Peiponen.

Peiponen: Pelastakaa Suomen luonto ja maaseutu – keskustan ja vihreiden käsistä
Pohjois-Suomesta on tulossa riistetty luonnonvarojen siirtomaa. Kaksi puoluetta on asialla: keskusta ja vihreät, kirjoittaa toimittaja Pasi Peiponen blogissaan…..

Tuoltapa tuo löytyy tämän aamun uutisista. Luettuani kirjoituksen ja sen perusajatuksen, ei voinut kuin olla samaa mieltä. Suomen uraanipitäjä…Sotkamo, vihreät keskuspuistossa syömässä sinappiin ryyditettyjä sirkkoja… niinpä.

Yksi kysymys kuului, milloin vihreät oikein erkanivat suomalaisesta luonnosta ja sen arvoista? Hyvä kysymys.

Mielestäni aika terävä analyysi.

11 vastausta artikkeliin “Peiponen.”

 1. Olin aikamoinen ”vihreä” vielä n. 20 vuotta sitten. Kuuntelin Linkolaa ja keskustelin hänen kanssaan. Linkola, kun on ääriajattelija- en sitä hyväksynyt, mutta en myöskään nykyistä kaupunkivihreyttä tai täysin liberaalia muuta yhteiskunta-ajattelua, jopa niin. että meillä ei kohta oli kuin yksi sukupuoli vessoineen.

  Alla ”peipposen” löytämiseksi linkki jokaiselle.

  https://www.birdlife.fi/tapahtumat/pihabongaus/?gclid=EAIaIQobChMIn8mvi7ro2AIVCDPTCh1_EQaIEAAYASAAEgKRMvD_BwE

 2. ”Yksi kysymys kuului, milloin vihreät oikein erkanivat suomalaisesta luonnosta ja sen arvoista? ”
  Lopullisesti silloin, kun Hassi oli johdossa.

 3. Miten niin keskusta ja mikä ihmeen Peiponen ja miksi Bird Life on uhka luonnolle. Minäkin olen Bird Lifen jäsen ja olen osallistunut Pihabongauksiin, aika huonolla menestyksellä kylläkin.

  Vihreistä olen kyllä samaa mieltä, aika kauaksi se on ajautunut juuriltaan, eli ajasta Koijärven.

 4. Niin, politiikan ulkopuolelta asetelmia katsellen, kyllä tuo nykyinen Kepun politikointi paljonkin kysymyksiä herättää; ainakin minulla.
  Paikallisesti Kepun edustajat ovat selkeästi ”tukkanuottasilla”, reviirejä varjellaan. Eivät muuten paikalliset demarit/vasemmistoliitto yhtään parempia pisteitä kerää.
  Kokoomuksen toiminta myötäilee vahvasti valtakunnan politiikkaa.
  No, persut, oma lukunsa, vihreissä vielä paikallisestikkin muutama asiallinen vaikuttaja mutta kyllä sieltä kehä III:n sisältä tullut ohjeistus näyttäisi vaikuttavan.
  Tulikohan kaikille jo osansa; no, Ipu, Kommunistit, joitain muitakin marginaaleja; en ottanut huomioon.

 5. No, en minä sitten sieltä tekstistä mitään Bird Life Finlandia loukkaavaa löytänyt. Tosin en ko yhdistyksen jäsenkään ole mutta sen pihabongauksen kyllä joka vuosi teen ja vertailen julkistettuihin tuloksiin.

 6. Heinäsirkkojen muiden hyönteisten käyttö säästäisi luonnonvaroja, mutta eeuu-direktiivit ovat esteenä toistaiseksi.

  https://yle.fi/uutiset/3-8852940

  ”Toistaiseksi EU-lainsäädäntö estää hyönteisten myynnin elintarvikkeeksi. Hyönteistalousalalla eletään kuitenkin toivossa, että Euroopan Unioni mahdolllistaisi lainsäädännöllisesti hyönteisten kasvattamisen ja jalostamisen elintarvikkeeksi jo tämän vuoden aikana.”

 7. Joo ja niitä on kesällä tarjolla tuossa aivan lähellä ja niitä onkin paljon
  Vihreys loppui silloin kun vihreistä tuli puolue eikä sitä taida enää muussa löytyä kun takin värissä . terv tepivaari

 8. Luin hetki sitten Uuden Suomen puolelta Mikko Kärnän blogin tuon Peipon ajatuksista. Ne särähtivät minun lappilaiseen korvaani.
  Entisenä metsurina olen jo pitkään pannut tyydytyksellä merkille kuinka metsämaaston käsittelymuodot ovat parantuneet entisajoista. Kaistalehakkuu on minusta hyvä homma, samoin hakatun maaston käsittely äestämällä tai mätästämällä on järjellistä touhua, maasto ennalstuu nopeasti toisin kuin niissä entisajan helkutin syväaurausmenetelmisssä, joita kirvasin minä ja kaikki muutkin tietämäni lappilaiset. Koska Metsähallitus oli
  täällä paljoudessa ”leivän isä”, suu oli toisinaan paras pitää kuitenkin supussa. Mutta kuten sanoin, ne asiat ovat muuttuneet huisin paljon parempaan suuntaan.
  Nykyään näkyy tosin paljon isoja aukkohakkuualueita, niin Metsähallituksen jäljiltä kuin muutenkin. Tämä kollotus alkoi huomatakseni parisen vuotta sitten. – En tiedä tietääkö tämä kyseinen peipponen, että Metsähallitus on tulosvastuussa eduskunnalle, eikä isommin kiinnosta.
  Jk. Kansainvälinen Greenpeace mellasti vuonna 2005 Inarissa ja sen völjyyn liittyi Suomen luonnonsuojeluliitto. Lapin
  Kansa oli eri lehti kuin nykyään, ja lehden mielipidesivulla käytiin omaa metsäsotaa puolesta ja vastaan, johon sanasotaan minkäkin osallistuin omalla vaatimattomalla panoksellani.
  Häntä koipien välissä GP täältä lähti, ja asiasta ei sen enempää kuin että vuoden 2005 jälkeen olen käyttänyt Greenpacen nimeä kirosanana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *