Kenen ehdoilla vietetään joulua?

Taas on aika kun herää keskustelu, mikä on perinteen osa koulujen joulujuhlissa. Se herättää suuria tunteita ja monenlaisia mielipiteitä.

Minun mielestäni joulujuhlat ovat kunnioitus ikivanhoille perinteille, eivätkä mitään uskonjulistuksia. Nyt näitä vastaan käydään suurilla tunteilla ja ilmeisesti maahanmuuttajien ja heidän jälkeistensä toimesta.

Eikö meillä saa olla mitään pyhää ja emmekö saa muistaa omia perinteitämme. Onko meidän pakko sopeutua vieraiden kulttuurien ehtoihin?

5 vastausta artikkeliin “Kenen ehdoilla vietetään joulua?”

  1. Kyllä meillä on iraplikan kanssa perinteinen joulun vietto iraplikka saa omia herkkujaan ja vaari saa omiaan itse en koske irplikan herkkuihin hajukin on sellanen .
    No kuivattu kala maksa loora ja koiruli tuoksuu sellaselle ja tuoksu on molemmissa päissä .
    Joulusta viikko onkin meillä se kauhun päivä paukahtelujen höystämänä terv iraplikka ja tepivaari

  2. Ihmiselo on kovaa vauhtia muuttumassa epämääräiseksi kädestä suuhun mössöksi ja omaan napaan tuijottamiseksi. Mennään vauhdilla muuttuvien trendien perässä. Yleismaailmallinen viihde menee kaiken kansallisen ja perinteen yli.
    Tällainen ”kehitys” huolestuttaa vanhempaa miestä, juurettomuus tekee ihmisistä onnettomia.

  3. Toisaalta, nykyään osallistutaan hyvinkin paljon joulunajan kirkollisiin tilaisuuksiin. Kauneimpien joululaulujen aikaan kirkot ovat ihan täynnä viimeistä penkkiä myöten, eivätkä kaikki ole kirkon jäseniä. Samoin jouluaaton tilaisuudet, joko iltapäivällä, tai illalla. Ne tilaisuudet ovat kauniita ja juhlallisia.

  4. Asialla ovat ”uskontoallergikot” niin kuin opetusmnisteriön virkamies Pekka Iivonen sanoi. He eivät ole mamuja vaan ihan suomalaisia kiihkoilevia ateisteja jotka pelkäävät jälkikasvunsa pamahtavan uskoon jos näkevät koulun joulujuhlassa jouluseimen tai kuulevat luettavan jouluevankeliumia. He vaativat siksi, että heidän lastensa on saatava elää vanhempien aivopesukuplassa eikä koulu saa sitä vaarantaa, Siksi muiden pitää tanssia heidän pillinsä mukaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *