Reissusta tultiin.

Pari päivää meni Kihnussa, aivan liian nopeasti. Niin oli mukavaa, että väkisinkin tuntui, että täällä voisi asuakkin, vaan järjen voitto haaveista.

Hyvin pidettiin minua ihan perhemajoituksessa, aamiaisenkin sain majoitushintaan muuten söin ”ulkona”. Privaattioppaankin sain ja kaikenlaista käytiin ihastelemassa. Kansantanssiakin ja kihnulaista musiikkia sai nautiskella ”shirmakalla” soitettuna.

Kalaa tuli syötyä lähes pääsääntöisesti. Kuvassa suitsukilua ja tillillä maustettuna. Kyllä täällä tunnetaan tuo hidas savustaminen, ei saa kalaa päästää liian tummaksi (kitkerää), Savustusaika noilla kaloilla oli n 2,5h ja lämpötila alle 80 astetta. Pari päivää ja sitten Tallinnaan hakemaan autoni ja Nömmen torille valkosipuliostoksille; 15 kg toin kotiin. Hunajaakin ostin kotiinviemisiksi.

Niin ja Tepille onnittelut kun miehen ikään pääsit.

Jaa käyttäen:


9 Replies to “Reissusta tultiin.”

 1. Tuolla muuten Kihnulla asukkailla oli melkoinen huoli kalastuksen tilasta Riianlahden alueella.
  Venäläisiä, tanskalaisia, saksalaisia ja jopa ruotsalaisiakin melko suuria troolareita kalasti kansainvälisillä vesillä ja ns kalateollisuusalukset kävivät vain imuroimassa saaliin troolarista ja troolari jatkoi työtään. teollisuusaluksessa kalat perattiin ja pakastettiin/purkitettiin.
  Balttien pienehköt troolarit joutuvat kerran vuorokaudessa palaamaan satamaan saaliin luovutusta ja punnitusta varten, toisinkuin nämä teolliset alukset vain jalostavat kalat tuotteiksi, käyden satamassa melko harvoin. Tämä on heidän kertomansa mukaan aivan uusi kehitys.
  Balttien pääasiallinen kalastus tapahtuu pienillä jopa alle 10 m aluksilla ja troolaritkin harvoin yli 20-metrisiä.
  Se näyttää tämä merien tyhjentäminen sitten siirtyneen jo osittain sisämerillekkin. Se on huono kehityssuunta.

 2. Kiitos Kalle, kyllä siellä Pärnun rannalla kävimme illalla kun viileni tulen pärnussa käymään uudelleen oli positiivinen yllätys minulle terv tepivaari

 3. Onhan se Pärnu minulle aika tuttukin kun siellä toimi yksi tukkurini. Kaunis kaupunki se on, kuin myöskin Haapsalu, merenrantakaupunkeja.
  Enemmän kyllä pidän pienistä maalaiskylistä kuten esim Peipsin rantamilla. Tuonne Kihnuun kyllä vielä palaan, jos henki vielä pihisee, on se niin ainutlaatuinen saariyhteisö. Siellä muuten autoissa ja moottoripyörissä (sivuvaunu) jos rekisterikilpi ehkä onkin mutta ei varmaan rekisterissä, paitsi ne autot, joita silloin tällöin viedään mantereelle.
  22.8. pitää taas mennä Tallinnaan kun Fiattia restauroidaan (ne peijakkaan ajotietokoneet). Lämpöanturi jotenkin viallaan kun näyttää mitä sattuu aina välillä, vaikuttaa johonkin luistonestojärjestelmään, näin minulle Autospiritissä kerrottiin.

 4. Minulle ei ollut tuttu mutta tulee sellaseksi, Tartossa olen käynyt muutaman kerran mutten Tallinnan lisäksi missään muualla .
  No tietysti Tarton matkoilla on muutama kylä tullut aika tutuksi terv tepivaari

  1. Tartu on minullekkin tuttu kaupunki. Sekin muuten on ”rannikkokaupunki” kun Emajoki halkaisee kaupungin.
   Värskan seutukunta on myöskin hienoa seutua luostareineen. Ovat muuten munkit melkoisia ”halkopinomestareita”, en ole missään nähnyt niin mahtavia halkopinoja, oikeastaan eräänlaista ”halkotaidetta”.

 5. Tartossa olen piipahtanut kymmenkunta kertaa aika iso kaupunki se on tuo Pärnu oli mulle ihan uusi tuttavuus tosin positiivinen terv tepivaari

 6. Kyllähän Tartussa liki 100 000 asukasta jo on mutta se ydinkeskusta ei niin kauhean suuri mielestäni ole. Hotellihinnatkin melko kohtuulliset; kolmen tähden hotelli n runsaat 40€ ja viiden tähden n 100€. Vastaavasti Kihnussa yöpyi +aamiainen, 20€/vrk ja minusta viihtyisämpää ja kotoisempaa.

 7. Joo ei Tarton keskusta iso ole lähinnä tarkoitin ihmismäärää .
  Mulla seuraava reissu on Tallinnaan .
  Mutta Pärnussa tulen käymään ensi kesänä jospa sieltä pääsis käymään tuolla saaenmaalla .
  Varmaan sieltä pääsee myös kihnuun . terv tepivaari

Kommentoi