Sotesoppa paloi pohjaan – lehmän kauppiaille jäi luu käteen

Sotesopan keittäjät Sipilä ja Orpo luulivat, että he voivat tehdä vallantäyteydessään minkälaisia kauppoja vaan keskenään, kun maksuvälineinä olemme me kansalaiset.

Mutta onneksi Suomessa on vielä suoraselkäisiä naisia (miehistä ei siihen ole), jotka rohkenivat asettua puoluekuria vastaan. Kun kysymyksessä on jättimäinen hanke, jonka uskottiin vaikuttavan vuosikymmen ten päähän ja maksavan paljon miljardeja ei sellaisia uudistuksia tehdä lehmäkaupoilla.

Kysymyksessä on Suomen kansan terveys ja sosiaalihuolto, ei enempää eikä vähempää. Sillä asialla Sipilä ja Orpo pelasivat uhkapeliä, joka nyt näyttää tulleen tiensä päähän.

Nyt Eduskunnassa alkanut sote-kapina saa kansan enemmistön tuen, niin uskon, sillä kansalaiset ovat olleet jo pitkään huolissaan asiasta.

Sotesoppa on jo nyt tullut maksamaan paljon rahaa ja työtunteja. Hallitus tuskin rohkenee kertoa kuinka paljon. Ja vain siksi, että Kepu halusi Suomeen uuden maakuntahallinnon valtapyrkimystensä tueksi.

Jälleen on käynyt toteen vanha slogan – KEPU PETTÄÄ AINA!

 

20 vastausta artikkeliin “Sotesoppa paloi pohjaan – lehmän kauppiaille jäi luu käteen”

  1. Kepu ajaa aina vain omaa asiaa. Mukana on liuta lestoja jotka hoitaa tehtäviä ja mammonaa suvuilleen….joillekin raha voi olla ”uskonto”…

    1. Niinhän seKeskusta ajaa kuten jokainen muukin puolue joka ainoassa asiassa

  2. Mikä luu on jäänyt käteen ? Ei yksi Lepomäki tätä maata mullista. Kokoomus oikaisee rivinsä vaikka väkisin ja hallitus vie soten maaliin sinisten tuella.
    Ei kannata huudella etukäteen.

  3. Taitaa olla nyt niin että hallituksen aika loppuu kesken ja ei tuo Lepomäki ainoa kokoomuslainen ole joka sotea vastustaa . terv tepivaari

  4. Viimeisin tieto on, että kokkarit ovat kaikki kasassa. Epäilen, että Lepomäki alistuu kokkarien sisäisten paineiden alla tai sitten erotetaan ja, joku muu astuu hänen tilalleen.

  5. No katsotaan onko koossa tuo on kuitenkin sellanen rakoilu jota ei sipilä ole odottanut mitenkään .
    Saattaa hyvinkin olla ettei Lepomäen porukkaa saada enää soten taakse .
    Syynä eduskunta vaalit jotka lähestyy liian nopeasti, koska ne tässä ulos tulossa on aivan nähtävissä . terv tepivaari

  6. No, sen jälkeen saattaa demarit olla hallituksessa keittämässä omaa soppaansa, jota eivät saa entiseen malliin lävitse. Demarijohtoinen sote on kokenut jo 20 vuotta haaksirikon. Siitä ei mitään hyvää seuraa.

  7. No ei mennä silti vaalien edelle vaalit pitää ensin voittaa kokoomuksen juoksupojaksi ei hallitukseen ole meneminen jos se voittaa pääministerin pallin .
    Ja alta neljän kymmenen prosun kannatuksella ei ole kun vähemistö hallitus mahdollinen .
    terv tepivaari

    1. En ole vihannut ketään ennenkään en nytkään mistä tuollasen olet saanut mieleesi . terv tepivaari

      1. Sorry nyt Tepi jos olen ymmärtänyt lukuisista negatiivisista kirjoituksista Kokoomusta kohtaan väärin suhteesi tuohon puolueeseen.
        Ihan tulee etsimättä mieleeni antiikin Rooman ajoilta Caton joka käänteessä toistama jankutus ”muuten olen sitä mieltä että Carthago on hävitettävä”

  8. Hyvin kirjoitettu, Väinö.

    Jokainen puolue haluaa tähän omat lehmänkauppansa. Vasemmisto haluaa ideologisesti kieltää yksityisyrittäjyyden, Kokoomuksen vanhapierukunta haluaa ideologisesti kieltää pienyrittäjyyden, Kepu taas vaatii maakuntiin suojatyöpaikkojen monopolia itselleen. En edes uskalla kirjoittaa mitä vihreät haluaisivat enkä mitään järkeen mahtuvaa ole persuiltakaan kuullut.

    Sote tulee menemään päin helvettiä – joko nykyhallituksen toimesta, seuraavan hallituksen toimesta, tai sillä että jätetään tekemättä. On lottovoiton todennäköisyys että tämä tarina päättyy hyvin.

  9. Ja Sinisten siunauksella SoTe uusille urille,jota ajansaatossa paikkaillaan kun ilmene vajanaisuuksia,sillä mikään ei koskaan tule kerralla valmiiksi – kun mm.yhteiskuntakin on muuttuvassa ”elinkaaressa”.

    Onhan tätä väännetty eri hallituksien voimalla mutta vesiperänä ”juoksutusveteen”.
    Jos on pakko,niin jotenkin se on tehtävä … kun ei vain olisi diagnoosina ; ettei pääse hoitoon kun ainoastaan 112 kautta ja silloinkin ainoastaan ”etälääkärin tyrmäyksellä”… ei aihetta !

  10. Kokoomus taisi mankeloida Lepomäen ja taustavaikuttajat.
    Politiikka on politiikkaa ilman demokratiaa eli ei saa ajatella vaan painaa nappia.

  11. Arvostelen ihan kaikkia jotka laittaa kansalle huononnuksia heidän elämässään .
    Ja sitä nyt on tehty hallituksen toimesta joka suunnalle koulutukseen ja työmarkkinoille .
    Ne on kaikkein suurimmat terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *