Kyllä se nyt vaan on syksy.

Tänä aamuna +10astetta, aurinkoista, yritin pihatouhuihini ilman sukkia ja paitahihallisena. Kyllä piti lähteä evakkoon, sisälle ja sukat jalkaan ja norjalainen (norjalainen villapaita) lämmikkeeksi. Eipä tuo lämpötila tuosta kympistä paljon liikahtanut, viileää se vaan nyt on.

Se tuo norjalainen villapaita on uskomattoman hyvä pukine. Minä sen pesun jälkeen vielä huuhtelen mäntysuopaliuoksessa ja sitten valumaan ja kuivumaan; kestää kastumatta yllättävän paljon vettä.

On se vaan ihme, että mies vain luulee olevansa nuori ja kestävänsä kylmää. Ikä kyllä taltuttaa melko tehokkaasti nämä luulot.

Jaa käyttäen:


13 Replies to “Kyllä se nyt vaan on syksy.”

 1. Hikeä pukkasi aamuisella lenkillä, kahta kärpästä yhdellä kertaa, koiran ulkoilutus ja suolasienien keruu. Saalista tuli, koira pääsi suureksi tyydytyksekseen ajamaan metsässä kissan puuhun ja minulle ämpärillinen hyvälaatuisia haaparouskuja suolasieniksi.

  Tuo villapuseron mäntysuopapesu pitänee testata.

 2. On se toimiva homma. Minulla on vielä varastolla sitä vanhaa ”tiilikivi-mäntysuopaa”, siis ei mitään nestemmäistä mäntysaippuaa. Kyllä se toimii. Tämä systeemi on vanhojen suomalaisten kalastajien konsti mutta myöskin vaatteen pitää olla 100% villaa, ei keinokuituja..

 3. Kyllä vaan on lämmin, 16 astetta ja aurinko paistaa niskaan. Kaksi vesuria ja taimikon sekaan, niin tulee vielä ihan hiki niin, että paita kastuu.

  1. Jäi vaivaamaan tuo kahden vesurin käyttö. Eli hutkitko kaksin käsin, itselläni ainakin vasen käsi ei osaa juuri mitään tehdä. Vai onko toinen vesuri varalla jos ensimmäisen kalautat kiveen tylsäksi tai innoissasi varren poikki.
   Itse kyllä otan kaksi moottorisahaa mukaan metsään, tuppaavat joskus lakkoilemaan on hyvä olla varalla toinen.

   1. Myllymatti, kyllä se vasen on minullakin täysin saamaton, mutta vesurit ovat erimittaisia. Pidemmällä on helppo hutkia vattupuskia ja saniaisia. Lyhemmällä on enemmän potkua hakata puuvartisia pihlajia ja koivuja yms. Oikeastaan pitäisi olla raivaussaha, mutta en uskalla kun se on pari vuotta sitten mätästetty, ennen istutusta. Siinä ei oikein tiedä milloin on mahallaan, tai selällään, niin epätaista se on vielä.

 4. Jaa, aamulla oli 8 astetta ulkona ja 17 sisällä.
  Pitänee kohta laitta taloon lämmitystä päälle, kun lattiat alkavat tuntua kylmiltä paljaaseen jalkaan.

  Syksyä on sekin, kun joka paikassa tarjotaan omenia vietäväksi metsän eläimille niin, ettei meinaa keretä hakemaan.

 5. N 8 astetta oli aamu viideltä piti laittaa kintaat kouriin kun lähti vanhan rouvan kanssa kakka reissulle .
  Pakko tunnustaa että on se syksyä mutta pidän kyllä enempi tästä kun kesän ajan olleesta helle kaudesta tästä selviää kun pistää lämpöisemmän perperin päälle .
  Mutta mitäs otit pois kun päällä ei ollut kun oma ihon myötäinen nahkatakki . terv tepivaari

 6. Meillä on ilmalämpöpumppu päällä ympäri vuoden. Lämpötila 20 astetta ja helteillä puhalsi viileätä. Sitä ei sammuteta muuten, kuin suodattimia siivotessa. Puuhellassa on ollut muutaman kerran valkee, ei muuta lämmitystä, vielä.

 7. Puuhella on maailman ihanin värkki huushollissa. Ei ole enää, mutta aikuiselämäni aikana niitä on ollut Siivikkalassa, Vantaalla 2 kpl, Helsingissä ei, vakka vanhimmissa Jugend-taloissa niitä vielä oli. Sitten Nastolassa, Artjärven pehtoorin talossa ja Porvoon Villanissa.

Kommentoi