Turismi tuo taudit ja luteet

Turismi tuo tuberkuloosit, malariat ja muut loistaudit, hivit, kupat, tippurit, rokot, torakat, turkiskuoriaiset ja luteet ja kaiken lisäksi henkilökohtaiset velkaantumiset. Kannattaako tuollainen ilmastoakin pilaava harrastelu?

Tällä kertaa luteista, joiden hävittäminen voi tulla varsin kalliiksi myrkytyksineen ja irtaimen omaisuuden hävittämisineen.

Yksi vähäinen ja ehkä vähämerkityksinen tekninen keino voisi tepsiä:

Lude tiemmä suunnistaa uhrinsa luo samoin kuin hyttynen eli hengityksestä kertyvän hiilidioksidin ohjaamana. Eli luteelle voitaisiin rakentaa hiilidioksidiin perustuva ansa:

Hyttysansa rakennetaan niin, että muovipullo katkaistaan ja yläosa liitetään suppiloksi alaosan päälle. pohjalle laitetaan vettä, sokeria ja hiivaa muodostamaan hiilidioksidia. Hyttynen menee ansaan, eikä osaa tulla pois.

Jos huoneisto on tyhjillään, niin lutikkakin saattaisi moiseen ansaan etsiytyä. Joten ystävällismieliset naapurit voisivat tällaisen kotiintulolahjan etelästä palaavalle matkailijalle lahjoittaa. Lahjaa tultaisiin kiitollisuudella muistamaan pidempäänkin.


Muille hyönteisille voisi kokeilla vastaavaa ansaa esimerkiksi hunajavedellä varustettuna. Banaanikärpäsansaan voisi laittaa kaljan loput jne.

 

 

 

Jaa käyttäen:


4 vastausta artikkeliin “Turismi tuo taudit ja luteet”

  1. Venäjällä ei ole tehty muuta hyvää kuin Kalashnikov, tälläistä paxkaa tulee tänne:

    Etelä-Karjalassa miesten Venäjältä saadut hiv-tartunnat eivät ota loppuakseen. Viime vuonna maakunnassa todettiin hiv-tartunta kahdeksalla ihmisellä, heistä viisi oli miehiä. Kaikki miesten hiv-infektiot ovat Venäjältä peräisin.

    https://yle.fi/uutiset/3-10167458

    1. Venäjällä rekisteröity jo lähes miljoona hiv-tartuntaa – uusien tapausten määrä noussut

Kommentoi