Lammaspata.

Otinpahan tuolta pakastimen pojalta viimeiset karitsanpalat. Ribsejä, sitten noita ribsien alapuolella olleita ”lihoja”. Savustin kaikki.

Tänään laittelin ne pataan, sekaan lanttua, porkkanaa, palsternakkaa ja muutama siivu inkivääriä.

Sitten vaan padan sekaan 6% Saarenmaa tumea, paljon valkosipulia, sipulia, kirveliä, rosmariinia, siitä luulisin padan syntyvän.

Valurautapata uuniin; ilman kantta, lämpötila +150, ylälämpö. Tunnin päästä kansi päälle ja lämpö 110 astetta. Katsotaan mitä tulee 10 tunnin jälkeen.

 

5 vastausta artikkeliin “Lammaspata.”

  1. Kyllähän sitä aamusella tuli maistettua. Suola kun pitää lämpimiltään vielä tarkistaa; se kun on sellainen vekkuli, että lisää sitä voi laittaa mutta poistaminen onkin sitten mutkikkaampi juttu.
    Noissa mausteissa minulla on sellainen mittahaarukka; hyppysellinen – kourallinen. Koskaan en ruokaan liikaa valkosipulia ole laittanut, ainakaan omasta mielestäni. Rosmariini muuten on karitsanlihan ”pakkomauste”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *