Kokoomus valinnan vapaus

Elina Lepomäki tuli kaapista ja varsin perustellusti sekä samoilla linjoilla myös asiantuntijat.
Toivo sopii että Orpo/Sipilä lehmänkaupat eivät pääse romuttamaan hyvinvointiyhteiskuntaamme.
Mikäli hanke tällä kaatuu, niin kokoomus saattaa säilyttää itsensä suurimpana puolueena.
Emme kaipaa myöskään kepun maakuntasuojatyöpaikkoja heidän politiikoilleen.

30 vastausta artikkeliin “Kokoomus valinnan vapaus”

  1. Sillä nyt ei ole väliä vaikka olisikin suurin puolue kun eivät saa enemmistö hallitusta aikaan .
    Mutta sen verran läpinäkyvä oli Lepomäen ulos tulo ettei se takaa isoimman puolueen titteliä terv tepivaari

  2. Oikea valinnanvapaus ja kilpailu on ehdottomasti hyvä asia.

    18 maakuntaa sen sijaan on ihan /Cstä. Se on kepuleiden väkisin ajama hanke, jotta nimenomaan kepu hyötyy siitä. Ihan turha uusi hallintohimmeli.

    1. Maakuntamalli se vasta hieno on. Maakuntia pitäisi olla vaan useampia, vaikka sata. Tällöin inehmo voisi kilpailuttaa maakuntia keskenään ja jokainen voisi valita itselleen sopivimman maakunnan.
      Olisikohan tämä idea Kalle Isokalliolta?

  3. Jokin hyötyminen tuossakin hankkeessa on ollut. Sipilä serkkuineen ei aneita anna…. ainoastaan kun hyötyyvät ovat mukana hankkeissa. Heillähän on tapana palvoa rahaa.

  4. Valitettavasti tuo maakuntahimmeli tosiaan on kepulien vallanlevitystä ilman mitään asiallista liittymistä mihinkään muuhun.
    Typerä ylisuuri määrä hallintomaakuntia ei edistä mitään ja aiheuttaa pelkästään ongelmia.
    Kokkarit typeryyttään nielivät sen kuvitellessaan saavuttavansa suuria hyötyjä bisnesmalliin ”valinnanvapauden” nimissä, mutta ilmeisesti sekin menee – toivottavasti – ainakin osaksi persiilleen.

  5. En minä tiedä onko todellisen valinnanvapauden rakentaminen järkevää mutta ihmettelen mitkähän olisivat ne suuret hyödyt Kokoomukselle ”valinnanvapudesta”.
    Eivätkö puolueet kuitenkin ajattele ja toimi loppuviimeksi itsekkäästi siis aina mielessä seuraavat vaalit, ajavat sellaisia asioita jotka niitä tuottavat.

    1. Olen ollut Kokoomuksen jäsen yli 40 vuotta ja olen sitä edelleen.

      Toimiva markkinatalous on ihan oikeasti Kokoomuksen tavoitteena. Asiakas saa valita keneltä hän ostaa palveluja tai tuotteita – jos palvelu ei tyydytä, niin sitten hän kokeilee seuraavalla kerralla toista palvelun tarjoajaa. Jos hän on tyytyväinen niin käyttää samaa palveluntarjoajaa jatkossakin ja antaa ”hyvän kellon” kuulua muillekin.

      Kilpailu alentaa hintoja ja parantaa palvelua – siis aito rehellinen kilpailu.

  6. Lepomäki on eniten arvostamani kokoomuslainen. Hänellä olisi kykyä tuoda Kokoomuksen yritysmaailman ymmärrystä 2000-luvulle, aikaan jossa joustavat periaatteet, pienet ja kehittyvät yritykset ovat voimavara – ei vain vanha savupiipputeollisuus. En usko että hän puhuisi vailla tietoa. Olen utelias seuraamaan asiaa.

    1. Lepomäki on hyvä tyyppi. Osaa ja myös ajattelee omilla aivoillaan – en tosin ole aina samaa mieltä hänen kanssaan. Onneksi hän ei ole ainoa sellainen Kokoomuksessa.

  7. Suomessa on ollut aina valinnanvapaus, on saanut mennä mille tahansa yksityiselle lääkärille tai sitten julkiselle puolelle. Yksityisiä sairaaloitakin on ollut ainakin sata vuotta jos julkinen ei ole kelvanut. Tulevassa ”valinnanvapaudessa” on ollut kyse valtion rahoittamasta yksityisestä terveydenhoidosta eli veronmaksajien rahan yksityistämisestä, sitähän nämä ulkomaiset terveysyhtiöt ovat odottaneet.

  8. Valtapuolueissa on puoluekuri ja yksi henkilö ei vaikuta mitään. Luultavasti vain korulauseita ja käy kuten carunan kanssa kävi.

  9. Määrätty puolue klikki määrää suunnan että siinä yksittäinen kans.edust.on kuin lastu ” Estonian vesillä ”.

    Potin ottajia riittää ja pienet syödään kuin aamupala leipää kuin todella vaarassa lienee himmeleiden himmeli,vaikka yritetään karsia mm.byrokraattista liimaa…. paljon sairastavat maksavat sitten himmeleiden hintaa loppupeleissä ”korkeimman kautta”.

    Ei siksi että pitää periaatteen vuoksi valittaa tarkoituksella mutta tälläinen suunta poliittisella pelipöydällä,ilman vielä todellista hintaa että jopa toimivuutta käytännössä … lienee kikyn tuollapuolen harmaalla alueella.

  10. Kokoomuksen konkaripoliitikko Eero Lehti tyrmäsi Lepomäen ajatukset täysin vastoin kokoomuksen tavoitteita. Samoin Orpo yksityisajatteluna.
    Lehti sanoi, että jos sote menee nyt koko valinnanvapauden rippeetkin häviävät. Lepomäki kannattaa taas äärimmäistä valinnanvapautta, kaikkien hänen aikaisempien ilmaisujensa pohjalta, vaikka tämä ulostulo antaa päinvastaisen kuvan.

  11. Jos nyt avataan Elina Lepomäkeä hieman. Hän on miljonääri kokoomuksessa niin kuin Eero Lehtikin. Lepomäki ansaitsi Lontoossa pankkiirina ollessaan automaattisilla tietokoneohjatuilla johdannaiskaupoilla miljoonansa. Hänen käytännön kokemuksensa yhteiskunnan varoilla elämisestä on vai tekstien varassa, joita hän kyllä osaa kirjoittaa. Köyhästä hän ei tiedä mitään.

    Eero Lehti hankki miljoonansa ollessaan köyhä tutkija Keskossa. Sittemmin hän hoksasi Taloustutkimuksen ja yhtiön tulevaisuuden mahdollisuudet ja meni osakkaaksi. Lopulta oli pääomistaja ja teki rahaa laajalla auktorisoidulla tutkimusosaamisellaan.
    Osti paikallislehtiä vinot pinot, kehitti niitä ja myi koko Lehtiyhtymänsä Keskisuomalaiselle- taas tuli muutama miljoona lisää.
    Ohessa hän on ollut myös Keravan poliittisen johdon avainhenkilöitä kymmenet vuodet.

    Lepomäki voisi perustaa oman äärioikeistolaisen Ayn Rand -periaatteita kannattavan täysin vapaan kapitalismisen puolueen.

  12. Kokoomus menossa lankaan valinnanvapaudessaan sillä sellainenhan on jo ollut ja on – Lepomäki taisi oivaltaa että kepu on saamassa lehmänkaupalla maakunnan ja kokonaisen virkamiesorganisaation ja kokoomukselle jää pörssikeinottelijat.
    Valitetavasti jos ko menee läpi niin heikoimmat saavat tuta niin että moni joutuvat puntaroimaan valinnanvapautta rahatta.

  13. Onhan se piristävää kun hallituspuolueista löytyy edes yksi kansanedustaja sanomaan asian kuten se on.

  14. inos Markku Rantanen 12 vuotta Jenkeissä pani kovasti arvostamaan tätä meidän systeemimme täällä Suomessa. Nyt taas puolitoista vuotta täällä asuttuamme kuva vain vahvistuu, tämä systeemi toimii erittäin hyvin ja kohtuullisin kustannuksin. Noin 8% BKT:stä kun jenkkien systeemin totaalikustannus on 18% eikä se siellä kata läheskään kaikkia kansalaisia.
    https://www.cdc.gov/nchs/fastats/health-expenditures.htm

    Uskoakseni syy meidän systeemimme parempaan tehokkuuteen on siinä, kuinka julkinen ja yksityinen palvelusektori kilpailevat keskenään. Kun julkinen sektori on tarpeeksi vahva ja toimii kohtuudella, yksityisen puolen hinnat eivät voi karata taivaisiin (niinkuin USA:ssa) ja vastaavasti kun yksityisen sektorin hinnat ovat kohtuullisia niin julkisen puolen palvelu ei voi pääse älyttömästi rapautumaan. Toivon hartaasti ettei tätä toimivaa kilpailuasetelmaa romuteta ajattelemattomia muutoksilla.

    USA:ssa vakuutusyhtiöt maksavat kaikki kulut ja keräävät asiakkailtaan siihen rahat. Vakuuttaminen on numeropeliä, mitä enemmän touhussa pyörii rahaa sitä enemmän vakuutusyhtiöt saavat prosentillaan dollareita. Me kaikki tiedämme että autopeltikorjaamon hinnat vakuutusyhtiöille ovat paljon kovemmat kuin muille, samasta syystä! Ja me kaikki vakuutusten ottajat maksamme tuon epäreilun rahastuksen, toivottavasti näin ei käy myös terveydenhoidon kanssa.

  15. Heikki: Kannattaa ajatella kokonaisvaltaisesti eli valinnanvapaus jos tulee pilaa koko nykyisen enkä pelkäisi Lepomäkeä varsinkaan jos lukee hänen kirjoituksensa. Laitoin edellä tekstiä malli USA.

  16. Niilo, olen sen lukenut Uudesta Suomesta, eikä se herätä minussa muuta kuin huolen hänestä itsestään poliitikkona kokoomuksen sisällä. Hänet on jo siellä lytätty täysin individualistina.

    1. Itse pidän Lepomäkeä yhtenä parhaista ja osaavimmista poliitikoista mitä tällä hetkellä on. Puhuu aina asiaa ja perustelee asiansa, kuten tässäkin aiheessa.

      Enemmän pitäisi olla huolissaan siitä miten hallitus ajaa sote-malliaan kuin käärmettä pyssyyn huolimatta siitä, että sen heikkouksista on varoitettu ihan joka suunnasta, eikä Lepomäki suinkaan ole ainoa hallituspuolueiden sisällä oleva, joka tätä epäilee.

      Hallitus on ylenkatsonut korkeimman hallinto-oikeuden suosituksen ja nojannut voimakkaasti EU:n suhteen ns. Slovakia tapaukseen, mutta sekin kaatui, joten kyllä nyt liikutaan niin kaltevalla pinnalla, että liukastuminen on enemmän kuin mahdollista.

      1. Ei tähän paljoa muuta voi sanoa kun jotta just näin.

        Soteuudistukselle on kova tarve, mutta se on tehty puhtaasti, 100% ideologisin perustein. Kärjessä toki Sipilän halu saada kepulle maakunnat, toissijaisena sitten vanhojen kokoomuslaisten lobbausvetoinen malli jossa suuryritykset ovat ainoa totuus.

        Lepomäki tietää, että tulevaisuus ei ole savupiipputeollisuudessa tai sen johdannaisissa.

  17. Lepomäki ei suinkaan ole äärioikeistolainen, monet hänen ajatuksensa ovat ennemminkin vasemmistolaisia.

    Markkinatalous – vapaa kilpailu – ei suinkaan ole äärioikeistolaista.

    Suomessa julkinen sektori on aivan liian tehoton. Hirveästi porukkaa ja vähän tulosta.

  18. Nyt vain ihmetyttää se, mikä on ajoitus hänen ulostulolleen ja miksi ?

    Varmaan siksi, että Vapaavuori ei ole saanut itse asiaa vakavaan päätöksentekoon, vaan pitää panna yhteen se hänen poliittisen morsiamensa tuella.

  19. Toden näköisesti Lepomäellä on rahaa niin paljon ettei sille kokoomus merkitse yhtään mitään .
    Eikä sote ole halpa eikä siellä valinnan vaputta tule . terv tepivaari

  20. Tarkoittaako Tepi että jos jollain ihmisellä on paljon rahaa niin hän on jotenkin huono, tyhmä tai muuten sellainen ihminen kenen puheita ei tarvitse ottaa täydestä.

    1. Myllymatti, hyvä pointti.

      Lepomäen miljoonista on niistäkin hyvä tarkistaa faktat, verotiedot ovat julkisia.

  21. Kokoomuksen kannatus lähti laskuun ja korjaantuisi jos kaataisivat kepun maakunnan. Kyllä suuryritykset ovat jo muutenkin saamassa siivun hyvinvointisotepisneksestä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *