Ihmisroska

Kaupunginvaltuutettu ja Pihlajalinnan paikallisjohtaja Moilanen Oulussa käytti syrjäytyneistä luonnehdintaa ”ihmisroska”. No tottakai tälainen on täysin tuomittavaa, mutta nämä asian aikaansaattamaat llieveilmiöt saivat minut tämän kirjoittamaan.

Ensinnäkin taisi olla köyhää aikaa todellisista uutisista kun Moilasen möläytys pääsi kaikkienn medioitten päääuutiseksi. Puhumattakaan millainen herkkupala tämä on ollut kaikenmaailman blogisteille, toimittajille ja maailmanparantajille. Sadoilla suilla ja kynillä  suuren hurskauden sädekehä päänpäällä loistaen on Moilanen juntattu maan rakoon ja heitetty se ensimmäinen kivi.

Moilasen mielen köyhyydestä kertoo että hän sanoi ääneen mitä ajattelee, aika varma olen että monen mielessä on ihmisryhmiä joita pitää ihmisroskina, kenelle rappiojuopot ja humeveikot, kenelle laiskurit, kenelle maahanmuutajat jne mutta on niin fiksu ettei ääneen sano mitä ajattelee.

Sanon nyt vielä varmuuden vuoksi että tuomitsen Moilasen illmaisun mutta pidän asian saamaa julkisuutta suhteettomana, näen asian myrskynä vesilasissa.

Tapaus pisti ajattelemaan myös anteeksipyyntöä ja antoa. Tämä Moilanenhan on pyytänyt möläystään anteeksi mutta ymmärtääkseni ei anteeksi ole annettu.

 

 

 

Jaa käyttäen:


56 Replies to “Ihmisroska”

 1. Minä sanoin ihan samaa, että tämäkin asia sai aivan liian suuret mittasuhteet. Se vaan on kai ajan ilmiö, että asiat tuodaan julkisuuteen ”kissankokoisin” kirjaimin, kuten nyt käytävä keskustelu jostain seksuaalisesta pahoinpitelystä. Enkä tarkoita sitä, etteikö asiat olisi tuomittavia.

 2. Ettei vaan tehty kärpäsestä härkänen? Toisaalta voi se varsinainen syy olla, että jos alkaa pelkäsivät , että asiakkaat vähenee? Uskon jopa , että tuo potkut saanut ei kovin pahaa tarkoittanut. Toisin kuin ne joiden mielestä ”ihmisroskat” pitää laittaa saareen.

 3. Muistan armeijassa kovapanosammuntojen aikaan kun äijää oli poterossa rk:ssa kovat piipussa ja ammuttiin janttereihin ja kouluttaja käveli ylhäällä takana, jos ei osunut jantteriin potkaisi kouluttaja varusmiestä takaapäin kypärään ja huuti : ” te olette sikoja”… Niin ne ajat muuttuu…

 4. Enpä nyt oikein usko, että viimeiseen kolmeen-neljäänkymmeneen vuoteen noin halventava menettely olisi ollut mahdollista; ilman seuraamuksia.

  1. Sotinpuro ja ammunnat siellä missä olin. Olitko sinä siellä Kalle, et ollut joten äläpä viisastele. Semmoista se kuule oli, välillä kantapeikot oli niin kännissä illalla että aamujen ammuntoja siirrettiin. Kun et tiedä asista mitään niin älä kommentoi. Kiitos ja hei.

   1. Ensinnäkin ammattisotilaista tuo on erittäin halventavaa tekstiä. Toisekseen oletan tietäväni armeijan koulutussysteemeistä hieman Sinua enemmän. Samanlaisin säännöin pelataan kaikkialla.

    1. Vielä sanoisin; ei kukaan kokenut ammattisotilas toimisi alaisiensa suhteen noin. Nuoremmilla kouluttajilla ei ole edes kv-kaliperisten aseiden ammuttamisoikeuksia.

     1. Kalle. Et ollut siellä. Et tiedä asiasta yhtään mitään. Eli sinun mielipide ei paina tässä asiassa yhtään mitään. Pelkkä tuulenvire.

     2. Kallen on tästä asiasta turha länkyttää. Piste. Osaatko lopettaa vai jatkatko tuttuun tyyliin väittämistä, varskin kun et ole ollut paikalla missä tämä tapahtui aikoinaan.

      1. En ”länkytä”, puhun ammattisotilaan tietotaidolla vaikka jo eläkkeellä olenkin. Kuten jo sanoin, tiedän erinäisistä asioista hieman Sinua enemmän.

       1. Et ole ollut paikalla. Et tiedä asiasta yhtään mitään. Osaatko lopettaa jankuttamisen. Piste. Eli puheesi koskien tätä asiaa on pelkkä pieru.

 5. Juu, nyt pyörii maailmalla järjetön kohu yhden mustan tenniskiukuttelijan pilakuvasta ja someyhteisö on pöyristynyt ja hysteerinen.
  On se niin mukavaa, kun kakaramaisesti käyttäytyvästä mustasta ei saa tehdä pilakuvaa, missä se kakaramaisuus näkyy.

  Toki siinä oli ko. henkilön ominaisia piirteitä liioiteltu, mutta silti alkaa vaikuttaa siltä, että someyhteisössä puuhastelevat ovat todella yliherkkiä kaikelle mahdolliselle ainakin ”rasismin” nimessä.

 6. Tosta roskastakin oli jo edellä avaus.
  Tulee mielen että luetaanko avauksia
  vai tehdäänkö vain omia avauksia.
  No minulle sopii näinkin ja yritän lyhyesti raapaista tähänkin,
  eli roska on roska ja ihminen on ihminen vaikka makaisi katuojassa omaa syyttään.
  Sanan käyttö hyvällä oksalla olevan suusta osoittaa miten arvostavat heikompiaan. Toki saman asian voi ilmaista sivistyneesti eikä synny haloota.
  Kikyloikka oli vallasväeltä saman suuntainen verhottuna,
  mutta jos olis suoraan sanottu, niin olis rattaat voineet pysähtyä.

 7. Valitan jos olen avannut jo ennen avatusta aiheesta, selitän sillä että en likikään aina lue kaikkia avauksia mitä tänne on tehty tai luen vain otsikon jolloin voi tulla väärinymmärrys, mikä tietysti sekin on valitettavaa.

  Niilon kommentissa en pitänyt siitä että hän niputtaa kaikki hyväosaiset samanlaisiksi, minä en usko että näin on oikeassa elämässä. En mahda itselleni mitään siinä kohtaa että tapani on tarttua yleistyksiin ja mustavalkoiseen ajatteluun – sorry siitä.

  1. Ei haittaa vaikka aiheesta olisi 10 avausta. Onhan tämä vähäosaisten kutsuminen ihmisroskaksi älytöntä. Eipä tässä muuta.

 8. No kuten Marko, mutta jos avauksia on runsaasti ja samoista niin lukeeko niitä joku vai huudammeko tuuleen.?
  Asioita niputtamalla voi sanoa lyhyesti. Hyväosaiset voisi toki jakaa moneen ryhmään.

 9. Luulempa tietäväni mistä tuo aiempi kiista alkoi. Kalle : ”Kalle Pohjola
  14.9.2018 12:40
  Enpä nyt oikein usko, että viimeiseen kolmeen-neljäänkymmeneen vuoteen noin halventava menettely olisi ollut mahdollista; ilman seuraamuksia.”. Ei tuo minusta niin kovin pahasti ole sanottu. Marko sensijaan hermostui hirmuisesti.

  1. Reijo, en hermostunut, katsopa minun keskustelut tuosta.

   Eihän henkilö joka ei ole ollut paikalla Sotinpuron kovapanosammunnoissa 90-luvun alussa voi tietää mitä siellä on tapahtunut, minä olin siellä.

   Jos kouluttaja siellä potki varusmiehiä takaa kypärään kun ei tullut osumia ja sama sakki otti illalla humalat saunomisen yhteydessä niin etteivät aamulla aina ehtineet aloitattamaan ammuntoja niin minä olen sen nähnyt.

   Olin silloin AUK:n oppilaspäällikkö, loppuja en kerro kun on nin törkeää varusmiehiä kohtaan kantahenkilökunnan touhu ollut ettei tänä päivänä kestäisi päivänvaloa. Mitä helevetin hyötyä minun olisi tälläisiä sepittää.

