Paljon tuo vuosi tullessaan

Ainakin uusi palkkarekisteri.

Sitä tulee pitämään verottaja ja siihen on ilmoitettava jokainen euro, joka on tulon puolella. Siitä ilmoittamisesta pitää huolen maksaja 01.01.2019 alkaen. Sen ilmoituksen siis tekee palkan ja minkä muun etuuden, jopa eläkkeiden maksaja.

Rekisteristä hyötyy tietysti verottaja, mutta samalla moni muu viranomainen / virasto  ja yritys. Sitä tulee käyttämään vakuutusyhtiöt, pankit ja yleensäkin sen tapaiset.

Kuinkahan pitkään meidän tietomme pysyvät salaisina, toisaalta johan ne ovat ja ovat olleet monessakin rekisterissä. Sitä vaan pistää miettimään, milloinka digit sotkeentuvat keskenään ja kukaan ei tiedäkään enää mistään mitään.

Yksinkertaisella ajattelulla luulisi, että niitä monia erilaisia rekistereitä olisi voinut keskenään hyödyntää, mutta ei sitten.

Ps. Kyseessä on ”tulorekisteri”, nimesin sen hiukan väärin palkkarekisteriksi. Toisin sanoen tarkoittaa kaikenlaisia tuloja, jopa pimeitä.

Jaa käyttäen:


One Reply to “Paljon tuo vuosi tullessaan”

  1. Ajattelen tämänkin tilityksen työmäärää yrittäjän näkökulmasta. Se on vähintäänkin yhtä suuri, kuin AL- veron laskeminen ja tilitys kuukausittain. Siitäkin aina joskus on keskusteltu, että miksi täytyy tehdä ilmaista työtä verottajalle. Kumpainenkin lisää työtä jo ennestäänkin työtaakkansa alle sortuvan yrittäjän harteille.

Kommentoi