Tämän sivuston tulevaisuus.

Olen nyt hiljaisena seurailijana katsellut sivuston avauksien aihepiirejä, erilaisia mielipiteitä, kaikenlaista.

Tämmöistä pientä sivustoa, mielestäni kahlitsee avaajan mahdollisuus perusteluitta poistaa kommentti. Avaaja voisi kääntyä ylläpitäjän tai moderaattorin puoleen ehdottamalla tekstin poistamista/siivoamista.

Kokonaisuutena moderaattorin tekstin poisto olisi ns Salomonin tuomio, siitä ei olisi valitusoikeutta.

Tämä nyt vain minun mielipiteeni; suurilla sivustoilla, johtuen suurista volyymeista, tämmöinen jonkun blogistin kokonaan esto (ei mielestäni hyvä) tai blogistin suorittama poisto, ei todellakaan tue sananvapautta ja mielipiteen ilmaisun vapautta..

Mielipiteeni on; jos Pirkan blogit aikovat (tietenkin) lajentua, em seikkoihin pitäisi oikeasti kiinnittää huomiota.

 

 

15 vastausta artikkeliin “Tämän sivuston tulevaisuus.”

  1. Vastaava kirjoittajan oikeus poistaa kommentti löytyy myös Uudesta Suomesta sekä leijonaosasta muita blogipalveluita.

    Kävimme tästä aiheesta keskustelua pari viikkoa sitten osana tuota kommentointijärjestelmää.

    Ei se tarkoita etteikö keskustelua voi jatkaa toki.

  2. suurilla sivustoilla, johtuen suurista volyymeista, tämmöinen jonkun blogistin kokonaan esto (ei mielestäni hyvä) tai blogistin suorittama poisto, ei todellakaan tue sananvapautta
    Avaustekstini.
    Jos kuitenkin ylläpito on tätä mieltä, sehän on kaiketi ylläpitäjän oikeus. Mitäpä minä sitten siihen enää.

  3. Mitä jos nuo poistot siirretään johonkin osastoon ”blogistin poistamat kommentit”?? Tyyliin Kalle Pohjola poisti Eemelin kommentin ”älä Kalle houri”.

    1. Hei, poistothan menevät roskakoriin kyllä, eli ne eivät mene ”bittiavaruuteen” niin sanoakseni.

      (Noh, mikäänhän ei netistä katoa)

  4. Kalle aiheuttaa itselleen syyttä suotta mielipahaa. En ymmärtänyt koko blogin aihetta. Hyvää aurinkoista kesäpäivää myös Kallelle ja terveisiä Kuhmon saloilta.

  5. Kalle

    Luin useampaankin kertaan tuon avauksesi, enkä oikein lopultakaan ymmärtänyt, mitä perimmäisesti tarkoitit.

    Nykyään aika vähän täällä lopultakin on tarvetta siivota ketään pois, eikä ne kommenttien poistotkaan ole kovin yleisiä. No, mistä minä tiedän paljonko ylläpito niitä poistaa jo avausvaiheessa.

    Mielestäni tämä on ihan hauska nopeasti muuttuva sivusto. Ei juuri jää avaukset junnaamaan paikallaan, vaan vaihtoa on mukavasti.

    Kirjoita vaan sinäkin, Kalle, hiukan erilaisista, omista aiheistasi.

  6. Olen sitä mieltä, että blogistilla pitää olla oikeus poistaa kommentit, jotka ovat asiattomia tai eivät mitenkään liity ko. avaukseen.

    Olen poistanut vain muutaman kommentin viime vuosina edellä mainituista syistä.
    On selvää, että erilaiset mielipiteet on hyväksyttävä, jos ne ovat asiallisia eivätkä loukkaa ketään.

  7. En myöskään ymmärtänyt avausta. Tottakai pitää olla oikeus poistaa asiattomat ja itse toivoisi että avauksen aiheessa pysyttäisiin ilman solvauksia.

  8. Ymmärsin varsin hyvin mitä Kalle tarkoitti ja komppaan sitä terv tepivaari

  9. On valitettavastu heitä jotka todella kirjoitttavat asiattomia, jopa törkeitä kommentteja. Minäkin olisin kuitenkin sitä mieltä että että kommenttien poistaminen olisi moderaattorin tehtävä. Moderaattorin pitäisi myös antaa määräajaksi porttikieltoa heille jotka toistuvasti syyllistyvät epäasialllisuuksiin.

    1. Sanavaus on suhteellinen käsite. Hyväksyn jos kirjassaan Onnellinen mies Paasilinna laittaa papin sanomaan esimiehelleen : ”Kyllä sinä Huhtinen olet sitten vittumainen mies” mutta jos joku käyttää kanssabloggaajastaan tällaista ilmaisua on kysymys törkeydestä eikä sananvapaudesta.

      Toki ymmärrän että käytännössä ihan ajankäytöllisesti sensorina toimiminen saattaa mainioile moderaattoreillemme olla ylivoimainen tehtävä.

  10. Sehän pitää todeta että isolla blogialustalla on ehdottomasti paremmat mahdollisuudet kustomoida prosessia. Heillä on myös 24/7 joku moderaattori tavoitettavissa. Meidän täytyy pelata eri resursseilla.

    Tämä kommentointijärjestelmän kevyt päivitys on tosiaan siis tulossa. Tein sen jo maanantaina, kunnes huomasin että joka toinen yritys lisätä kommenttia toi vain virheilmoituksen. En löytänyt välitöntä selitystä tälle, joten tutkin asiaa rauhassa uudestaan. Tehdään varmaan pieni huoltokatko, tullee olemaan semmoinen tunnin jakso joskus hiljaiseen aikaan jolloin kommentointi ei välttämättä toimi.

    Ilmoittelen aiheesta toki.

  11. Terveisiä korvesta. Niin…miksi keksiä pyörä uudelleen kun se on jo keksitty. Edelleen, en ymmärrä koko blogin avausta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *