Homojen herkkähipiäisyys ja sananvapaus

Viime päivinä on maata kuohuttanut yhyden miehen lausunto homoista ja homoudesta toipumisesta. Mies oli juuri valittu Porin Jazzin toimitusjohtajaksi ja se oli asiassa pahinta. Sillä  Porin Jazz ei allekirjoittanut miehen lausuntoa, vaan purki uunituoreen työsopimuksen. Jazzfanina en ymmärrä, miksi jazzväki on niin pikkusieluista, että ei kestä keskustelua homoista.

Mielestäni mies ei sanonut mitään loukkaavaa, kun hän totesi, että, että ”ei ole homoja on vain homoutta, josta voi toipua, kuten huumeista”. Se on yksi mielipide monien mielipiteitten joukossa ja sallittua sananvapauden nimissä. Siinä ei ole mielestäni mitään loukkaavaa, mutta näyttää siltä, että homot tai heidän järjestönsä ovat niin herkkähipiäisiä, että tarttuvat jokaiseen homoja koskevaan kirjoitteluun.

Toisaalta herkkähipiäisyys kielii  huonosta itsetunnosta, jota voisi parantaa hyväksymällä itsensä sellaisena kuin on.

Kukaan meistä ei ole virheetön, siksi on tärkeätä ensin tunnistaa puutteensa ja sitten yrittää muutta niitä tai jos se ei onnistu, niin hyväksyä ne.

17 vastausta artikkeliin “Homojen herkkähipiäisyys ja sananvapaus”

  1. Homous on tabu, ei ole sallittua muu kuin hyväksyä se normaaliksi osaksi elävää elämää.
    Kun tässä casessa lisäksi keskeisenä tekijänä on raha, eli kävijäkadon pelko jazzeihin niin selvää pässinliihaahan potkujen antaminen on.

  2. Jokainen eläköön tyylillään. Kannattaa silti tietyissä tehtävissä varoa mitä sanoi tai mitä jätti sanomatta. Monasti kun nämä uskovaiset nojaa puheissaan ”jumalaan”, mielikuvitus olentoon. Minä en usko alieneihin, jeteihin, kuu-ukkoihin. Pidän mielenterveydellisesti outona uskoa näkymättömiin.

  3. No onkohan se oikea tapa hoitaa yhtään mitään jos tuo tieto jonka sain on totta .
    Kirjoituksesta on sen mukaan n 7 vuotta tuo satakunnan pää äänitorvi sen sitten viitsi julkaista kun uutena asiana elikkä eilen tapahtuneena .
    Mikä vastuu on toimittajalla ja kuinka kaukaa saa ja voi julki tuoda eiköhän tuo 7 vuottakin ole oikeasti vanha juttu .
    Olipa mikä hyvänsä terv tepivaari

  4. Kehittyihän siitäkin vuoden someraivo, kun Ratinan kauppakeskus uhkasi kieltää homojen kulkuetta lähtemästä pihaltaan. Eikä varmasti kaikki mielensäpahoittajat edes kuuluneet sateenkaariväkeen. Homot vaan on niin lutuisia, että niiden puolestakin on kiva loukkaantua.

  5. Eiköhän ole enempi kyse yleisökadon ja lipputulojen menetyksen pelosta. Johan jotkut porukat uhkasi boikotoida. On tuolla Amerikan puolessa lopetettu kokonainen teeveeohjelma, kun pääosan esittäjä meni mölyämään turhia. Saattoi menettää mainostajia joten lappu luukulle koko ohjelmalle.

  6. Tämä LGBT-rummutus on vain osa kulttuurimarxistien taktiikkaa. Tavoitteena musertaa länsimaiden kristinuskon perinteeseen nojaavan yhteiskunnan moraalinen selkäranka.
    Sen jälkeen tulee taas kommunismi ja islam.

  7. Mutta suomalainen ministeri Soini saa osallistua työajalla omine mielipiteineen mielenosoituksiin. EIKÄ SAA POTKUJA.

  8. Suomi tarvitsee Jumalaa jos haluaa selvitä EU-diktatuurilta, islamisaatiolta ja Venäjältä.

  9. Samaa mieltä kuin Saxophone Harri. Homorummutus on kulttuurimarxismin aikaansaannos. Se pitkä marssi läpi instituutioiden, viimeisimpänä translobbaus ja sukupuolineutraalinen kielenkäyttö.
    Näkisin kuitenkin, että korjausliike on käynnistynyt, kärkinimenä kanadalainen Jordan Peterson. – Onko korjausliikkeellä tarpeeksi tehoa, sen aika näyttää.

  10. Nyt on tärkeä asia erottaa kohde ja puolestaloukkaantujat.

    Tiedättekö miten homous määrittää keskivertoihmistä? Ei mitenkään! On duunareita ja herroja, opiskelijoita ja työttömiä, mukavia kavereita ja täysiä paskiaisia.

    On niitä jotka ovat kallellaan vasemmalle, niitä jotka oikealle, niitä joiden mielestä on hirveää että tällaista puhutaan mutta ennen kaikkea valtaosa joiden mielestä tässä ei ollut mitään kohua.

    Älkää leimatko ihmisiä heidän synnynnäisen ominaisuuden vuoksi. Leimatkaa puolestaloukkaantujat ja somekriisin pyörittäjät.

  11. On se tuo Soini kehunut, että on Turkilla ja Suomella yhteiset arvot hehe. Maa jossa kymmeniätuhansia on heitetty vankilaan ja jossa ei saa sanoa poikkipuolista sanaa Erdogaanista. Kirjoitti Yrjö Rautio asiasta ja Soinista HS tänään.

  12. ”Väärää mieltä” ei saa olla. En allekirjoita Ruotsalan näkemystä homoudesta mutta jos hänen mielipiteensä on väärä niin luulisi riittävän kun argumentoi sitä vastaan. Rahasta tuossa tietysti oli paljolti kysymys: ei haluttua mitään boikotteja. Fundamentalisti kristityt saattavat nyt tietysti boikotoida Porin jazzeja joten ehkä yksi lippu jää myymättä.

    Mielipiteitä pitää nykyisin varoa ja jos lipsauttaa jotain ”väärää” niin pitää heittäýtyä polvilleen ja lukea oikeaoppinen liturgia jossa tuomitsee kaiken harhaoppisuuden ja anoa nöyrästi anteeksi.

  13. Jordan Peterson, punavihreiden painajainen.

    ”Kesällä 2016 Jordan Petersonista ei ollut kuullut juuri kukaan omia oppilaita lukuunottamatta. Harvardin kautta Toronton yliopistoon asettunut reilu viisikymppinen psykologian professori oli ladannut YouTubeen joitakin luentojaan vuosien varrelta, jotka tuolloin keräsivät verrattain vaatimattomia katselukertoja.
    Kaikki muuttui 27.9.2016. Tuolloin Peterson alkoi ladata viedopalveluun kolmiosaista videosarjaa. Ensimmäisen videon ensimmäisen kalvon otsikko on ”professori poliittista korrektiutta vastaan”. Sarjassa hän kritisoi erästä kandalaista lakiehdotusta. Hän väitti ehdotuksen tekevän rikolliseseksi sen, jos kieltäytyy käyttämästä keksittyihin sukupuoliin viittaavia pronomineja. Kyseinen laki edustaa piirteitä, jotka ovat Petersonin mukaan tyypillisiä totalitaarisen valtion kehittymiselle. Tällaisten hallintojen syntymistä vuosikausia tutkinut Petersonin mukaan postmoderni uusvasemmistolaisuus johtaa tarpeeksi yleistyessään Neuvostoliiton kaltaiseen diktatuuriin.

    Laki hyväksyttiin kesällä 2017 ja on ehtinyt jo aiheuttaa ensimmäisen kohun, jossa kiisteellään siitä, koskeeko se yliopistoja.

    Video nousi julkisuuteen, ja Peterson joutui transsukupuolisten edustajiksi itseseään nimittäneiden mielenosoittajien kohteeksi ja sitä myötä länsimaisen kulttuurisodan myrskynsilmään. Tuntemattomasta riviprofessorista tuli hetkessä julkkis, ainakin poliittisesti aktiivisissa piireissä.
    – – Tätä kirjoittaessa noin seitsemän miljoonaa katselua YouTubessa ja runsaasti oheispöhinää keränneen videon suosio syntyi mitä ihmisemmin Daavid vastaan Goljat-asetelmasta. Siinä media- ja kulttuuriväen parissa harvinainen konservatiivi (Peterson) olikin yllättäen argumenttien tasolla täysin ylivoimainen, ei jäänyt missään vaiheessa sanattomaksi eikä hävennyt kantaansa tai piilotellut sitä.”
    Lainauksen lähde: Internet, Uusi Tie 19.2.2018. Kirjoituksen otsikko ” Professori Jordan Peterson, nuorten miesten isähahmo internetissä”.
    Jk. Myös läänkintöneuvos Mikko Pauniolla on kirjoituksia kyseisestä professorista ainakin Oikea media-sivustolla sekä Uuden Suomen Puheenvuorossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *