Turistia ryöstetään…kaikkialla.

Tulinpahan Eestistä loppuviikolla kotiin muutaman päivän reissulta. Viimeinen majoituspaikkani; Fat Margaretha, hostel, nimensä mukaisella paikalla lähellä sitä Fat Margareta bastionia.

Tuli sitten nälkä ja kun vielä nuo alaselkäkivut häiritsivät, päätin mennä syömään läheisen Pikkadun ja Tollin kulmaan.  Se oli jonkinlainen italialaistyyppinen ravintola. Tilasin häränfileen lohkoperunoilla ynnä lisukkeilla. Hinta listallakin oli järkyttävä, 28€, en viitsinyt perua.

Kun ruoka tuli, pihvi oli alle 200g, siis vähemmän kuin Suomessa kohtuullisessa ravintolassa, vaikka hinta kylläkin edellytti jotain muuta. Olihan se ateria kohtuullisen hyvä mutta jos olisin syönyt monessakin tuntemissani ravintoloissa, n 50% olisin säästänyt.

Eipä tuolle nyt mitään voinut koska nälkä oli ja siirtyminen olisi vaatinut ratikkaa ja kävelemistä, joten tyydyin kohtalooni.

Taitaa taas mennä se runsaat viisitoista vuotta, että vanhaan kaupunkiin syömään menen, tuskin edes pakottavassa tilanteessa.

Taas se vahvistui, se mielipide, että se Tallinnan vanha kaupunki on ihan laillistetun ryöstön mahdollistava kohde.

11 vastausta artikkeliin “Turistia ryöstetään…kaikkialla.”

  1. En ole siellä käynyt kun kerran syömässä annos oli pieni ja hinta oli suuri jotenka kävin kolme kertaa siellä ekan toisen ja viimeisen kerran .
    Syön vaikka hotelilla joka sekään ei ole halvin paikka mutta annos on oikeaa mittaa . terv tepivaari

  2. Taitaa kuitenkin olla melko tavallista se, että suosituissa kohteissa hinnat nostetaan juuri niin korkealle tasolle kuin käyttäjät ovat valmiita maksamaan. Pitkässä juoksussa tämä toki saattaa kääntyä itseään vastaan, mutta jonkin aikaa rahastus kyllä toimii.

    Itse olen niin nuuka, että en maksaisi.

  3. Juuri Mikan mainitsemista syistä yritän kaikkia turistirysiä välttää. Mainitsemistani syistä kuitenkin ajattelin ”kerranhan se vaan kirpaisee” mutta kyllä kirpaisi.
    Eestiläiseen keittiötaitoon kun olen tottunut luottanaan ja kohtuulliseen hinta-/laatusuhteeseen, kyllä se kirpaisi.

  4. Minä taas tykkään ja pidän sekä maasta, että kansasta. Eestiläinen on hyvin ystävällinen kun tutiksi tullaan. Eestin venäläisistä sanoisin ihan samaa n liki 30vuoden kokemuksella.

  5. Matkailuni alkoi vanhan vanamuisen aikana ja nyt siellä on käyntejä reilu 600 kertaa Eestin kansa on mulle antanut paljon iloa .
    Ja vaikka mulle oli tuo pärnu aivan uusi tuttavuus olen varma että eka matka ei kyllä jäänyt viimeiseksi .
    Muualla Eestissä on tullut liikuttua melkoisen paljonkin kuitenkin niin että Tallinna on valta osiltaan ollut kohde vaikka se ei olekkaan paras paikka terv tepivaari

  6. Sitä kyllä ihmettelen, miten nuo tarjoilijatytöt jaksavat palvella iloisella ilmeellä ja kohteliaasti vaikka heidän palkkansa on niin pieni, siis Tallinnassakin alle tuhat euroa. Sitten vielä turistit kiukuttelevat jos ruoka ei olekkaan hyvää/hinta on kallis. Eihän se näiden tyttöjen syy ole se kallis hinta.

  7. Aika usein on tullut Eestiä kierrettyä enkä ole vielä ollenkaan kyllästynyt. Tarkkaan en tiedä mikä kiehtoo mutta nyttenkin ensi sunnuntaina auton keula suuntautuu Saarenmaalle. Menolippua ei ole hankittu, neljäksi päiväksi varattu majoitus, paaluusta päätetään ilmojen ja mielialojen mukaan.
    Ainakin Kuresaaressa ihmetellään millaista on meno Toidufestival tapahtumassa, polkupyörääkin olen ajatellut vuokrata. Majakoita aina ihailen, sen vuoksi on Hiidenmaallakin poikettava. Myös saaren länsikolkka josta Tonu Annepalun kirjan Paratiisi juuri luin kiinnostaa omin silmin nähdä.

  8. Eestin maa on kaunista katseltavaa ja monasti siellä pärjää suomella .
    Mutta tosin juovat turistit on pilanneet meidän mainetta melkoisen paljon öykkäröimällä mm Tallinnassa varmaan eniten .
    Mutta kun huomaavat raittiin Suomalaisen palvelu on ensi luokkaista tasoa terv tepivaari

  9. Lootsi 7 Kochi Aidat; hyvä ruokapaikka, samoin Korsteen Kalamajassa ja Söökla Pärnu maanteen varrella.
    Olin vain sen verran väsynyt reissusta, että Fat Margaret:n portista kävelin lähimpää ruokalaan. Toiseen suuntaan olisi pitänyt lähteä; aina jotain oppii tutuissakin paikoissa, en nimittäin ainakaan viiteentoista vuoteen vanhassa kaupungissa ole käynyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *