Valvottua hukkumista

Minä kun olen ikäni asunut järven rannalla, pidän uimataitoa luonnollisena liikkumisena. Se on melkein yhtä kuin kävely, tai mikä muu taito hyvänsä. Suomessa on kymmeniä tuhansia järviä, joten uskon suurimman osan kansasta osaavan uida.

Nyt kuitenkin uutisoidaan Vantaalla hukkuneen naisihmisen valvotulla uimarannalla. Lehtitietojen mukaan siellä on ollut kolme valvojaa, joten se on ollut hyvin järjestetty. Tilanne ja tiedot sieltä ovat hiukan sekavia, mutta ensin on ollut hukkumassa pieni lapsi, joka sitten on onnistuttu pelastamaan.

Naisihminen on hukkunut niin että häntä ei pystytty ajoissa pelastamaan. Mitä ovat tehneet uimavalvojat, ovatko hoitaneet tehtävänsä. Heistä vastuullinen taho sanoo, että he ovat hoitaneet tehtävänsä sovitun mukaisesti, oikeastaan enemmänkin.

Minä olen ymmärtänyt, että valvojat pitävät huolen siitä, että kukaan ei pääse hukkumaan. Ihminen ei huku niin, että hän painuu pinnan alle huomaamatta, jos joku valvoo. Ainakin hän näkee paikan, josta voidaan aloittaa pelastaminen, nyt ei ollut edes siitä tietoa.

Paikalla oli ollut paljon sivullisia, uimataidottomia, eikä tietoa hukkumispaikasta. Minä edelleenkin, missä ne valvojat, kolme henkeä olivat?

Kaikki ylläoleva perustuu epäselviin lehtitietoihin, joten en voi väittää enkä todistaa mitään.

14 vastausta artikkeliin “Valvottua hukkumista”

  1. Jos on paljon porukkaa pienessä lätäkössä ja kaikki sumpussa kuin kalat verkossa niin ei siellä erota kun joku hukkuu. Silti uimavalvojien tehtävä olisi varmistaa ettei näin käy. Outoa touhua kuinka se äiti sitten sinne vajosi…?

  2. ”Kaikki ylläoleva perustuu epäselviin lehtitietoihin, joten en voi väittää enkä todistaa mitään.”

    Todistaa et voi, mutta kovasti väität..

    1. Kai Sami nyt ymmärtää että tämä on tämän blogin kirjoittajan näkemys asiasta.

      Niin, kun dialogia voi käydä oli oikeassa tai väärässä ja varsinkin kun aihe on sellainen joka asettaa varmasti monta kysymysmerkkiä kuinka näin käy kun paikalla on kolme uimavalvojaa.

  3. Sami on kyllä täysin hukassa siinä, mitä tämä blogisto kaikkiaan on.

    Teini?

  4. Minähän nimenomaan sanon, että en voi väittää. Ei nyt lyödä tätäkin henkilökohtaisiksi solvaamisiksi, tilanne on ollut vakava. Siitä pitäisi ottaa opiksi, jopa Samin.

  5. Hyvin valvotuilla rannoilla tähystetään tornista kiikarilla.
    Nykytekniikalla olisi helppo ja halpa keino hoitaa valvonta parilla kameralla, tai rannasta riippuen useammalla.

  6. Kuten Pentti sanoi lähes kaikki osaa uida eri juttu sitten on kohtaukset ja esim suonenveto joka vie nopeasti pinnan alle en tiedä mikä tuossa tapauksessa oli mutta voi ola kumpi hyvänsä .
    Loppu tulos oli hukkuminen jos sen raakasti sanoo . terv tepivaari

  7. On oikeastaan kummallista että tavallisella uimarannalla on valvojia. En muista uineeni Suomessa uimarannalla, jossa olisi ollut valvoja, saati useampia.

    1. Putkinen, me elämme täällä korvessa. Täällä pitää selviytyä itse. Etelän hetelmille pitää olla uimavalvojat jne, ne ei selviä omasta aamu paxkastakaan…jos joku ei pyyhi perzettä

  8. Kyllä Varkaudessakin on uimavalvojia mm kuntoranta haki sellasta palvelukseensa jokin aika sitten . terv tepivaari

  9. Lehtitiedon mukaan alkuvuonna on hukkunut jo 41 ihmistä. Se on mielestäni melko suuri määrä, taitaa jo olla yhtä paljon mitä kuolee liikenteessä. Syksyn tullen lisääntyy taas paljon heikoille jäille menijöistä. Miksi näistä ei puhuta ja kampanjoida, kuten liikennekuolemista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *