Minä kirjoittelen väärin

Minä kirjoitten tännekin väärin, tai minä kirjoittelen pirun paljon väärin. Jatkuvasti tulee kielioppivirheitä ja jos niistä ei välitetä, niin sitäkin enemmän puuttuu kirjaimia sanoista, tai sitten niitä on liikaa. Välillä sanat ovat ihan väärässä järjestyksessä. Yritän kyllä jokaisen tekstini ensin oikolukea, sitten vasta julkaisen, siltikin jää niitä virheitä.

Puolustuksekseni pistän osan kännykän syyksi. Siitä ei aina huomaa eikä välttämättä erota, mitä sen ennakoiva syöttö on halunnut julkaista. Sen pieni 4.7 tuuman näyttö on todella pieni, mutta se on ainut joka mahtuu työhaalareiden taskuun. Valinnan olen tehnyt ihan tietoisesti ja  nyt uusi puoli vuotta sitten ostamani on saman kokoinen. Se kyllä odottelee vieläkin, pirun Androidi, että pääsisi tosi toimiin.

Yleensähän blogeilla on ”hiljainen sopimus”, että kirjoitusvirheillä ei ole niinkään väliä. Ei minunkaan mielestäni, mutta omat saisi olla edes sinnepäin.

10 vastausta artikkeliin “Minä kirjoittelen väärin”

  1. No Pentti aina olen saanut selvän mitä tarkoitat terv tepivaari

  2. Jos asia tulee selville niin mitä v***n väliä on kieliopilla? Asiasta huomauttavat ovat usein henkilöitä, joilla ei ole mitään sanottavaa itse asiasta. Pikimminkin asia on osunut ja uponnut, joten jollain tavalla pitää yrittää esittää hieman muita parempaa ja mahdollisesti lopettaa keskustelu.

  3. Itse en kirjoittele kännykällä juuri tuon ”ennakoivan” typeryyden takia, mutta ovat ne näppylät liian pieniä nakkisormille ja tekstikin huonosti luettavaa.

  4. Tämä on se ristiriita. Työskentelen aika lailla kovimman huipputekniikan kanssa, työni on tietojärjestelmäarkkitehtuuria ja sen semmoista.

    Mutta en minä kännykällä suostu kirjoittamaan tai edes tabletilla. Kyllä minä näppäimistön haluan. Olen jopa niin pölhökiihkokonservatiivinen että haluan näppäimistön joka noudattaa samaa mallia kun 1986 suunniteltu IBM:n M-tyyppi. Tilaan näppäimistöni itse asiassa samalta näppäimistötehtaalta missä ne valmistavat moisia yhäkin. Ja ei, eivät maksa lähellekään niin paljoa mitä luulisi, alle puolet modernien mukahienojen parempien näppäimistöjen hinnasta. Ja kesto… noh, 30 vuotta kovassa käytössä on realismia.

  5. Hyvä Pentti – mitä yksi tai kaksi sanaa/-kirjainta sinne tai tänne kielioppivirheinä mitään merkkaa …. samaa minä kuin Mikakin !

  6. Kännykällä kirjoittamien on maailman huonoin kirjoitusalusta. Ennen sitä olivat kirjoituskoneet, tietokoneet, läppärit, ja nyt kohtuulliset tabletit. Niillä normaali ihminenkin voi yrittää kirjoittaa normaaleilla sormillaan normaalia tekstiä.
    Kännykät kirjoittamiseen ovat pikkutyttöjen, piensormisten ja ”pelimiesten” kosintakone.

  7. Koko tuo avaukseni johtuu siitä, kun jostain syystä aloin muistella menneitä. Tuli mieleeni Aamulehden blogisivusto ja siellä eräs kirjoitteleva nimeltä mainitsematon jäsen. Hän sanoi aina suoraan kuuluvansa sivistyneistöön ja vihaavansa kirjoitusvirheitä. Me muut olimme hänen mielestänsä yhteiskunnan pohjasakkaa.

    Minä kirjoittelen kännykällä, koska erittäin harvoin olen perinteisen tietokoneen vieressä. Varmaan90%tapahtuu tällä, koska nytkin olen meidän verstaalla ja varmaan päivän mittaan olen metsässä. Minä olen ulkoihminen varsinkin näin upeilla ilmoilla. Talven pakkasilla lämmittelen tätä verstasta, jota tuttavat ovatkin jo alkaneet sanomaan ”oppositio” huoneeksi. No, sitä ei tämä todellakaan ole, siihen ei ole mitään syytä. Minä vaan en viihdy sisällä, koska en osaa siellä tehdä mitään, en siivota, en laittaa ruokaa jne. Paperitöitä pitäisi joskus tehdä, ne vaan tahtovat kertyä pinoksi pöydälle, niitä on aikanaan riittävästi tullut tehtyä.

  8. Minä sanoisin että tärkeää ei ole tuleeko näppäily kosketusnäytöltä vai mekaanisilta napeilta.

    Tärkeää on tuleeko sisältö sydämestä tai järjestä, ettei sieltä vähän alempaa kropasta.

  9. Mulla on tämä vanha fujitsu/siemens -läppäri, jolla tänne tekstailen.

    Toimii.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *