Se pieni vainolainen

Tänään aamulla herätessäni kello näytti 4.33. Eihän se ollut mitenkään poikkeuksellista, mutta silti jäin ihmettelemään. Hetken kuluttua kuulin huonontuneillakin korvilla syynkin, pieni hyttynen inisi sitä tuttua virttään. Lopulta näinkin sen aamuhämärissä kiertelemässä pääni ympärillä. Johonkin se sitten katosi, kun hiukan huitaisin.

Ei ole kuluvana kesänä hyttysiä ollut vaivaksi asti, edes täällä rannoilla. Ehkä se johtuu kuivista ja aurinkoisista ilmoista, ei ole niitä kosteita kuraläpiä ollut.

Yleensäkään minua eivät hyttyset vaivaa, aika rauhassa pistellä saavat. Ei jää isommin mitään jälkiäkään, kuten monella muulla.

Toinen kummajainen on, kun en ole varmaan ensimmäistäkään tavallista kärpästä nähnyt. Niitä ei ole ollut sisällä eikä liioin ulkona. Kärpänen sitten onkin paljon vikkelämpi liikkeissään, verrattuna hyttyseen. Sitä ei oikeastaan saa kiinni ilman lätkää.

Ehkä kummankin aika on vielä edessä, kunhan sateet ja kosteikot alkavat. ”Toivossa on hyvä elää”, sanoi entinenkin täi.

6 vastausta artikkeliin “Se pieni vainolainen”

  1. No ei ole hyttysiä näkynyt mutta liekkö ahlmannin lehmät osana että joitakin kärpäsiä on ilmaantunut viime päivinä .
    Oli muuten vaikeaa päästä kirjautumaan sisälle pirkan blogiin tänään terv tepivaari

  2. Minä.en ole huomannut mitään poikkeuksellista kirjautumisessa. Edelleenkin käytän tähän kännykkää.

  3. No alussa sain pari kommenttia jopa sisään sitten se vaan pisti mut ulos eikä meinannut sitten päästä sisään takaisin .
    No nyt toimii ihan normaalisti . terv tepivaari

  4. Mulla on kolme kärpästä sisällä on muuten melkoisia surman lentäjiä kyllä noita inisijöitä on tuolla vihiojan rannoilla .
    Huomaa kun iraplikan kanssa käy siellä lenkkejä tekemässä mutta plikkaa ei ne näytä häiritsevän terv tepivaari

  5. Ei ole kärpäsiä ja hyttysetkin vähissä, vain pari kotiloetanaakin näkynyt, huolestuttavia jos ei nyt ihan maailmanlopun merkkejä. Mökillä jo toukokuun puolivälin jälkeen lenteli sudenkorentoja, yleensä ilmaantuvat vasta elokuun lopulla.

  6. Vasta oli hyttysiä roppakaupalla. Kylmä sää taisi verottaa niitä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *