelee-ykn-syyria-tutkimuskomission-eroavan-puheenjohtajan-valehdelleen-assadin-hallituksen-kayttaneen-kemiallisia-aseita/

Suomen Eduskunnan pakkoinfoterroristi-YLE valehtelee YK:n Syyria-tutkimuskomission eroavan puheenjohtajan valehdelleen Assadin hallituksen käyttäneen kemiallisia aseita.

Hankkiiko YLE mahdollisesti terroristisin keinoinsa SUOMELLE EROA YK:STA? Kenen kehotuksesta? Ei ainakaan Suomen kansan..

https://yle.fi/uutiset/3-9760987

Silhuetissa kurdilippuja heiluttavia mielenosoittajia

Syyrian kurdijoukot ja Bashar al-Assadin hallitus ovat päässeet sopimukseen yhteistyöstä Turkin hyökkäystä vastaan, kurdijohtaja kertoo uutistoimisto Reutersille.

.

Pohjois-Syyrian kurdihallinnon neuvonantajan Badran Jia Kurdin mukaan Syyrian armeijan joukot voivat saapua kurdialueille kahdessa päivässä.

Jia Kurd sanoo, että sopimus Syyrian hallituksen kanssa pohjoisesta Afrinin alueesta on sotilaallinen. Siihen ei hänen mukaansa liity laajempia poliittisia ulottuvuuksia.

Syyrian armeija ei ole vielä kommentoinut asiaa. Mikäli sopimus yhteistyöstä on todella syntynyt, sillä voi olla merkittäviä vaikutuksia Syyrian sisällissodan kehittymiseen.

Syyrian presidentti Bashar al-Assad on sanonut toistuvasti, että hän haluaa koko Syyrian takaisin haltuunsa. Toisaalta sekä al-Assad että kurdit ovat välillä vihjanneet pitkän tähtäimen sopimuksesta keskenään.

Al-Assad tukijoineen hallitsee tällä hetkellä noin kolmasosaa Syyrian pinta-alasta ja kurdijoukot viidesosaa.

Syyrian kurdialue kartalla
Yle Uutisgrafiikka

Syyrian kurdien ja hallituksen orastavasta yhteistyöstä saatiin viitteitä reilu viikko sitten. Silloin kerrottiin, että al-Assadin hallinto on alkanut päästää joitain kurdisotilaita ja -siviilejä hallitsemiensa alueiden läpi Afriniin, jossa Turkin joukot ja kurdit käyvät taisteluja.

Turkki aloitti ilma- ja maahyökkäyksen pohjoiseen Syyriaan tammikuussa. Turkki pitää Syyrian Turkin-vastaista rajaa hallitsevia kurdien YPG-joukkoja terroristeina ja Turkin kurdien tukijoina.

https://yle.fi/uutiset/3-10081016

http://www.bbc.com/news/world-middle-east-43107013

 

***

https://www.sott.net/article/314110-Moderate-rebels-using-moderate-chemical-weapons-in-Syria-BBC-fails-to-notice

Moderate rebels using moderate chemical weapons in Syria – BBC fails to notice

Craig Murray

CraigMurray.org.uk

kurds ypg

Thu, 10 Mar 2016 19:35 UTC© AFP 2016/ DELIL SOULEIMAN

Comment: Kurdish YPG sources say the weapons are coming from Turkey: ”Our sources inside the rebel groups have confirmed that toxic substances were used. We also have verified information that sarin gas was delivered to them from Turkey. All signs point to the fact that these factions were using banned weapons, but we cannot access the launching area, as it is located on the front between the Turkish and rebel forces.”

Cameron’s ”moderate rebels” – Saudi supplied Wahhabi jihadists – have this past 48 hours been bombing civilian areas of Aleppo with yellow phosphorus. The BBC, which went to such extraordinary lengths to fake reports of chemical attacks by Assad, has not reported these genuine chemical attacks at all. Probably because it is too difficult to explain not just why Cameron’s allies are using chemical weapons – and who gave them the chemical weapons – but also why these ”friendly” jihadists are attacking Cameron’s other allies, the Kurds, all during a ceasefire.

This video of Robert Stuart is a must see. Let me pin my colours to the mast and say that I am absolutely convinced that the BBC did deliberately and knowingly fake evidence of chemical attacks.

The most egregious BBC propaganda this year has been about the ”starvation” of the town of Madaya. The BBC seem to have taken the most glaring example down from YouTube so I can’t embed it. But here on the BBC’s own website you can see the report which claims the Syrian government are deliberately starving civilians in the siege of Madaya. There then appear a string of genuinely heart-rending clips of starving children. The only problem is that none of that footage was shot in Madaya at all, and if you listen very, very carefully you will be able to work out the BBC does not directly affirm that it was. Then we have real comedy at 1 min 30s in, when genuine citizens of Madaya appear to verify their starvation in the shape of four women who are – there is no kind way of saying this – distinctly fat. If double chins are a proof of starvation, then things must be pretty bad. It is clever propaganda because careful analysis of the text reveals a story very different to the overall picture being deliberately portrayed. Just after the women appear, the reporter slips in that the hardship is caused by hoarding by rebels – i.e. it is actually David Cameron’s moderate forces, not the government, who are causing suffering to the civilians. But you would have to be following very closely and analysing very carefully to pick up on that.

The BBC really has become one of the more outrageous vehicles of government propaganda on the international scene.

****

”Kapinallisten” kemikaalilaboratorio paljastunut Ghoutassa:

9 vastausta artikkeliin “Nyt se Syyrian kaasuttaja selvisi…”

  1. Turkki harjoittaa islamistisen maailman invaasioita Euroopassa ja samaan aikaan se harjoittaa rajoillaan laajenemispolitiikkaa. Pitäisi pistää ulos Natosta, jos esim Suomi ja Ruotsi pyrkisi Nato jäseneksi tulisi Turkki estämään sen. Rikollinen diktatuuri.

  2. Mielenkiintoisinta tässä lienee kuitenkin se, että USA tukee NATO-Turkkia, joka sotii USA:n tukemia kurdeja vastaan.
    Voisikohan mikään ”soppa” sekaisempaa enää olla.

  3. Vaara isompaan konfliktiin nousee koko ajan. Nyt kun USA on pistänyt kylmäksi satoja venäläistaistelijoita Syyriassa (vaikka Venäjä väittää heidän olleen omilla asioillaan, ei Venäjän armeijan käskystä) voidaan vain odottaa kostoiskua mm Venäjän taholta. Jenkit ja venäläiset on iät ajat taistelleet keskenään toisten maaperällä, olisikin aika nähdä suoraa taistelua eikä toisten seläntakana tehtyjä offensiiveja….ns ukkoo tatamille…

  4. Tuostahan nostettiin isoakin haloota venäläisten ns ”palkka-armeijoista”. Samanlaisia löytyy, mm Ukraina, Espanja, Ranska, USA, …jne. Mukamas turvallisuuspalveluita. Tosin esim Espanjalla ja Ranskalla on selkeä palkkasotilasorganisaatio, muukalaislegioona.
    Nämä palkka-armeijat (yksityisarmeijat) toteuttavat ns likaiset operaatiot, ilman, että ko maan poliitikot joutuisivat minkäänlaiseen vastuuseen.

  5. Venäjä on lahdannut Isistä kauan mutta ongelma on Nato-maa Turkki jota ei ole laitettu maan tasalle joka tukee Isisiä.

  6. Venäjä, se siirtää ongelmiaan muualle, oma maa on luisumistilanteessa kohti anarkiaa ja kaaosta. Eikä USA:n tilanne ole sekin häävi, Trump vie omilla puheillaan ja oudolla käytöksellään uskottavuuden ”maailman poliisin” toimiin. On se vaan ihme touhua.

  7. USA on ennen aina järjestänyt Turkissa sotilasvallankaappauksen, mutta nyt sellainenkaan ei näytä onnistuvan: maan armeija ja poliisi on tehokkaasti puhdistettu muista kuin piiloislamisteista…

    Tuurkin perustuslaki, joka on paparilla yksi maailman ”demokraattisimmista”, ja myös yksi vanhimmista, lähes 100 vuotta, kiltää uskonnolliset tunnukset politiikassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *