Nettikauppa vs erikoisliikkeet.

Vikavirtasuojaa haeskelin netistä. Miltei pakollinen haja-asutusalueen talouksissa kun noita kaapeleita aina vaan joutuu levittelemään  Halvin, kaapeli 1,m  ja 70,20€. Ajelinpa Forssaan, erikoisliikkeeseen, omistaja kun on tuttuni, sanoi, josko 30€ tuosta 2m kaapelista olisi hyvä. Tottakai ostin.

Vikavirtasuojakaapelin rakenne on niin yksinkertainen, että sitä on helppo vertailla.

7 vastausta artikkeliin “Nettikauppa vs erikoisliikkeet.”

  1. Auton sähkölämmitystolpassa sellainen. Kaapelista ei tietoa ennestään, mutta omakotitalon sähköistys pitäisi rakentaa niin että eri linjoille olisi asennettu sellaiset.

  2. Kerran jotakin hain myöskin netistä ja sattui ohimennen silmiini. Halvin vikavirtasuoja 2 metrin johdolla maksoi muistaakseni vajaa 15 euroa. Suoraan pistorasiaan asennettava rasia oli suurinpiirtein samaa luokkaa. Tosin se ei varmaan ollut erikoisliike, vaan joku rompekauppa.

  3. Nettikaupassa, aivan kuten missä tahansa kaupassa kannattaa aina pyrkiä hintatietoisuuteen, eikä ostaa ensimmäistä mikä eteen tulee ellei sitten ole ihan pakko.

    Itse olen aika paljon nettikauppaa käyttänyt esim. elektroniikan, valokuvaukseen liittyvän tavaran ja myös musiikin( tallenteiden)hankkimisessa, mutta eipä niitä musiikin erikoisliikkeitä enää juuri edes ole.

    Erittäin onnistuneita kokemuksia on myös vaatekaupasta netissä, mutta se johtuu tasan tarkkaan siitä, että tiedän mitä ostan,minkä kokoisena ja mistä.

    Tunnustan olevani myös erittäin laiska tai ehkä vieroksuva käymään missään hypermarketeissa tahi liikekeskuksissa, joissa iso osa myös erikoiskaupoista nykyään sijaitsee, enkä nyt muutenkaan osta muuta kuin sen mitä tarvitsen.

  4. TV:ssä hehkuteltiin, kuinka hieno EU on, koska nettikauppaa yli rajojen oli helpotettu.

    AVL jää Suomelta kaiketi saamatta, joten verokarhu joutuu useammin riiputtamaan kansalaisia koivista karistaakseen viimeiset lantit.

  5. Itse ostan tukkutasolla ylijännitesuojan sisältäviä jatkojohtoja. Oikein laadukas malli on n. 20 EUR, vähän surkeamman saa kympillä.

    Vielä jännempiä ovat hinnat kännykkätarvikkeissa. Tukkuhinnan ja edullisimman ison myymälän tai nettikaupan välillä voi olla moninkertainen ero. Kännyköissä hinta on myymälässä tukkua halvempi (koska harmaatuonti), mutta tarvikkeissa on aivan eri maailma.

  6. Ihan piruuttani kun lapset aina puhuvat noista nettikaupoista niin kesällä testasin. Ostin jostain ulkomailta itselleni laadukkaat Karrimor lenkkarit ja eukolle samanmerkkiset vaellussandaalit, maksoivat yht n 50 € postikuluineen. Tyytyväinen olen hintaan ja laatuun. Mieltä vain jäi kaivertamaan etten tukenut kotimaista tossun ja sandaalin valmistusteollisuutta.

  7. Ne, nuo vikavirtasuojat hinnoitellaan jo lähtökohtaisesti ulkokäyttöön ja sisäkäyttöön. Myöskin johdotuksen poikkipinta vaikuttaa hintaan, kuin myöskin, onko CE-hyväksyntä. Paljon olen kaikenlaista netistä osteskellut; hintatietoinen vaan tulee olla. Hintaan vaikuttaa myöskin, onko kyseessä esim 10A virralle vaiko 30A virralle; tämä jälkimmäinen oli tarkasteluni kohteena.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *