Otetaanpa vielä kerran tämä homoasia.

Viime viikon sunnuntaina kirjoitin Tiedonantajan lehtiuudistuksesta.

Kirjoitin, mitä hyvää ja mitä huonoa, mitä voisi tehdä toisin ja miten kehittää eteenpäin.

Kirjoitukseni oli keskustelun avaus tärkeään aiheeseen.

Odotin tovin jos toisenkin, vaan eipä tullut ainuttakaan kommenttia.

Tähän olin tosin tottunut, ettei kommunistit pahemmin kommentoi eikä keskustele, ainakaan tällaisista asioista.

Päätin, kuten olen ennenkin tehnyt, kokeilla jospa saisin kommunistit kommentoimaan, kirjoittaa homovitsin.

Jopas tuli sekunneissa kommentteja, ja niitä tuli paljon.

Kommunistit olivat siis hereillä ja valmiita keskustelemaan, mukaan tuli laajemminkin vasemmistolaisia.

Lehtiuudistuksestamme en kuitenkaan saanut kommunisteja keskustelemaan.

Peräti sain kommentin, että missä muka tällaista olen kirjoittanut, eivät ole huomanneetkaan.

Samassa paikassa kuin homovitsikin, omassa facebookprofiilissani se löytyy, ovat allekkain.

Kirjoitan aika paljon politiikkaa, ideologiaa, marxismi-leninismistä, kommunistisen historiallisesta tehtävästä, sosialismista, elämästäni Neuvostoliitossa ym., mutta merkillepantavaa on ollut ja on edelleenkin, että kommunisteja ei näiltä foorumeilta löydy.

Mutta homokeskustelua ja feminismiä kyllä, sitä riittää ja siitä keskustellaan, mutta ei sitten mistään työväelle, työttömille, köyhille, syrjäytyneille ym. tärkeistä asioista.

Niinkö se on kommunistit?

Totta kai homojen oikeuksista taistellaan, mutta ne oikeudet on jo melkoisen hyvällä tolalla, joten minusta olisi jo aikaa sitten pitänyt siirtyä heterojen oikeuksien puolustamiseen, miesten oikeuksien puolustamiseen, naisten oikeuksien puolustamiseen tasa-arvon puolustamiseen, etenkin Suomalaisessa yhteiskunnassa.

Porvareissakin on homoja, ja ne homot pysyvät porvareina, ja moni porvari, kokoomuksesta lähtien on homojen oikeuksien puolella, kuten muutkin puolueet, tai lähes kaikki puolueet (kristilliset, persut eivät).

Ei homous ole kommunistien tai vasemmiston yksinoikeus. Tässä tuoksinassa on vain käynyt niin, että työväenasia on jäänyt pahasti taka-alalle kom.liikkeessä.

Ymmärrän hyvin, ja niin sen pitääkin olla, että jokaisen ihminen ja elämä on tärkeää, jokaisella ihmisellä on oltava tärkeä paikka yhteiskunnassa, jokainen ihminen on tarpeellinen, oli se sitten homo, tai lesbo, lihava tai laiha, tyhmä tai viisas, pitkä tai lyhyt, jokaisen ihmisen on saatava olla sellaisena  kuin on yhteiskunnassa, täysivaltainen jäsen, josta yhteiskunta pitää huolta, yhteiskunta on ihmistä varten, eikä ihminen yhteiskuntaa.

Se on kehittyneen yhteiskunnan tunnus. Onko kapitalismi sitä, ollaan jo hieman montaa mieltä siitä.

Onko vasemmisto valmis muuttamaan yhteiskuntaa sellaiseksi, jossa kaikki ihmiset ovat tasavertaisia ja –arvoisia?

Kapitalismissa niin ei edes voi olla.

Mutta lähtisikö vasemmisto muuttamaan peräti yhteiskunnan rakenteita?

Kommunistit voisivat.

Mutta eivät tee sitä yksin. Mukaan tarvitaan yhteiskunnan enemmistö. Mutta haluavatko kommunistit rakenteiden muuttamista? Tekevätkö kommunistit tarvittavia toimia?

Kommunistinen lehti on oltava agitaattori, propagandisti sekä organisaattori. Mutta mutta…onko se sitä? Sitä keskustelua minä kaipaan, myös Tiedonantajalehden uudistuksen myötä. Missä se on? Vaikka omassa facebook profiilissani. Foorumit ovat vähissä, on syytä kysyä, miksi?

Jaa käyttäen:


3 Replies to “Otetaanpa vielä kerran tämä homoasia.”

  1. Saatta Huhtala olla niin, että kommunistit ovat kaivautuneet vanhoihin poteroihinsa viimeisen päälle syvään melkein Kiinaan asti, etteivät kykene astumaan nykyaikaan ja keskustelemaan toisten kommunistien kanssa.
    Tässä tulee aika selkeästi mieleen shiat ja sunnit….

  2. Trendeillähän sitä nykään liidellään – niin isoissa kuin pienemmissäkin puolueissa.

    Foorumit ovat vähissä koska foorumeilla on vain keskustelua, sieltä puuttuu algoritmi. Se on se mikä väen vetää facebookiin.

  3. Näin se on Markku, että meillä konsevatiiveillä on vaikeaa 🙂 Trendien mukana mennään niin oikealla kuin vasemmalla. Pitää esittää moraalinen paheksunta, mutta ”oikeasta asiasta”. ”Oikeat asiat” liittyvät seksiin ja sukupuoliin. Niissä pitää olla ”edistyksellinen” ja liberaali, vaatia sukupuolineutraaleja vessoja ja teeskennellä että on olemassa ”muu sukupuoli”.

    Kommunismin kanssa tällä on sen verran tekemistä, että Kekkoisen aikana Suomessa piti teeskennellä pitävänsä Neuvostoliittoa ”edistyksellisenä”. Jos puhui Neuvostoliiton ongelmista niin piti muistaa haukkua myös USA:ta. Ja piti olla olevinaan ”rauhan asialla” näkemällä vain NATO:n ohjukset uhkana Euroopan rauhalle. Ehkä muistat, miten vastustettiin ”euro-ohjuksia” joilla tarkoitettiin lännen vastausta Neuvostoliiton SS 30 -vai mitä ne nyt olivat- keskipitkän matkan ohjuksille? Siinä mielessä vanha kommunisti joutuu nyt maistamaan omaa lääkettään, kun diskurssi on vaihtunut ja näytelmää ”Keisarin uudet vaatteet” esitetään uusissa kulisseissa.

Kommentoi