   Oliko tämä tässä. terv : Marko

   1. Samoihin aikoihin siellä pistettiin yksi majuri hyllylle kun se levahti kertausharjoituksissa, poistutti everstistä lähtien sakkia puolijoukkue teltasta ulos pakkaseen, olisi hyviä tarinoita kertoa enemmänkin muttei kehtaa.

    Viina oli monen näiden kantapeikon ongelma, sama oli rajajoukoissa olleilla, tuttavani oli siellä töissä, huom siitä on jo yli 20 vuotta. Maailma on muuttunut…?

    Nyt ei armeijassa enää läträä kantahenkilökunta,,,

    https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005570274.html

    ”Karjalan lennoston komentajaa epäillään sotilasrikoksista – eversti Päiviö siirtyy ”erityistehtävään” esikuntaan

    Palvelurikoksiin kuuluvat esimerkiksi alkoholin tai huumaavan aineen vaikutuksen alaisena työskentely. ”

    Empä kehtaa viisastella, mutta hei, onko tämä maailma muka muuttunut miksikään, keksin varmaan tuonkin uutisen erään mielestä…

    1. Omasta ajastani on yli 40 vuotta.Silloin viinalla vielä läträttiin. Esim. komppanian päälikkö lainasi omaa autoaan Kiteenmiehille pontikan hakuun.Voi olla että,nykyisin on toisin.

  1. Juu, eiköhän tämä ole tässä, voisin tietenkin tehdä jonkin blogin mitä kaikkea muistan siltä ajalta, aikas hurjaksi se homma meni. Pitää miettiä, olisihan siinä oikeasti ajattelemisen aihetta jokaiselle.

    1. reijo, et kritisoinut, kysyit vain kuinka on, ei tässä mitään. Kaikkea sitä on elämässä itsekukin nähnyt ja toivotaan että nähdään vielä lisää.

   1. Oletkos, Marko, sitä mieltä, että KaiPr ei osaa kouluttaa varusmiehiä muuten kuin mainitsemallasi tavalla. Tosin itse 70-luvulla armeijan käyneenä ja 11 kuukautta palvelleena minulla on pieni epäilys mainitsemastasi potkimisista. Ainakin silloin kun olin intissä kapiaiset oli hyvin nöyriä kp- ammuntojen suhteen. Ettei vaan satu ”vahinoja”..

    1. iivo, mitä hyötyä minun on moisia sepitellä. Sieltä sai silloin moni kantahenkilökuntaan kuuluva fudut. Tiedän eräänkin tänään joka kävelee samalla viereisellä paikkakunnalla hoitajan kanssa käsikynkkää, mielenterveys juttuja, ei mitään kivaa. Olkoon tämä tässä. Mennyt on mennyttä, eteenpäin tässä pitää itse kunkin yrittää.

 10. Oma aikani alkoi -68 ,syksyllä. Tsekkoslovakiassa myllersi. Ai persana, me olimme tarkkana.

  1. Tuosta ajasta joku kertoi että oli panssarijoukoissa ollut vaunut valmiina ja niihin lastattiin kovia mukaan, olisihan tuosta ajasta ja sen kokeneista hyvä saada jälkipolville tarinaa kuinka sen itse silloin koki.

   Mitä siinä menettää jos kirjoittaa oman kokemuksen, ei siitä kaikkien pidä tykätä, kaikki mitä nykyään tallentuu tänne nettiin jää tavalla tai toisella, jollekin voisi olla vaikka hyötyä tietoa etsiessään, silloinhan Suomi oli yhtä YYA maata, asioista ei juuri puhuttu.

  2. Kuulemma harkittiin -annettaisiinko alokkaillekkin kovat. Ei annettu. Parempi niin.Olisimme vain ampuneet toisemme. Tuskin kukaan meistä ei ennen ollut edes nähnyt sotilaskivääriä .Tämä tapahtui Riihimäen viestirykmentissä.

   1. Tee Blogi, noi on todellista elämää ja historiaa, siitä voi oikeasti joku ammentaa tietoa joskus

 11. No enpä tiedä motiivejasi…Soittelin äsken serkkupojalleni joka on tuohon aikaan ollut kapiaisena ko. palveluspaikassa.En tiedä kuka puhuu totta mutta hän joka siellä on ollut töissä väittää, että kaikki kertomasi ei välttämättä pidä paikkaansa..

  1. ohhoh, otappa iivo happea, et nyt tiedä, eikä tiedä ”serkkupoikasikaan” mitään, onkohan kenties ”tätisi” palvellut vielä kanttiinin puolella samaan aikaan.

   Nyt tulee sellaista ”tietoa” että, ohhoh, sanopa milloin olin, mikä vuosi ja missä kuussa nämä asiat tapahtui kun ”serkku poika” oli sopivasti siellä, pidättelen jo naurua tässä, ihan tosi, iivo, tuo on jo,,, huh, huh, hyvin naurettavaa, ihan oikeasti.

   siitä,,vuosi ja kuukaudet tähän niin jutellaan sitten kun on tarve teillä tämmöiselle..

   1. oma veikkaus, nyt iivo googlaa ja yrittää etsiä jotain ”tietoa”, tai sitten se on todennut ettei voi olla mitään mahdollisuutta edes väittää noita väitteitä todeksi.

    Olisihan se hieno jos iivon serkkupoika olisi ollut juuri siellä missä minäkin, liekkö se antoi minulle voittopalkinnon ja joukkueelleni kun voitettiin sotilastaitokilpailu, tai sitten se oli se joka myönti kuntsareita niin että oli oltava 2 viikkoa pois kassulta putkeen. Tietenkin se oli se joka oli nasussa kyydissä kun minun vastuuseen kuului yhdessä harjoituksessa 4 nasua ja 7 moottorikelkkaa, ei voi tietää kun tällä serkulla ei tietenkään ole nimeä.

    1. Tästä välistä lähti yksi kommentti kävelemään autuaampien ö-mappien suuntaan.

     Ei herjausta! En pyydä liikaa. Saa olla 100% eri mieltä asiasta ja kritisoida ihan joka asiaa mitä toinen sanoo, mutta ei iskuja vyön alle.

 12. En ole ollut päivääkään KaiPrikaatissa.

  Toisaalta minulla on ison leikkauksen jälkeen sellainen lääkitys etten voi edes vetää känniä.

  Nyt loppuu huumori tämän iivon kanssa.

  1. Jos näin voidaan sanoa minusta täällä ja ylläpito ei tule puuttumaan niin mikä paikka tämä on :

   ivo
   14.9.2018 22:32
   Arvasin, että Suutari jauhaa taas omiaan..kännipäissään. Siis ei ”mieheltä” saa perusteita väitteilleen.Kyselin vaan ko. henkilöltä joka on palvellut KaiPr:ssä koko sotilasuransa. Hänellä ei ole tietoa, että moisia potkimisia olisi tapahtunut. Että se siitä. Toisaalta teet, Marko, itsesi naurettavaksi kun kärähdät noista konjakkihumalassa kirjoittamistasi sekojutuista..Valitan. .

   Enkä edes pidä konjakista. Tuo iivo ei osaa perustella näitä omia juttujaan, veikkaan että mies itse on humalassa kuin ellun kana, ei voi tietää…

 13. Suosittelen Iivolle hieman suhteellisuudentajua ja erityisesti harkintaa.
  Jos ”serkkupoikasi” ei asioista tiedä mitään, se ei ole se ainoa oikea totuus.

  1. Kaikkea sitä, kaikkea sitä, ei voi muuta tästä iivosta sanoa, haukkua en kehtaa kun kaikki on yksilöitä mutta, ei osaa perustella ihme väitteitään ja sitten haukkuu, minä olen nyt niinkuin tuhannen kännissä, ohhoh

 14. Minusta kun tämän pitäisi nyt hyvä ihme riittää porukalle :

  https://www.pirkanblogit.fi/2018/vekotin/sen-mit-juice-lauloi/

  Kyuu, laittoi ihan fiksun aloitteen kuinka toimitaan.

  Minä yritän ainakin sitä noudattaa, nyt täällä aletaan provosoimaan tieten tahtoen, miksi, mikä näitä ihmisiä vaivaa.

  Olen ollut joskus kerhon ohjaaja ja siinä hommassa kaksi vuotta opetin tietojenkäsittelyä 7-23 vuotiaille, jotain tuon ikäisiä kumminkin.

  Täällä on paljon varttuneempia ihmisiä mutta hei, missä on käytöstavat, minä en ole täydellinen, kuka on, miksi joku nauttii toisen kiusaamisesta, en ymmärrä, on tämä tietenkin kokemus tälläistäkin nähdä.

 15. Koskaan ei ole aiheetonta kritisoida jos mieliala menee huonoksi. Näistä sopii aina ilmoittaa. Jos keskustelusta tulee vain paha mieli, se myrkyttää koko kaivon.

  Mutta ei tämä Mikkeli nyt niin kauhea paikka ole. Tosin yökerhon ääni kuuluu kahden korttelin päähän…

 16. juu, iivo, kaikki Sotinpurossa ampumaleirillä käyneet on Kajaanista, ihan oikeasti, mene nyt nukkumaan. Pannu, kattila ja kansi sinua riepoo, ei voi mitään. En lähde tuollaiseen keskusteluun edes mukaan. Hanki apua.

 17. Eipä taida oikein oluelle tänään olla enää tilaa. Ehkä huomenna.

  Moderoinnille näkyy olevan töitä edelleen.

  Mutta pyydän myös muita, Marko ja juhak myös, ei jatketa nyt tästä vääntöä. Kun joku vie keskustelua pohjamutiin, ei ole mitään tarvetta jäädä sitä tuijottamaan. Jatkakaa vain matkaa eteenpäin keskustelussa.

  1. Näin tehdään, Kyuu tietää kuinka toimitaan ja näin toimitaan, siitä ei ole kahta sanaa. Hyvää illan jatkoa teille.

  1. juu, turha tässä on halkoa hiuksia kun ei ole mitään järkeä, jenkeissä ja filippiineillä on juuri nyt isommat murheet

 18. Palataan vielä tähän blogin oikeaan asiaan :

  Potkut saanut Riikka Moilanen kutsui Ylellä ihmisroskakohua elämänsä pahimmaksi kokemukseksi: ”Olisin halunnut jatkaa työtä”

  Lähde :

  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201809142201200090_u0.shtml

  ..duoda,duoda, sanoisi joku, itse ihmettelen kuinka näitä ”hyvin kouluttaneita ihmisiä” on jatkuvaan näissä uutisissa, jokainen voi tehdä oman päätelmän, en sano ettei kannata kouluttautua, mutta kuinka tämä on mahdollista, miksi matti ja maija meikäläinen ei ole noin HÖLMÖ ja huutele tuollaisia…vaikka ovatkin kai tämän yli-ihmisen mielestä …ihmisroskaa…

  Minusta köyhä ja nöyrä on parempi kaveri ja ihminen kuin rikas ja röyhkeä, kumman sinä valitset kaveriksi.

 19. Kun nyt Marko kysyt niin itselleni on yks halea onko rikas, köyhä tai keskituloinen kunhan kaveri on OK. Nöyristelijöistä en pidä.

 20. Katsoin Areenasta juuri uuden SannikkaUkkola ohjelman 1. jakson. Siellä oli mukana tämä ihmisroskamoilanen. Hyvä haastattelu ja hyvää taustakeskustelua.

  Niin ja kaupanpäälle täällä ehkä suosituimmasta aiheesta eli maahanmuuttajat väänsivät Halla-aho ja Anderssonska.

 21. Nyt näitä väliinputoajia on paikallinen poliisi alkanut häätämään, ei mitään symppista noita kohtaan mutta mitäs valtio tarjoaa heille, viedäänkö heidät jonnekin ”tuhoamisleirille”, jos nämä olisi laittomia maahanmuuttajia olisi heitä varten jo hotelli huoneet herkkuineen varattu.

  Mutta näin kohdellaan suomalaisia:

  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/dcc0d31c-3d6d-40b7-83b9-af0ecc0693d2_u0.shtml

  ”Seuraavana päivänä alkoi häätäminen. Vaikka tässä vain istuu paikallaan hiljaa eikä aiheuta häiriöitä kenellekään, niin silti tullaan häätämään.”

  Poliisi ei ehdi ratkaisemaan Suomessa rikoksia mutta densoja se ehtii häätämään, papukaijamerkki ja kukka käteen.

Kommentoi