Rossi m92 .357 mg

Tulihan tässä kaivettua tuo vanha Rossi m92 .357mg.

Meillä pihassa turvallisesti pystyy ampumaan n 100m. Takana on valli ja näköala esteetön.

Ammuin kasana .357 mg patruunaa ja aika hyvä kasa tuli.

Sitten ammuin .38 patruunaa samoin; yllätys, lyijyluodilla tuo kasa pysyi paremmin kuosissa.

Tuo Rossihan on saman ajan Winchesterin  ”kopio”; ero tulee ainoastaan Rossin kierrejousen (iskuri), ja Winchesterin lattajousen osalta.

Molemmat ovat menneen ajan aseita mutta edelleenkin käyttökelpoisia tietyissä olosuhteissa. Mm Rossilla, jos Winchesterilläkin pystyy ampumaan mm haulipatruunoita.

Wintage

4 vastausta artikkeliin “Rossi m92 .357 mg”

  1. Ampuminen on rauhoittavaa. Itse harrastan tällä 7.62×39 Saiga M3 Izhmash tehtaan tuotteella ampumista, Mikhail Kalashnikov suunnitteli hyvän aseen. Siinä on kiinni kobran punapistetähtäin ja pistoolikahva.

    Ampumaradalle ei ole kuin muutaman kilometrin matka meikäläisellä.

  2. Ylöjärvellä eräs aseen omistaja innostui ampumaan pilkkaa ja soittivat poliisille, joka meni paikalle katsomaan. Eli tarviskohan ilmoittaa johonkin kun ammuskelee?

    1. Ei tarvitse jos on taajamalaueen ulkopuolella ja seuraavaan naapuriin yli 150 metriä matkaa. Sekä ampumasektori on turvallinen.

  3. Se lyijyluoti ei sinänsä isompi yllätys minulle ollut; palautuihan kuitenkin mieleen aktiiviampujan ajat. Se .357 mg patruuna eroaa melkoisesti .38 spl patruunasta. Vaikka luodin paino ( nyt 10,2g) olisikin sama, lähtönopeus magnumilla miltei kaksikertainen. Joka tapauksessa minulle kelvollisia kasoja tuli, kasat n 30-40mm. Niin, ja tähtäinhän on tuo ”Winskun” perinteinen u-muotoinen avara hahlo ja jyvänä kapeahko puolipallomainen jyvä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *