Li Andersson moittii yrittäjiä

Li sanoo (näin USta luinn juuri): ”Missä olivat huolestuneet yrittäjät kun lapsilisiä ja kansaneläkkeitä leikattiin, kun ryhmäkokoja kasvatettiin, kun kasvatuksen ja hoivan ammattilaiset vaativat parempaa palkkaa? ” moitiskellessaan yrittäjiä kun tarjoavat ruoka apua lakon aikana.

No tekisi ensimmäiseksi mieli sanoa että missä olli AY kun noita esille ottamiaan päätöksiä tehtiin, olisi Li tasapuolisuuden vuoksi sitäkin voinut peräänkuuluttaa.

Omasta mielestäni parin päivän ruokajakelu on aikalailla eri luokan juttu kuin pysyväiset päätökset joita hallitus ja eduskunta tekee. Moititaan että AY nyt lakkoineen menee alueelle jonka katsotaan kuuluvan valtiovallalle mutta paljon oudompaa mielestäni olisi jos yrittäjät esimerkiksi julistaisivat työsulkuja protestiksi kun ryhmäkokoja kasvatetaan.

No Li on epäilemättä paljon älykkäämpi yksilö kuin minä, niin paljon fiksumpi etten logiikassaan pysy mukana tai sitten kuvittelen sen vaan populismiksi, hunajaiseksi viestiksi tällaista puhetta idoliltaan odottaville.

 

 

24 vastausta artikkeliin “Li Andersson moittii yrittäjiä”

  1. Tämä koko touhu kaikkine ruokajakeluketjuineen on ihan pelleilyä. Tulisipa Suomeenkin oikeita ongelmia, oikein toivon niin tälläinen nilittäminen loppuisi.

    1. Arvosteli vai kommentoi? Vastaus löytynee arvioijan poliittisesta vakaumuksesta.

  2. Silleen toi ryhmäkokojen kasvattaminen on lähtöisin vuoden 2012 hallituksen päätöksestä. Sitä päätöstä oli vasemmisto tekemässä ja hyväksymässä.
    Eikö Li muista että vasemmisto on ollut hallituksessa (Katainen sixpack) ??

  3. Eiköhän näitä heittoja tässä lentele. Olen tosin huomannut nimenomaan vasemmistopuolueen osalta lisääntyvää aggressiota yrittäjiä vastaan, muutakin kuin vain puheenjohtajalta. Lienee osa vaalikampanjaa.

  4. Elikkä tosta kun vertailee niin totta tosiaan kansaneläke on pienentynyt 4 vuodessa noin 5 euroa.
    Mutta sitten jos huomioidaan takuueläke, joka tulee kansaneläkkeen lisäksi, niin sitä on korotettu noin 32 euroa. Eli kansaneläkkeestä leikattu osuus on korvautunut takuueläkkeen korotuksella ??

    Kansaneläkkeen täysi määrä on 628,85 euroa kuukaudessa. Jos olet avio- tai avoliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa, määrä on 557,79 euroa.

    Vuoden 2014 alussa yksin asuvan, pelkästään kansaneläkettä saavan henkilön eläke nousee 630,02 eurosta 633,91 euroon kuukaudessa (3,89 e). Avio- tai avoliitossa olevan, pelkästään kansaneläkettä saavan henkilön eläke nousee puolestaan 558,83 eurosta 562,27 euroon kuukaudessa (3,44 e).

    Täysi takuueläke on 775,27e/kk. Sen voit saada vain silloin, kun sinulla ei ole muita eläkkeitä. Takuueläkkeestä vähennetään kaikki muut eläketulosi bruttomääräisinä eli veroja vähentämättä.

    Täysi takuueläke nousee 4,56 euroa eli 743,38 euroon kuukaudessa. Tämä on Suomessa asuvan henkilön vähimmäiseläkkeen bruttomäärä vuonna 2014. Takuueläkkeestä vähennetään henkilön kaikki muut eläkkeet, eikä sitä saa lainkaan, kun muut eläkkeet yhteensä tuovat lähes saman vähimmäisturvan.

    Puhuuko Li nyt sitten tarkoituksella höpöjä ?? Eli osatotuuksia.

    Mut sitten toi aggressiivisuus. Siis vasemmisto kiukuttelee sille joka maksaa kansanedustajan palkan eli veronmaksajalle.
    Onko puuhassa mitään järkeä ?? Voiko tai onko mitään järkeä irrationaalisesti käyttäytyvää puoluetta/ehdokasta yleensäkään äänestää ??

  5. Teho paketti pidätkös noita eläkkeitä sellasina joilla tulisi hyvin toimeen paas muuten koittaen kuinka pitkälle kuukausi menee kun rahat onkin finaalissa terv tepivaari

    1. Moni joutuu tulemaan tolla toimeen.
      Se oli oikeistohallitus joka ton takuueläkkeen toi tullessaan.
      Mutta sehän on kauheaa köyhän kyykytystä.

      Laki takuueläkkeestä tulee voimaan 1.3.2011. Takuueläke korottaa Suomen vähimmäiseläkkeen 687 euroon kuukaudessa. Täyden kansaneläkkeen saajalle korotus on 101 euroa ja parisuhteessa olevalle tätäkin enemmän eli lähes 170 euroa kuukaudessa.

      Voi kuinka kauhea onkaan oikeisto hallitus. Kyykyttää köyhää.

  6. Tepi unohtaa jälleen sen, että noilla eläkkeillä saa asumis- ja muita toimeentulotukia ihan lakien mukaan…

  7. Alle tonnin eläkkeet johtavat auttamatta muita tukia hakemaan. Yleensä eläkeläisellä on vielä ne lääkekulutkin. Eläke katto voisi olla vaikkapa pari tonnia.

  8. Joo niin saa mutta ne ovat sellasia joita voidaan muutella en minä asumis tukia unohtanut .
    Nuot muut kun eläke voidaan muuttaa eläkeläis asumis tuki onneksi on tietääkseni kahden vuolen välein tarkistuksissa .
    Eikä kaikki saa kansaneläkettä lainkaan ja moni on myös asumis kuluissa vain oman eläkkeen varassa . terv tepivaari

  9. Kokonaan eri juttu on se että miksi ei voi maksaaa suoraan eläke noiden tukien mukaan koska noin ne tulee vaan eri rapusta terv tepivaari

  10. Edellisen Sixpack hallituksen taival tilastoista tarkasteltuna

    Työllisiä oli 2 474 000 vuonna 2011, mikä oli 26 000 enemmän kuin vuonna 2010.
    Työllisiä oli 2 483 000 vuonna 2012, mikä oli 10 000 enemmän kuin vuonna 2011.
    Työllisiä oli 2 457 000 vuonna 2013, mikä oli 27 000 vähemmän kuin vuonna 2012 (kuvio 2).
    Työllisiä oli 2 447 000 vuonna 2014, mikä on 9 000 vähemmän kuin vuonna 2013.
    Työllisiä oli 2 437 000 vuonna 2015, mikä oli 10 000 vähemmän kuin vuonna 2014

    Miinusta tuli 10 000.
    Nykyhallitus plussaa yli 100 000 työtä tekevää. Että tätä taustaa vasten saa hieman kuvaa siitä miksi vasemmisto on niin ärhäkäs. Valitettavasti.

    Joka toista haukkuu sen oma napa paukkuu.

  11. Sipilän neljän tunnin työlistetty ei ole työllistettyjä lainkaan terv tepivaari

  12. Sää oot sitkee sissi höpöttämään. Sää oot jostain keksiny ton 4 tuntia ja pidät siitä kiinni.
    Kun taas joku joka tutki kui asia on sanonut että suurin osa tekee täyttä työpäivää.
    Kumpaa ny sitte pitäis uskoa ??
    Tutkijaa vai Tepiä ??

    1. Kyllä tepi tietää – ay-uskovaisen sana on totuus ja se siitä.
      Ellei tutkija ole demari-, vasuri- tai ay-”tutkija”, sillä ei ole sanan sijaa…

  13. Li räksyttää kaikin keinoin

    https://www.is.fi/politiikka/art-2000005872958.html

    ”Li Andersson pitää yrittäjien ruokatarjoilua lakkopäivinä vastenmielisenä kampanjana – ”käyttävät lapsia pelinappuloina””

    ”Anderssonin mielestä Suomen Yrittäjien kädenojennuksessa on kyse tarkkaan suunnitellusta kampanjasta ammattiyhdistysliikettä vastaan.”

    Salaliittohysteria loistaa, kun vasurit pelkäävät kannatuksensa laskua.

    Kyse on ennemminkin demujen ja vasurien hallitseman ay-sakin salaliitosta, missä hallitusta yritetään painostaa potkimalla heikoimpia kaikin keinoin.

    1. Ja mää kun kuvittelin että Li Andersson tuo tullessaan järkeä vasemmiston touhuihin. Voi voi sentään.
      Ilmeisen turha toivo että vasen ja järki mahtuisi samaan päähän ??

  14. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005873090.html

    ”Lakkokeitto jäi syömättä päiväkodissa, kun Tornion kaupunki kielsi tarjoilun – ”Hyvä ruoka jää syömättä, hölmöläisten hommaa””

    ” Kokkokankaan päiväkodin henkilökunta vetosi kaupunginjohtajan päätökseen, ettei ulkopuolisten tekemää ruokaa voida lakon aikana tarjota lapsille. Perusteluina olivat lasten allergiat ja turvallisuus. Lisäksi kyse olisi lakon alaisesta työstä, jota muiden liittojen jäsenetkään eivät tee.”

    Punikkitornio osoitti voimansa – kuten demariraisio.

    Säälittävää todellakin.

  15. Li Andersson väittää Suomen Yrittäjien käyttävän ruokatarjoiluineen lapsia pelinappuloina, no tiedä häntä, pakkohan toisaalta kunnon vasemmistolaisen asiassa jotain pahaa nähdä.
    Niinkin voisi sanoa että AY käyttää lapsia pelinappuloina sillä onhan itsestään selvää että jos nämä hellantelttuset jätetään pariksi päiväksi ilman kouluruokaa niin lööppeihin päästään eli näkyvyttää lakolle on lasten myötä ollut tiedossa.

  16. Lainataas lehdestä ja muokataan hieman :

    Asiakaslähtöisyyden ohella firman1 500 työntekijän ja heidän perheidensä hyvinvointi on meille tärkeä arvo. Lepopäivien määrää päätös ei vähennä, ja firma on jatkossa tasavertaisessa asemassa muiden toimijoiden rinnalla myös vakaana ja luotettavana työnantajana.

    Muutin yrityksen nimen muotoon firma. Tää sama on tullut usein esiin.
    Silleen kun huomioidaan toi asia niin jos toi johtaja valehtelisi, hänen firmansa olisi nopeasti entinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *