Kansainvälisessä politiikassa on tullut uusi aika

Kun ennen maailman mahtavat pitivät palavereitaan milloin mistäkin koko maailmaa koskettavasta asiasta, niiden  palavereiden päätteeksi annettiin julkilausuma. Se oli tarkoin harkittua tekstiä, jota oli laatimassa ei vaan ne pääjehut, vaan myös heidän avustajansa. Julkilausuman tekstiin sitten saatettiin vedota paljonkin jälkeenpäin aina sen mukaan kun se palveli jonkun osapuolen intressejä.

Nyt on otettu kansainvälisessä politiikassa käyttöön tapa, jossa ensin pidetään palaverin jälkeen pressitilaisuus, jossa kerrotaan mistä oli keskusteltu ja mitä kenties oli päätetty. Sitten viimeistään seuraavana päivänä pressitilaisuudesta pyörretään kaikki sanat, mitä tuli sanottua pressille ja maailmalle.

Kukaan ei voi enään luottaa kehenkään. Tauti on vaarallinen ja tarttuva. Sitä on jo esiintynyt Suomessakin korkealla poliittisella tasolla.

Pieni ajatusleikki tällaisessa maailmassa, jossa maailman mahtavatkin jehut puhuvat tänään yhtä ja huomena toista.

Gaspadin Putin sanoo tänään Saukki Niinistölle, että meillä ei ole mitään aikeita tulla valloittamaan Suomea. Kiva juttu sanoo Saukki. Mutta huomenna, kun Saukki avaa aamutelkun, niin siellä jo kerrotaan, että Putin aikoo hyökätä Suomeen lähiaikoina. Mutta kaikeksi onneksi meidän suomalaisten ja täällä piileskelevien elintasopakolaisten kannalta Putin peruu taas puheensa ylihuomenna.

Näin toimii kansainvälinen politiikka tänään. Voipi olla, että se muuttuu taas sitten, kunhan Trump on raivattu pois tieltä, sillä tätä nykyistä aikaa voikin kutsua nimellä ”trumpismin aika”.

Ennen vanhaan oli tapana pitää sormea perslävessä, kun valehteli ikään kuin anteeksipyyntönä valehtelusta tai paskan puhumisesta. En ole huomannut, että Trump pitäisi sormeaan perslävessä, kun hän jatkuvasti jauhaa paskaa.

Saako Helsinki nyt maineen ”valehtelijoiden kaupunkina”, joka tarkoittaa, että koko projekti oli paskajuttu ja Sauli Niinistö oli hyväntahtoinen hölmö, kun järjesti sen tapaamisen Suomeen.

3 vastausta artikkeliin “Kansainvälisessä politiikassa on tullut uusi aika”

  1. Väinö, edellinen avauksesi meni täysin asiattomaksi kinaamiseksi, poistin.

  2. Mä en usko että politiikka palaa koskaan enää ennalleen. Nyt on kansallismielisyyden ja konservatismin uusi aika.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *