8 vastausta artikkeliin “Kuka pelastaisi vanhukset”

  1. Noille pitää sanoa tulkaa itse hakeen voidaan neuvotella sitten oikean poliisin kanssa teidän vankitsemisesta .
    Älkää nyt hyvät ystävät uskoko että poliisi kysyy teidän tunnuksianne ei todella kysy .
    Sitä ei tee edes pankki terv tepivaari

  2. Huijarit ovat aika vanha keksintö. Sanoisin että suurempi hätä on siinä että poliisi ei ehdi tutkimaan rikoksia. Kun kiinnijäämisen riski on pieni, röyhkeys kasvaa.

    Mutta olen samaa mieltä myös tästä että tietotekniikkaa on parilta osin pakotettu eteenpäin turhaan.

  3. Ongelma ei ole siinä, että on tietotekniikkaa, eikä siinä että on rikollisia, no ne tietysti pitäisi saada linnaan. Mutta omaisten ja sukulaisten pitäisi se tiedostaa ja neuvoa vanhukselle kädestä pitäen, että näin ei saa tehdä. Jos niitä sukulaisia ei ole jonkun viranomaisen pitäisi se tehdä.

    On selvää, että jossain vaiheessa vanhus käyttäytyy kuin pikkulapsi jolloin hämärtyy se oikean ja väärän raja. Siis pitäkää huoli omaisistanne ja kirjoittakaa vaikka paperille ja muistuttakaa aina, ei sen pitäisi olla suuri vaiva.

  4. Piti vien jatkaa tuohon, ei siihen aina viranomaisia tarvita. Löytyy kyllä monenlaisia Marttakerhoja ja Kotitalousnaisia, sekä Leijonia, eiköhän niistä vapaaehtoisia auttajia.

  5. Tampereella on ilmainen seniorien nettipalvelu ”Mukanet” vastapäätä Tamperetaloa, Mummon Kammari, Nettivinkkaus Hervannan kirjastossa jne. Kannattaa tutustua ! Nordea on ollut edustajineen läsnä opastamassa miten toimia.

  6. Niinhän niitä täällä maaseudullakin. Ei vaan riitä, että opetetaan tietokoneen käyttöä, pitäisi pureutua asenteisiin.

  7. Iän ja muistin heikentämä yksin asuja on monella tapaa helppo uhri.
    Moni vanhus yrittää tulla toimeen käteisellä, mutta pankkipalvelutkin on alas ajettu ja jos pankki on kaukana otetaan liikaa käteistä ja sekin on riski.

  8. Eikö voisi edes lähettää jonkinlaista ”varokaa huijareita”-ohjekirjettä kaikille vanhuksille. Vaikka Kelan toimesta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *