Muovikassit ja mehupillit saastuttavat meret

Olen syntinen. Ostan usein muovikassin kaupasta ostoksiani varten. Tarvitsen muovikasseja kotona roskapusseiksi, kun en ole parempaakaan keinoa keksinyt niiden kuljettamiseen talon jäteastiaan. Nyt olen kuullut, että muovikassini kuljetetaan Tarastenjärveltä Tyynelle Merelle ja Atlantille kalojen ruuaksi! Kohta koko meri on täynnä muovikassejani, apua! Join myös pillimehun äskettäin laivalla. Ne varmaan heittivät sen laivan ikkunasta mereen muun roskan mukana.

Onneksi EU on tässä valveutunut ja kieltää muoviset mehupillit, vanupuikot ja ilmapallojen muoviset pidikkeet. Niin meret pelastuvat.

Tosin tutkimuksen mukaan 90 % merten muoviroskasta on peräisin Aasian ja Afrikan joista. Ehkä osa muovikasseistani  ja mehupilleistäni, ilmapallojen varsista nyt puhumattakaa,  päätyy jotenkin sinne?

Lisäksi olen tietysti esimerkkinä. Jos en osta muovikassia ja ilmapalloa niin ihmiset Afrikassa näkevät sen tv:stä ja toimivat samalla tavalla.

9 vastausta artikkeliin “Muovikassit ja mehupillit saastuttavat meret”

  1. Muovikassi on ekologisempi valmistaa, kuin paperikassi. Kaupan muovikassit valmistetaan jäteöljyn siitä osasta, joka menisi kuitenkin jätteeksi.

  2. En käytä muovikasseja juuri milloinkaan. Virossa tosin harvoin otan ruokakaupasta, yleensä en sielläkään. Pillejä en käytä, enkä kertakäyttöaterimiakaan käytännöllisesti katsoen milloinkaan.

    Eli Maailma pelastuu juuri minun toimintani ansiosta. 🙂

  3. Suomessa kun en juurikaan kaupassa käy mutta Eestissä minulla on Selverin, tai muu kauppakassi, kassi, kestää ties miten monet ostoskäynnit.
    Kun en aterioi koskaan ”mäkkäreissä/vast. ei minun osaltani muovikuormitusta varsin paljon tule.
    Maasto-/järvireissuillani, siis kalareissuillani, käytän kuksaa, Hackmanin ruokailusettiä ja Ruotsin armeijan rosterista ruoka-astiaa. Ei jää jätteitä maastoon.
    Muovia käytän rasteroiduissa muovipusseissa kalaa vakumoidessani, silloin kun kalatuotteet menevät pakasteeseen.
    Muoviset aterimet hylkäsin jo 90-luvulla, saatavilla kun oli puisia ja poltettavia. Turistien ruokailu aina sujui kookkaasta kuksasta, joka kuului safarin hintaan.

  4. Kun tietää millasia määriä eräs suurvalta upotti jätteitään molempiin meriinsä niin Atlantiin kun myös Tyyneenmereen ei ole lainkaan suuri ihme että noissa o muovijätettä satoja miljoonia tonneja .
    Ja ne on suurimalti osin yhdeltä valtiolta terv tepivaari

    1. Satumaisia luuloja ja sokeaa tietämättömyyttä.
      90% muoviroskasta tulee meriin kymmenestä joesta, joista 8 on Aasiassa ja 2 Afrikassa.
      Mikäs suurvalta niiden alueita hallitsee?

  5. Ei ole sentään kielletty kondomeja? Paljonkohan niitä mereen?
    Ilman muovikassia pärjää. Sanomalehdestä jätenyytti ja kaupan tavarat voi tuoda paperikassilla tai ommella vanhasta kankaasta kauppakassin.

  6. Ei lestaadiolaiset saa vaan niitä kortsuja käyttää pitää olla aina vaan paljaalla ja teko aikeet mielessä terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *