Korttien viidakko

Passi
Henkilökortti
Kelakortti
Ajokortti
Visakortti
Pankkikortti
S-kortti
Pluskortti

Raha poistuu käytöstä, mutta miksi rahan tilalla pitää olla korttipakka?
Olisko vaikea yhdistää maksukorttiin
kaikki ne ominaisuudet joita ko henkilöllä on?
Haluaisin kortin,
jossa olisi yhdistettynä; pankki-kela-passi-ajokortti-ominaisuudet.

11 vastausta artikkeliin “Korttien viidakko”

  1. Luulisihan tuon olevan taloudellisestikin kannattavaa olla vain yksi kortti, vai onko näillä kortti firmoilla joku agenda suoltaa älytön määrä näitä kortteja maailmalle. Tuottaahan se niille rahaa. Nythän henkilökortissa on samassa Kela kortti, edes jotain järkeä.

  2. No passia ei kovin usein tarvitse nyky henkilökortilla voi matkata euun alueella ilmankin sitä kun on nykyinen henkari fikkassa .
    Noita s eikä bonus kortteja ei ihminen tarvitse .
    Oikeasti kela pankkikortti ajokortti henkkarin lisäksi ovat ne jotka pitäisi olla taskussa . terv tepivaari

  3. Eikä ajokorttikaan ole tarpeellinen silloin kun ole jalkapelillä liikkeellä sitä ei kävelyssä tarvita . terv tepivaari

    1. Nykyään ei poliisi enää kysele ajokorttia, ne näkee järjestelmästä autosi rekkarilla kuka olet ja sieltä voimassa olevan ajokortin.

  4. Joo niin näkee Suomessa tuo ajokortti on silloin parrei olla mukana jos on ajossa muissa maissa ne ei siellä välttämättä näe ajolupaasi . terv tepivaari

    1. Muualla se tarvitaan. Saisi olla ainakin passi, henkilökortti, ajokortti ja kela kortti jotenkin yksi ja sama. Silloin pärjäisi jo hyvin. Maksukorteista en tiedä kuinka niiden pitäisi olla.

  5. Ja kun nuot kaikki on yhdellä kortilla ja poliisi otta ajolupasi pois menee kaikki muutkin .
    Mutta ei passia tarvita euun sisällä esim vaikka Eestissä terv tepivaari

  6. Mäkelän ehdotus on kannatettava varsinkin jos korttiin voidaan ympätä myös kirjastokortti joka toimii kaikissa Suomen yleisissä kirjastoissa.

  7. Monet kortithan voisi ihan hyvin siirtää kännykän lompakkoon. Minulla on jo erilaisia seurojen jäsenkortteja tallennettuna siellä. Eivät vie paljon tilaa ja ovat helposti löydettävissä.

  8. Tavallaan korttiviidakko on byrokratiaa että kuten edellä miksei niitä voisi yhdistää esim. henkilökortiksi ?

    Ai niin se lienee mahdotonta tänä digi aikakaudella jossa tekniikka on huippua – vai onko sittenkään ?

  9. Voi miten tuttu ongelma. Itse pärjään päivittäin nyt korttilompakolla jossa on kaksi pankki/luottokorttia joista toisessa plussa, sitten s-kortti, kuntosalin kortti ja ajokortti.

    Teoriassa voisin maksaa kännykällä, se toimii maksukorttina. Se toimii myös Subway-ravintolan kanta-asiakaskorttina. Se voisi toimia myös S-etukorttina, mutta vain jos kytken pois toiminnallisuuden maksukorttina. Myös plus-korttina voisi toimia, mutta jälleen pitäisi kytkeä pois maksu- ja s-kortit.

    Vaatii kovan luokan idioottia kehittämään kännyköihin maksu- ja korttijärjestelmän tällä tavoin. On turvasirut, on kahdeksanytimiset 64-bittiset prosessorit, keinoälypiirit ja vaikka mitä – mutta vain yksi kortti käytössä. Oodi nykytekniikalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *