Pakkohuutokaupat, myydään kaikki, sielut ja kaikki

Katselen pakkohuutokauppoja, ostaakseni halvalla, rahaa kun minulla kommunistilla on, niin että ranteet paukkuu.

Mitäpä siinä on väärää? Tai moraalitonta?

Samoja ihmisiä me olemme kapitalismissa, saalistamassa toisen ihmisen hätää, tai loppua.

Kapitalismissa se käy. Sosialismissa ei… toisen ihmisen hädällä keinottelu.

Väärää tai kieroutunutta on kapitalismissa kaikki, minusta.

Silti. Ostan toisen hädän, koko elämän työnkin joskus, pilkkahinnalla. Kapitalismissa.

Onko se oikein? Onko minulla moraalia?

Olenko minä rosvo, kun joku muu on ahdingossa yhteiskunnan, kapitalismin aiheuttamana,  ei enää ole selvinnyt, ja sen elämän työ realisoidaan?

Osaan laskea. Olenhan kommunisti. Elän kapitalismissa.

Ajattelen moraalia.

Ajattelen moraalia koko ajan. Osaan myös laskea. Talous on minulle tuttua.

Kommunistisessa liikkeessä nyt ei osata laskea, eikä osata talouttakaan, kaikki myydään, pistetään lihoiksi, kuten sanotaan.

Niin on Suomen kommunistisessa liikkeessä.

Apua ei pyydetä eikä haeta.

Ainiin, mistä on kyse? Kapitalismissa me kommunistit asutaan, Suomessakin, joten meidän on otettava joka ainut päivä huomioon ympäröivä kapitalismi.

 

Sosialismissa on eri meininki. Jota meillä ei enää ole naapurissa. Oli ennen, mutta ei enää.

Ennen oli rauha ja ystävyys, nyt on sodan uhka. Nyt ollaan rähmällään USAn, ennen Neukkuihin.

Ihan kuinka vaan, me SUOMI olemme välissä.

Olemme ihan kuinka tahansa ”länsimielisiä”, me olemme ja pysymme tässä…

Jos sota käydään, jota en toivo, me olemme välissä.

Olemme lännen eli USA:n puolella, tai idän puolella, olemme välissä.

Meillä ei ole kuin poliittinen osaaminen kahden suurvallan välissä. Puolueettomana, riippumattomana. Siten Suomi kansakuntana säilyy.

Niin se on.

Kalastelen kommunistina uusia voiton lähteitä kapitalismissa, jotta yhteiskunta voitaisiin muuttaa oikeudenmukaisempaan suuntaan pois kapitalismista. Mitä muuta voisin tehdä?

 

Markku Huhtala, Lempäälä

9 vastausta artikkeliin “Pakkohuutokaupat, myydään kaikki, sielut ja kaikki”

  1. Nuo huutokaupat alkavat olemaan sen verran täynnä kikkailijoita, rahanpesijöitä ja muita ettei niistä paljoa enää kostu. Joskus vuosia sitten tuli ostettua esmes tietotekniikkaa jota sitten toimistolla iltapuhteena kunnostelin.

  2. Pakkohuutokaupat ovat lähes aina surullisia tarinoita ihmisten epäonnistumisista.

    Mitä taasen tulee tähän sosialismi/kapitalismi janaan, niin kapitalismissa sosialistilla on sekä varaa, että oikeus unelmoida sosialismista, kun taasen koetussa sosialismissa ei ollut kumpaakaan mainuttua.

  3. Minä voisin olla sosialisti, mutta olen pessimisti sen onnistumisen suhteen. Ei kannata yrittää, jos toteutuminen vaikuttaa heikolta. Sosialismi on epädemokraattista, jos ajatellaan, että vallan ja vastuun työprosessissa tulee olla tasapainossa. Yrittäjällä on valta yrityksessä ja vastaa usein omaisuudellaan yrittäjän vapaudessaan tekemästä vallan käytöstä. Tämä on työelämän demokratiaa parhaimmillaan.

  4. Huutokaupoissa olen käynyt 70-luvulta saakka, en enää. Se ”sisäänhuutajien” määrä tekee huutokaupat epärealistisiksi.

  5. Paras ”huutokauppaostokseni” on roskiksesta löytämäni Elin Danielssonin taulu, kiilakehyksin. Ystäväni ”Maukka” pudisti taulun, otti 50mk, myin 2700mk.

  6. Liikkeen ja aatteen ulkopuolisena (aina ei-kommunisti, ei koskaan antikommunisti) pitäisin luonnollisena että liikkeen ja aatteen sisäpuolisetkin toimisivat taloudenhoidossaan järkevästi kapitalistisen järjestelmän pelisääntöjen mukaan koska kuitenkin joutuvat siina elämään ja toimimaan. Näin siksikin että oman etunsa lisäksi keräisivät resursseja ja voimia toimintaan kapitalistisen järjestelmän muuttamiseksi.

    Suomen kommunistisen puolueen – niin enemmistön kuin vähemmistönkin – taloudenpidon loppuvaiheet olivat typerässä itsetuhoisessa uhmamielisessä kiukuttelussaan suorastaan järkyttävät. Huomattava omaisuusmassa hävitettiin koska katsottiin että vakaumukselliselle kommunistille on alentavaa ja moraalitonta kapitalismin sisällä sen pelisäännöin huolehtia leiviskästään. Siinä menivät Kulttuuritalot ja Koiton talot.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *