Meidän kaikkien pitäisi olla konservatiiveja

Iso osa mediaa ryhtyi promotoimaan Chimamanda Ngozi Adichien feministikirjan markkinointikampanjaa viime vuonna. Meidän kaikkien pitäisi olla feministejä, sanottiin. Vaan kun ei se ihan kaikille käy niin kokeiltaisiinko jotain toista taktiikkaa? Ehdotan että meidän pitäisikin kaikkien olla konservatiiveja ja aion toki kertoa miksi.

Näistä opeista

Konservatiivisessa käytösopissa naisia kunnioitetaan ja heille ollaan kaikin puolin kohteliaita. Konservatiivinen käytösoppi ei salli alapään huumoria, herjauksia saatika mitään muutakaan seksuaalista häirintää. Itse asiassa samaiset opit eivä luvanneet järin ruusuista lopputulosta tätä rikkovalle ex-herrasmiehelle. Konservatiivinen henkilö ei löydä itseään syytettynä seksuaalirikoksista tai voimankäytöstä muutoinkaan. Ainoa kohta kun hän harkitseekaan voimankäyttöään on puolustaessaan läheisiään tai heikompaa.

Konservatiivinen oppi ei järin hyvin tiedosta moderneja tendenssejä sukupuolinäkemyksistä, mutta eipä se niitä vastaankaan sodi. Konservatiivinen oppi ei komenna vihanpitoon sukupuoli- tai seksuaalivähemmistöjä vastaan. Herran pelosta saatetaan muistuttaa, vaan eipä se kotoisan konservatiivinen luterilaisuuskaan käske ketään vihaamaan. Rakkautta siinä opissa piisaa, sekä ankaraa työntekoa. Konservatiivi ei lähde uhkailemaan somessa eri mieltä olevia vaan muuttaa maailmaa oman esimerkin voimin. Hänelle malli on ”katsotaan mies eikä nuttu”, eikä hän ketään tuomitse pinnallisin perustein.

Konservatiivi on puhelias siinä missä keskiverto peruskallio. Hän ei ole räyhäämässä torilla – eikä herkästi ehtisikään, kun työt pitää tehdä. Hän on kirkossa hiljaa kuten kirkossa pitääkin. Muualla hän taas on hiljaa kuin kirkossa ikään. Vaimolle sanotaan alttarilla kerran että rakastan ja sitten uudemman kerran jos tilanne muuttuu. Harvan luottoystävän kanssa voipi vähän ajatuksia vaihdella, mutta ne pysyvät niiden seinien sisällä.

Entäpä jos…

Moni puolustaa tänä päivänä konservatiivisia arvoja teoilla, jotka eivät kuulu sen paremmin konservatiiveille tai liberaaleille vaan idiooteille. Vastareaktioihin innostavat niin kiihkomukaliberaalit kuin öyhötysmukakonservatiivitkin, joiden molempien ideologiat on kopioitu suoraan inkvisition ohjekirjoista. Niissä pippaloissa ei ole erityisen suuri ihme että termeistä tehdään sekametelisoppaa.

Minulle on aivan sama onko ihminen liberaali vai konservatiivi, sillä lopulta molempien mallien ytimessä on kunnioitusta ja kohteliaisuutta. Kummankin aatteen lipunkantajien olisi aiheellista pohtia mikä on mennyt pieleen, sillä tässä yltäkylläisyyden maailmassa on melkoista pulaa niin kunnioituksesta kuin kohteliaisuudestakin. Seison aiemmassa kannassani: idiotismi on oma aatteensa, jota ei pidä sotkea muihin.

16 vastausta artikkeliin “Meidän kaikkien pitäisi olla konservatiiveja”

  1. Avasin kerran pankin oven naiselle hän huusi minulle saan minä stana sen oven itsekkin auki .
    Voikos tuollasille olla herrasmies . terv tepivaari

  2. Suunnilleen se on mennyt niin että kun olen avannut naiselle oven niin noin yhdeksäntoista kahdestakymmenestä on hymyillyt lämpimästi monet kiittäneetkin.
    Lienenkö konservatiivi, en tiedä mutta edelleen avaan ovia naisille koska siinä askareessa panos tuotos suhde on erinomaisen hyvä.

  3. No kyllä oli sydänkohtaus lähellä itselläni kun tuo nainen mulle sen sanoi .
    En ole sen jälkeen avannut kellekkään ovia rollaattoria käyttävät tekee siinä ainoan poikkeuksen niille avaan aina .
    Mutta ei aina ole naisen käytös lainkaan hyvällä tasolla . terv tepivaari

  4. Nimenomaan arvokonservatiivi mutta kannatan mahdollisimman pientä valtiota.

  5. Kun kerrot olevasi konservatiivi, saat silmillesi femakot, virheet, vasurit ja kaikki muutkin ”edistykselliset” joukot.
    Siinä ei merkitse mitään, kuinka asiallinen ja tasapuolinen olet, koska et ole suureellisesti ajamassa ”edistystä” kaikille vähemmistöille ja enemmistöä mollaten.

  6. Jos nainen suuttuu siitä että hänelle avaa ovea, se ei johdu siitä että hän on nainen tai siitä että sinä olet vanhakantainen herrasmies. Se johtuu siitä että hän on idiootti. Idiotismi ei synny sukupuolielimissä.

  7. Jaa että meidän kaikkien pitäisi olla feministejä? Itse sanon kiitos ei ja samoin sanovat varmaan musliminaiset ja myös ne länsimaiset naiset, jotka eivät ole suostuneet feminismin, kulttuurimarxismin lippulaivan, propagandan aivopestäväksi.
    Feminismi eli naisasialiike oli oikealla asialla noin vuoteen 1970 asti. Silloin se oli saavuttanut sen mitä saavutettavissa oli. Sitten tuli feministinen erilaisuusteoria eli radikaalifeminismi. (Amerikasta tietenkin).Sen käskytyksellä feministit eivät enää pyrkineet sukupuoliseen tasa-arvoon vaan ylivaltaan. Patriarkaatti piti tuhota ja sitä samaa femakot jauhavat tänäkin päivänä.
    Tämä salaperäinen patriarkaatti on järjestelmä, jossa miehet määräävät politiikassa, liike-elämässä ja kotona miten naisten pitää elää ja olla. Tämähän ei tietenkään länsimaissa ole pitänyt paikkaansa liki sataan vuoteen. Mutta totuushan ei kiinnosta femakoita eikä ns. profemistejä eli miehiä, jotka ovat hukanneet housunsa ja jotka kurkkivat naisten hameiden takaa kasvoillaan epävarma ilme: tarkoitus pyhittää keinot, marxismin asiallahan tässä ollaan.
    Me Too-kampanja vaikuttaa äkkipäätä feminismin tehokkkaimmalta kampanjalta miessukupuolta vastaan sitten insestipaniikin. Itse kuitenkin näkisin, että kyseessä on feminismin joutsenlaulu, ja hyvä niin.
    Mitä tulee konservatiivisuuteen, itse olen oikeistoliberaali, joka vuodesta 2009 lähtien on tarkistanut näkemyksiään koservatiiviseen suuntaan, paljon.
    Ja kyllä, avaan edelleenkin oven naisille ja arvostan naisia(femakoita paljon vähemmän). Tänään kävin naislääkärin vastaanotolla ja olen erittäin tyytyväinen tähän lääkäriin. Paikkakuntani kaksi mieslääkäriä kierrän niin kaukaa kuin pystyn. Tästä asiasta ehkä myöhemmin sana tai pari.

  8. Sigmund Freud on sanonut: ”Olen tutkinut kymmeniä vuosia ihmisen psyykeä, mutta jos minulta kysytään mitä nainen haluaa, en osaa vastata.”

    Itse olen ollut naimisissa saman naisen kanssa reilut 47 vuotta. Meillä on vaimon kanssa kolme poikaa ja kaksi tytärtä. Ja tietenkin minulla on äiti kuten kaikilla muillakin. – Jos minulta kysyttäisiin sama kuin Freudilta, että mitä nainen haluaa, vastaisin luultavasti samalla tavalla. – Miehet ovat Marsista, naiset Venuksesta, ja tähän on tyyytyminen. Ainakin minun.

  9. Täytynee ”keventää” että nykyisin lienee konservatiivisyys suomettumista,vähän kuin paikalleen jämähtämistä ”impivaaralaisuutta”.

    No,ennen se oli koti,uskonto,isänmaa ajattelua kuin sen ylläpitämistä silloisella sivistystasolla.

  10. Jos nyt ei käännetä asioita päälaelleen, vanhat kulttuurit osaavat tämän käyttäytymisen. Busseihin niin miehet kuin naiset päästävät ensin vanhemmat ihmiset. Antavat paikkansa vanhuksille kun liimaperseet suomalaiset ml. suurin osa nuorista, jotka istuvat vanhusten ja invapaikoilla häikäilemättömäsi. Eräs mamu-bussikuski huusi kovaa linjalla n:o 11, että ”nuoret antakaa tilaa vanhuksille ja siirtykää perälle jumittamasta sitä keskiovea”. Alkoihan tapahtumaan.

  11. Eiköhän se ala olla niin, että me vastakkainen sukupuoli ollaan hävitty taistelu. Paljon on maailmalla tiputeltu arvovaltaisia sukupuolemme edustajia ja lisää naiset kaivavat heitä. Joku kumma, muoti taikka joku muu ajaa naiset meitä vastaan. Tuskin edes huomaavat ennen, kuin meistä alkaa olla puute ja auttamatta myöhäistä.

  12. Hyvä kirjoitus! Olen juurikin ehdottomasti konservatiivi. Monelle vaan ”konservatiivisuus” tänään merkitsee ihan muuta kuin maltillista perinteisten arvojen kannattamista. Esimerkiksi Trumpin öykkäröinti nähdään konservatiivisuutena tai Saudi-Arabian lainsäädäntö. Toisaalta konservatiivisuus onkin venyvä käsite siinä mielessä että vanhaa säilyttämään pyrkivä on tietyllä tavalla konservatiivi; niinpä Neuvostoliiton politbyroon jäseniä voi aikoinaan luonnehtia konservatiiveiksikin, vaikka kommunismi radikaalina oppina on muuten konservatiivisuuden vihollinen.

    Konservatiivi esimerkiksi haluaisi pidempiä tuomioita väkivalta- ja seksuaalirikoksista, mutta konservatiivi ei ole kiihkoilija joka haluaisi lynkata rikolliset tai lähettää heidät Venäjälle vankilaan. Valitettavasti kiihkoilijat tekevät konservatiivien hyvistäkin ehdotuksista usein sellaisia karrikatyyreja että ne on helppo ampua alas.

    Aika hyviä ajatuksia konservatiivisuudesta nykyisin löytyy kirjasta ”Mitä mieltä Suomessa saa olla”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *