Sosiaalidemokratian kannatus

Sitä tuossa aamuyöstä kun unta ei oikein riittänyt rupesin ihmettelemään että miksi SDPn kannatus Suomessa on nousussa.
No siitä oli se huono seuraus että karisivat viimeisetkin unen rippeet silmistäni.

Kun Euroopassa muualla on sellainen trendi että sosiaalidemokratiasta ei enää oikein tykätä, kannatuskäyrät kääntyneet laskuun monessa maassa.

Ensimmäiseksi tuli mieleen ettei ehkä meilläkään itse aatteesta niin kauheasti pidetä vaan ovat monet hädissään etsineet vaihtoehtoa kun eivät ymmärrä hallituspuolueiden touhuja ja Vihreätkin pienessä kriisissä.

Olisiko omien demareittemme ohjelmajulistuksissa jotakin mikä muiden maiden ohjelmia paremmin tehoaa suomalaiseen gallup vastaajaan. Tätä kysyin itseltäni mutta olen sen verran kevyesti paneutunut aiheeseen etten osannut vastata.

Viimeksi pälkähti päähäni että pahus jos selityksenä onkin demarijohtajiemme valovoimaisuus ja karismaattisuus, alttius yhteistyöhön ja kompromissien hierontaan muiden puolueiden kanssa. Kun sitten muistuttelin mieleeni ketkä näitä kellokkaita ovat, Rinne, Lindtman, Heinäluoma, Kiuru niin epäilyksen varjo pääsi häivähtämään mielessäni.

Entä vielä meille ominainen kiinteä kytkös AYn ja SDPn välillä, sikiäisikö siitä kannatus demaripuolueelle.

Ilkeämielisethän väittävät myös että supisuomalainen kateus joskus saa äänestäjän kannattamaan vasemmistopuolueita, no se varmaaan on halpamaista panettelua, kyllä ihmiset ympäri Euroopppaa varmaan ovat osapuilleen yhtä vapaita kateuden synnistä.

113 vastausta artikkeliin “Sosiaalidemokratian kannatus”

  1. Seuraavaa enemmistöhallitusta ei saa demart-vas- vihreät muodostettua mitenkään. KOK-KEPU-KD-RKP ja PS ovat yhdessä siihen este. Ehkä noista Kepu tai kokoomus voisi liittyä porukkaan, mutta vasurit lentäisivät silloin pellolle.

    Hallitusneuvottelut tulevat olemaan erittäin vaikeat.PS ei mahdu vihreiden ja vasureiden kanssa samaan porukkaan.

    1. Kepun ja Kokoomuksen voi heivata oppositioon eise kovin moni mutkaista ole noilla kannatus luvuvilaan .
      Ja suurinta uoluetta ei noinvaanheitellä vaikka kepulithansellasta toivoo se vaanei Sumessa onnistu kuten sveduissa terv tepivaari

        1. Katsomitä on kahden puolueen kannatus n 20 % ja toisella 16 % tekee vähemmistön ja kyllä se hallitus muodostuu sitten ilman näitä kokoomuslaisia kuten kepu nyt on

  2. Samoja asioita mietiskellyt; en tunne nykyistä SDP:tä, liikaa selkeitä politrukkeja. Samapa koskee mielestäni muitakin puolueita. No, täällä perukoilla on hyvä elellä ilman puolueitakin.

    1. SDP on osannut nousta aseelliseen kapinaan Suomen vapailla vaaleilla valittua Eduskuntaa ja laillista hallitusta vastaan Venäjän yllyttämänä ja Venäjän aseistamana.

      Lisäksi se on järjestänyt lakkoja, yleislakkoja, mellakoita, jne.

      1. Koska SDDP ee on noussut aseelliseenkapinaan voisit herätä vuodesta 1918 nyt onv 2018 .
        Mitä yleislakkoja ja mellakoita on ollut v 2018 juani vois pysyä totuudessa js osaa

  3. Niinkin on että ei äsdeepeeläiset saattavat kuvitella että oikeistoon ja keskustaan verrattuna puolue vähän liiaksi haluaa säätää yksilön arkea eli rajoittaa valintojen vapautta. No holhoamisella on tietysti hyvät ja huonot puolensa.

  4. Tämän päivän SDP ja sadan vuoden takainen, aivan eri asia. Laillista hallitusta kaatamassa olivat suojeluskuntalaisetkin Mäntsälän kapinassa.

    1. Eikös punakapina sitten ollutkaan yritys kaataa laillinen hallitus?
      Mäntsälän kapinassa sentään ei murhattu aseettomia siviileitä eikä ammuttu muutenkaan ketään päinvastoin kuin punakapinassa.

      1. Puhu nykypäivästä ei sata vuotta tapahtumista kannata vatvoa terv tepivaari

  5. Kyllä kai tuon gallupmenestyksen takana lienee sitäkin, että nykyinen hallitus on kyllä aika oivallisesti pelannut SDP:n pussiin. Syötöt on tulleet niin sanotusti suoraan lapaan. Työelämäuudistukset ovat monien mielestä olleet ainoastaan heikennyksiä. Työttömyysturvaan on kajottu aika vahvasti. Aktiivimallit jne.

    Toisekseen ei kai tuo sote- ja maakuntaseikkailukaan hallituspuolueiden kannatusta ole lisännyt. Ja se mikä on toiselta pois on toiselle lisää.

    En minäkään usko, että tässä yhteydessä kannattaa vetää mukaan Kullervo Mannerin johtamia sadan vuoden takaisia sosialidemokraatteja. Eivät taida vaikuttaa tämän päivän kannatuslukuihin.

  6. Samaa mieltä Juhan kanssa että ikivanhat demareiden ansiot ja erheet pitäisi vähitellen jättää historiakirjoihin, korkeintaan ammentaa niistä vain hiljaa itse tykönään oppia miten menevät syyt ja seuraukset.

    1. Kovin on nykymeno saman kaltaista demareilla kuin 100 vuotta sitten. Toimivat suoraan vapailla vaaleilla valittua Eduskuntaa ja laillista hallitusta vastaan. Sellainen politiikkaan sekaantuminen pitää mielestäni lopettaa. Politiikkaan vaikuttamisen areena on demokraattisissa valtioissa vaalit, ei lakkoilu.

  7. Huono muisti ihmisillä vai jotain kun demarit sähläsi Kataisen ja Stubbin hallituksessa
    vain vähän aikaa sitten.

    Saadaan odottaa kun verot nousee ja tulee lisää elintasosurfaajia.

      1. Se oli sixpack hallitus. Kuusi puoluetta. Mä muistan ne valtavat paperipinot edustajien pöydällä.
        20 senttiä paksu pino A4 lehdykäisiä ja aikaa aamupäivä tutustua pykäliin ennen hyväksyntää. Siitä oli lehdessä kuva ja silleen.

        1. Kaksi päällimäistä oli tekstillä loput vaan plakkoja onhan se näyttävää asiaa terv tepivaari

  8. SDP:llä on äänestysaktiivinen, vaikkakin ikääntyvä peruskannatus ja toisaalta aika vähän ihmiset aidosti pysähtyvät tutkimaan puolueiden ohjelmia ja näin median kevytuutisointi ohjaa monia ainakin gallup-kyselyissä, joita julkaistaan koko vaalikauden ajan kahden viikon välein, joskus jopa useammin.

    Kysehän on nimenomaan gallup-kannatuksesta ja vaikka se on suuntaa antava, niin se ei ole välttämättä realisoituva minkään puolueen kohdalla.

    Henkilökohtaisesti en pidä tästä gallup-järjestelmästä, jossa kuten jo mainitsin kyselyitä tulee kahden viikon välein koko vaalikauden ajan, se voi jopa olla omiaan haittaamaan pitkäjänteistä politiikantekoa.

    Monissa maissa gallupeita julkaistaan muutaman kuukauden välein ja toisaalta on pitkä julkaisukielto vaalien alla, joka olisi mielestäni perusteltua myös Suomessa.

    Ihmiset osaavat äänestää kyllä oikein ilman gallupeja, vaikka toki juuri eilen Iltalehden pääkirjoitusessa jälleen todettiin miten demokraattisten vaalien tulos pahensi demokratian kriisiä, kun tulokset olivat vääriä.

  9. Valitettavasti demareiden kannatus on noussut pelkästään siksi, etteivät demarit ole vähään aikaan tehneet mitään räksytystä enempää ja hallitus puolestaan on joutunut tekemään kitkeriäkin päätöksiä mm. korjatakseen edellisten hallitusten munauksia ja lopettaakseen niiden aikaansaama holtiton velanotto.
    Valitettavasti myös demareiden tunarointi edellisissä hallituksissa Urpilaisen velkatakuineen on jo unohtunut lyhytmuistiselta kansalta.

  10. 4 vuotta liian pitkä aika että muistaisi ??
    Jos demarit niin voi voi meitä.

  11. No keitä ne punikit sitten ovat kokoomusta ja kepua siellä ei tarvita terv tepivaari

  12. Niin olettaa joku joka ei minua tunne heiluta vaan omaa lippua mikä lieneekään tällä kertaa terv tepivaari

  13. Kyllä minä olen sitoutumaton en vaan hyväksy ihan kaikkea rapaa terv tepivaari

  14. Täällä on pikkuporukka jolle henkilö tason vinoilu on normaalia kinakkaa blogin aiheesta joka en kuitenkaan ole . terv tepivaari

      1. No niin varmaan älä unta näe ja kuka käyttäytyy kehnosti kirjoittamalla minusta vaikka aihio blokissa onkin SDPeestä

  15. Hyvin on tuo sdp maatamme kehittänyt aikojen saatossa-usein yhdessä jonkun toisen puolueen kanssa. Ruotsissa myös.

  16. Noinhan se Eemeli on ja jos joku sen kieltää ei osaa lukea historiaa oiken terv tepivaari

  17. Juu, välillä kehittänyt, mutta välillä tehnyt haittaa kaikin keinoin ay-liike käsikassaranaan, kun ei ole päässyt hallitukseen määräämään lisää veroja.

    1. Vai ei muka oo käsikassara ?? Sidos on päivänselvä. Miten lie sattukin että monen puolue on ikään kuin koukaten SDP. Eli Antti kavereineen järjesteli pikkusen lakkoilua.

      1. No ei ole, ja turhaa Teho Paketin on moista väittää joka on selvää propakandaa, Kyllä nuot lakot järjesteli sipilä tuolla irtisanomis laki hommallaan terv tepivaari

      2. Niin, nykyinen SDPn puheenjohtaja on yllyttänyt ay-mafiaa lakkoilemaan Suomen vapailla vaaleilla valittua Eduskuntaa ja laillista hallitusta vastaan. Toivottavasti tehdään rikosilmoitus valtiopetokseen yllyttämisestä.

        1. Kannattaisikohan nuo termit valtiopetos ja maanpetos sisäistää. Kovin tuntuu hataralta vaikka googlekin on, ainakin minun koneessani.

  18. Enemi varmuudell on plussan puolella ja vois lopettaa tuo muka Ayyn käsikassara koska asialla ei ole perää edes siteeksi .
    Ja Suomesta pitäisi saada kirjekuori äijät ja ämmät rikolliseksi toimiksi koska ne ovat mätä paiseita kansalle terv tepivaari

        1. Hallelujaa ja aamen – kaikilla ei ole tiedossa, mitä sinun korviesi välissä viiraa, joten lienee turha on haaskata aikaansa sellaisen kuvitteluun.
          Jos kuvittele olevasi fiksu tuollaisella, menee todella metsään.

          1. No koitappa arvostella blokin asiaa ei minua no mun ajatusmaailmassa ei ole vikaa etsippä lähempää vikoja jos sellasia haluat nähdä terv tepivaari

              1. Tuollasta se on un kulkee juorujen mukana terv tepivaari

      1. No tuota ei tapahdu edes kerran kuukaudessa muttei perususomalaisten kanssa edes kerrtaa vuodessa terv tepivaari

          1. Joo yks väittämä joka tulee tasasin välein, mutta kun ollut absoluutti melkoisen pitkän tovin pitää olla melkoista se viina josta viimeisen ryypyni otin ja vaikuttaa vuosikymmeniä . terv tepivaari

  19. Kyllä äkkinäinen Tepin juttuja lukiessaan saattaa ajautua sellaiseen käsitykseen että ymmärtää hän ja hyvällä katsoo sosiaalidemokratiaa, oikeastaan ei jää mitään muuta vaihtoehtoa kun sen verran raskaalla kädellä suomii muiden puolueiden edesottamuksia.
    No myönnän varmuuden vuoksi jo valmiiksi kumminkin että väärässäkin saatan olla.

  20. Myllymatti olet kyllä väärässä tepin suhteen se vaan on näin että en anna lausuntoja SDPeestä julksesti sen saavat kuulla sisällä .
    Likapyykki on se jota ei pestä julkisella paikalla se tehdään muiden korvien kantaman ulkopuolella .
    On van olemassa eräitä jotka jakaa perätöntä minusta kun eivät osaa sanoa siitä asiasta mitään muuta .
    Olen Ayy aktiivi vieläkin ja sentrkoitus perä ontyöväestön asioiden ajaminenja sitä joutuu oskus tekeen myös SDPeen edustajien kanssa
    Ole siinä sitten sitoutunut mihinkään oikeita ratkaisuja tuskin siinä saa aikaan terv tepivaari

      1. Kyllä se on joillakin muilla joilla korvat heiluu ja punottaa valehdeltuaan tarpeeksi paljon nyt alkaa oleen noilla häntä pitkin peräsintä terv tepivaari

    1. Aivan takuulla oli eikä siitä ole epäystä mitenkään, ajoi kokomuksen ohi oikelta terv tepivaari

  21. Sosialidemokraattien puheenjohtaja (valtiovarainministerikin välillä) Väinö Tanner esti Suomea korottamasta puolustusmäärärahoja ja siten hankkimasta mm. modernia tykistöä ja tykistölle ammuksia. Siinä meinasi mennä Suomen itsenäisyys. Sama Tanner pelasi ryssien pussiin Vapaussodan rauhanneuvotteluissa, joten Suomi menetti Repolan ja Porajärven.

    Tannerin hyväksi sanottakoon, että Talvisota aukaisi hänen silmänsä, eikä hän enää Välirauhan aikana vastustanut Suomen maanpuolustuksen kehittämistä. Valtiovarainministeri Väinö Tanner tunnusti alkuvuodesta 1941 varustautumattomuuden Talvisotaan olleen mielettömyyttä: ”puhdasta säästämistä olisi ajoissa varautuminen ollut.”

    http://jput.fi/Kallis_hinta.htm

  22. Herää Juhani oikeaan aikaan turha on höpistä Tannerin aikoja nyt on herra hyvä v 2018 terv tepivaari

  23. Juuri nyt vuonna 2018 SDP yllyttää lakkoilemaan Suomea vastaan aivan kuten 100 vuotta sitten taistelemaan asein Suomea vastaan Venäjän puolella.

    Ryssä on ryssä vaikka voissa paistaisi – ja sama näyttää pätevän myös punikkeihin.

    Suosittelen katsomaan minkä väristen lippujen takana kukakin marssii.

    Kommunisteilla oli ja on punaliput, demareilla samoin, kuinka ollakaan myös Saksan KansallisSosialistisen Työväenpuolueen (eli natsien) porukoilla. Samoja saa*anan sosialisteja kaikki.

    Ne punalippuiset ovat kansanmurhanneet, joukkomurhanneet, raiskanneet kuoliaaksi, kiduttaneet kuoliaaksi, jne. enemmän kuin 100 000 000 ihmistä ja se sama meno jatkuu tänäkin päivänä.

    1. Kun se oli lakko jonka aiheutti sipilä itse .
      Tuo lopppu onkin sitten pelkkää oksenusta varkaudesta eikä muuksi muutu .
      Ja mitä mulle möliset punikeista taikka venäläisistä .
      Ei sekään ole mun asiaa mitä lippua kannat sehän on sun oma asia itse en kanna mitään lippua . terv tepivaari

  24. Kommunistit, demarit ja muut mahdolliset punaiset ovat valmiita tekemään ihan mitä hyvänsä ryöstääkseen muiden kovalla työllä hankkiman omaisuuden itselleen. Se sama porukka haluaa Suomeen mahdollisimman paljon mamuja toivoen saavansa niistä kannattajia itselleen – ja voidakseen lopulta tehdä Suomessa vallankaappauksen punaisille.

    Ainakin minun sotilaspassiini on kirjoitettu valan kaava, jonka mukaan olen velvoitettu taistelemaan sitä kehitystä vastaan.

  25. ja sama oksennus jatkuu .
    Ja se on passiini laitettuna myös mulla minua se ei enää sido mutten katsele muun maalaisia asepukuja Suomessa .
    Ja Juhani kerro noita punikki juttujasi itsellesi miksi kerrot niitä mulle on sitten satasella väärä osoite .
    Minä en ole ryöstämässä ketään enkä kenenkään omaisuutta ja vallankaappausta kuka sellasta edes harkitsee terv tepivaari

  26. Minä marssin sinivalkoisen Suomen lipun perässä ajaen Suomen asiaa. Jotkut ovat valitettavasti punalippuista porukkaa, jotka toimivat Suomea vastaan.

    Tarvittaneen taas kommunistilait turvaamaan demokratiaa.

    Demokratia ei varmaankaan ole paras mahdollinen hallintatapa – mutta itse en tiedä olevan olemassa mitään sitä parempaa. Ainakaan se, että ay-mafia yrittää toimia lainsäädännöstä päättävänä elimenä Suomessa ei ole mistään kotoisin, se on mielestäni valtiopetoksellista toimintaa.

    Toivottavasti ei jouduta uudelleen tilanteeseen, että osa suomalaisista pitää tuomita korkeimpaan rangaistukseen maanpetoksesta. Nimittäin jossakin vaiheessa se valtiopetos onkin samalla maanpetos. Maanpetoksesta normaali rangaistus on ollut kuolemantuomio. Valitettavasti sitä mahdollisuutta ei ole aina käytetty, vaan on säädetty käsittämättömiä armahduslakeja.

      1. Oliko sosialidemokraattien valtalakipyrkimys valtiopetoksellinen Venäjää kohtaan? Oikeisto sen ainakin torppasi mm E. N. Setälän voimin ja Venäjän pääministeri Kerenskin toimin. Mahdettiinko silloin esittää valtiopetosepäilyjä?

        Sosialidemokraatit tulkitsivat, että Suomen autonomiassa oli kyse keisarin eli Suomen suuriruhtinaan välisestä sopimuksesta ja päättelivät, että sopimus Suomen alisteisuudesta oli rauennut keisarin luovuttua vallasta. Suomalaiset eivät olleet enää keisarin alamaisia.

        Itsenäistymispyrkimykset alkoivat jo aiemmin svekomaanien eli freudentalistien toimesta, koska he ilmeisesti pelkäsivät suomalaisten tasa-arvoa ruotsia puhuvien kanssa. Monet freudentalisteista toivoivat palaamista Ruotsin yhteyteen, jotta olisivat saaneet paremmin nujerrettua suomalaiset. Mutta ”sortokausien” aikana freudentalistit pelkäsivät myöskin sitä, että aikaa myöten venäläiset sieppaisivat ”Suomessa asuvilta ruotsalaisilta” johtoasemat. Ristiriita freudentalistien ja venäläisten pyrkimysten välillä oli mitä ilmeisin.

        Valkoisen osapuolen veljeily kapinan jälkeen saksalaisten kanssa omasi jonkinasteisia maanpetoksellisia piirteitä. Kun Saksa hävisi suursodan, niin Suomen itsenäisyys sai mahdollisuuden.

        —————————–
        Suomi oli ollut suhteellisen turvallinen alue Venäjän valtiopetoksellisille bolsheviikeille. Venäjän sosialidemokraattinen puolue piti kokouksen Tampereella v. 1906. Bolsheviikkeja oli mukana, mutta kaikki eivät Venäjältä mukaan päässeet, koska lakkojen takia eivät junat siellä kulkeneet. Kokoukse virallista luonnetta alennettiin sen takia lähinnä esitelmätilaisuudeksi.
        Lenin ja Stalin kohtasivat täällä ensi kertaa. Todennäköisesti suutelivat. Hajaantuivat kokouksen jälkeen.

          1. No kyllä ymmärrän perusuomalisten valeet jotka ei ole kuten kerrotte asioitanne se Timon väittämä ei ole enää voimassa se on myyty terv tepivaari

  27. No aivan samaa sini risti lippu on mulla, ja vaikka Eestissä käyn melkoisen tiheään tahtiin ei mun lippu silti ole sini musta valkoinen .
    Ja sanomalla Ayy Mafia eikös sun pitäisi ilmoittaa rikollisjärjestö poliisille ja kuka tässä on ollut kaatamassa hallitusta ja tekemässä muka maanpetosta .
    pysy ny asiassa terv tepivaari

  28. Niin ne armahduslait keitä tuomittiin valkoisten puolelta kapinan jälkeen kuolemaan tekemistään selvistä rikosista niitäkin oli aika lailla . terv tepivaari

      1. Ei Tepi sekoile lainkaan vaan kysyi montako murhaaja teloitettiin valkoisten puolelta kerroppa se ensin terv tepivaari

  29. Minun on vaikea ymmärtää kuinka toisille on vaikea päästä yli sadan vuoden takaisista tapahtumista. Ainakin sataan kertaan puitu täälläkin ja aina samat syytökset ja puolustukset toistaen. On aika tylsää luettavaa heille jotka itsensä kanssa jo ovat päässeet sopuun siitä kuka mitäkin teki ja tekikö oikein vai väärin.

    1. Niimpä. Minusta kun alkaa tuntumaan että nämä sata vuotta vanhoissa elävät tarvitsee psykiatrin apua. Pelkkä keskustelupalsta ei ehkä näille riitä. Siinä on jotain perustavanlaisesti pielessä kun jatkuvalla rummutuksella pistetään samaa agendaa päivästä toiseen. Eräiden olisi jopa fiksumpaa muuttaa toiseen maahan kun Suomi ei heille tunnu tälläisenä kelpaavan. Minusta taas Suomi on paras.

  30. Myllymatti olen noissa asioissa melko pitkälle Saulin linjalla olis aika alkaa anteeksi annolle tuo aika .

    ei kuitnekaan niin että se unohdettas joka asiassa .

    Koska jos se unohdettas kokonaan se uusiutus .

    Ja ei meillä savolaiset määrää vaikka liian usein ovat muka meille Piällysmiehiä ja ovat juuttuneet sata vuotaa sitten tapahtuneisin asioihin terv tepivaari

      1. Ei Tepi mennyt ojaan lainkaan joku muu siellä rämpii kylläkin koko ajan henkilö kohtaisilla kommenteillaan . terv tepivaari

          1. Minua taas ei perussuomalaiset komentele missään asiassa ja itse voit lopettaa henkilö tason nimittelyn nyt .
            Mun käytös on hyvinkin korrektia verrattuna muutamien tekemisiin vailla alahuulta .
            Itse en ole loukannut ketään terv tepivaari

    1. Mielestäni ei ole aihetta pitä kapinan aikaa pinnassa ei myöskään unohtaan asioita jotka on kipeitä monelle ihmiselle .
      Mutta kuten päämiehemme vähä aika sitten sanoi olis aika antaa anteeksi puolin jos toisin . terv tepivaari

    1. No etkö osaa muuta kun henkilöön menevän panettelun siltä näyttää terv tepivaari

  31. No kyllä mun kirjoitustani muut ymmärtää on vain kaksi ryhmää joille se ei aukene .
    Ja miksi en opettele kirjoittamaan se olkoot mun tapaani ilmaista itseäni muille ja lukeminen on kyllä mulla hallussa .
    Mutta tuollanen arvostelu on henkilö kohtaista panettelua kokonaan

  32. On tämä demari-hulabaloo mennyt tällä palstalla ihan mahdottomaksi. Yksi ja ainoa täällä pitää demarilippua salossa. Tämä ei pääty koskaan, koska vastassa on kova kinaaja, ay-demari ( muka sitoutumaton ) Tepi.

  33. Kyllä minä olen sitoutumaton enkä anna ihan mille vaan periksi ja syy on siinä että en luota noihin nyky päättäjiin missään .
    En ole Ayy Demari olen kyllä Ayy aktiivi ja ne ovat eri juttuja ja perättömiä ei Heikinkään jakaa muka totuutena terv tepivaari

  34. Täällä eletään näköjään edelleen jotain punikki., sisällisota jne elämää. Hankkikaa elämä. Tulkaa viime vuosituhannelta tähän päivään. Kaikki jotka ajaa epäsopua ja ristiriitoja tähän päivään ja tähän aikaan on epädiänmaallisia, minä pistäisin tälläisille hermoheikoille hilut ranteisiin ja muutamaksi viikoksi vettä ja leipää. Nämähän aiheuttavat vain ongelm yhteiskunnan rauhalle. Suomessa on vapailla vaaleilla valittu hallitus, tuskin tarvitsemme ”huutoäänestyksellä” valittuja ”punikkien metsästäjiä” Suomeen.

    Huom. Ei ole punikkeja Suomessa, täällä jokainen puolue on laillinen, ei ole liioin komareitakaan missään, ei ole lahtareita missään.

    Joka väitää että näitä on tuolla jossain louhikossa ja kellareissa piilossa on todella hakoteillä. Hulluuden ja nerouden raja on häilyvä, kannattaa katsoa sinne peiliin ja tehdä se monologi itsensä kanssa…

  35. No, kerro sitten, mikä on syynä siihen, että olet kertonut äänestäneesi aina demareita ? Ja, puolustat vain demarien aatetta. Haukut muut puolueet ja hallituksen Selität, että et ole jäsen ? Olit antamassa tunneliäänestyksessä potkuja 4:lle demarivaltuutetulle, Hanna Tainio etunenässä.
    Sitoutumattomuus kyllä tarkoittaa aivan muuta. Voit sitoa kyllä kengän nauhasi sitomatta itseäsi.

    1. Äänestän demareita sen vuoksi kun heillä on vähiten sortamis politiikkaa kaksoeen en ole sellasta sanonut että puolustan vain demareita kyllä hekin saava kuulla kunniansa siis on täyttä valetta .
      Mitä tulee hallituksen haukkumiseen sen teen aina kun tekevät huononnuksia kansalle .
      Ja sen vuoksi sitten mukamas olisin demari kun ryhmässä päätetään siinä myös pysytään .
      Ja vaikka en ole demari on tullut vusi kymmenissä sellanen suhde että minua siellä kyllä kuunnellaan aika tarkaan .
      Mutta en silti ole demari eikä Tainio edelleenkään demari mikä lie oma on asiansa . terv tepivaari

        1. No siinäpä et usko ei ole uskon asioita en silti ole demari vaikka kuinka intät terv tepivaari

  36. Jotenkin kun tätä oikeisto vasemmisto pullamössö tekstiä katsoo tässä niin voin sanoa vaikka kuinka pomppisitte kotona tasajalkaa ja huutaisitte naama punaisena kirjottaessanne SATA VUOTTA VANHOJA juttuja. Niin mikään ei etene.

    Se on vaan hyvä koska kriisitilanteessa Puolustusvoimat, Poliisi, Palokunta, Sairaala, ei edes Pelastus Armeija tule kaipaamaan minkään ääriajatuksen omaavan henkilön palveluksia.

    Jos näissäkin keskusteluissa puhutaan siitä kuinka omia kansalaisia pitäisi tappaa heidän vakaumuksen, poliittisen mielipiteen tai sananvapauden takia, niin onhan se niin kuvottavaa ja epäisänmaallista touhua kuin olla ja voi.

    Onneksi kaikkia hulluja ei päästetä Suomessa valtaan.

  37. Verkosta löytyy listoja sdp:n savutuksista vaikkakin he eivät niitä yksin ole kaikkea aikaaan saaneet vaan on tarvinnut muiden puolueitten apua. Löytyy myös esim. Uuudesta Suomesta tamperelaisen Ari Wigeliuksen lista ammattiliittojen savutuksista. Joista nykyään melkein jokainen työssäkäyä nauttii. Ruotsissa Per Albin Hansson sai aikaan monenlaisia uudistuksia aikoinaan silloisen talonpoikaispuolueen kanssa. Tulkoon todetuksi, että Ruotsissa porvarihallitus Fredrik Reinfeldin johdolla kuritti köyhää ja työtöntä. Ja aiheutti sillä sen , että silloin pienestä ruotsidemokaattipuolueesta tuli seuraavissa vaaleissa iso tyytymättömien äänestäessä sitä. Vähän kuin persutkin saivat suuren vaalivoiton aikoinaan. Eipä minulla vaan tule mieleen yhtään persujen saavutusta hallituksessa. Nehän ministerit ovatkin nykyään sinisiä.

    1. Eräillä tuntuu vain olevan halu puhua mafiasta, mitä ei Suomessa todellakaan ole, punikeista, mitä ei Suomessa todellakaan ole jne. Minua ei kiinnosta SDP pätkääkään mutta onhan se jo järjen köyhyyttä hakea kaikki maailman ongelmat SDP:n puoluetoimistosta. Oikeisto itseasiassa pelaa tällä hetkellä backcammonia ja shakkia ryssien kanssa tehtaankadulla, siitähän ei eräät halua kuulla sanaakaan koska ”puolue kuri”.

    1. Jos maan tilanne on vakaalla ja monessa viiden parhaan joukossa ei asiat ole lainkaan huonosti kokonasuutena terv tepivaari

  38. Tämähän se tahtoo kyltymättömältä ihmispololta unohtua kuinka hyvin on asiat Suomeessa.
    Tuota SDPn saavutusten listaa, varsinkin puolueen alkutaipaleelta sopii syystä ihailla syntien vastapainoksi. Sekin juolahti mieleeni että minkälainen olisi se lista asioista joissa SDP kapuloitaan rattaaisiin heitellen on estänyt kelpo hankkeiden toteutumisen. No tällainen lista tietysti löytyy ihan joka puolueelta.

    1. Minusta on edelleen hyvä että meillä on monipuoluejärjestelmä. Jos täällä olisi esim pelkästään esim Kokkareet vallassa niin käskytys voisi olla kuin Venäjällä, heti kun olet eri mieltä tai työntekijän puolella tulisi Orpon ”suojajoukot” ovelle tarjoamaan ”parannusta” työleireillä tai ilmaistyössä, nettiä vahdittaisiin, puheluita kuunneltaisiin, opposition jäseniä katoaisi tai ”onnettomuuksia” sattuisi heille harvase päivä. Sittenkö se olisi hyvä…. Kaikki katsokaas on mahdollista…

      1. Marko ainoa asia joka Suomeen kuulu on moni puolue järjestelmä kaikki muut ovat lähinnä diktatuuria ja sellasta ei Suomeen tarvita terv tepivaari

  39. Varmaan on monia asioita pistetty roska koppaan lähes kaikkien halltusten ajoilla ja varmaan on mennyt myös hyviä .
    Nissä on ollut liian kova hnta useinkin syynä terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *