5 vastausta artikkeliin “Rikas mies”

  1. On hemmetin tärkeä erotella:
    – rikkaat
    – veronkiertäjät

    On aika paljon rikkaita jotka maksavat verorahoja niin paljon että verottaja punastuu. Heidän syyttäminen on harvoin rakentavaa.

    Veronkiertäjät sen sijaan ovat murhaajia ja raiskaajia tuhoisampi ongelma tälle maalle. Murhaajakin tappaa usein vain yhden ihmisen, veronkiertäjä tuhoaa satojen, tuhansien ihmisten elämän.

  2. Tuomittavaahan se on jos ken veroja pakoilee. Eikö tuossa asiassa vähän voisi syyttävä sormi osoittaa vallassa olijoihin että kehittäisivät sellaiset lait että ketkuilu ei onnistu ja kiinnijääneiltä tukka pois ja linnaan.

    Niilo: Kymmenesosa suomalaisista hallitsee varallisuudellaan?
    Mitä ja kuinka ne hallitsee, jos vähän avaisit ja perustelisit saisit minusta kaverin moittimaan rikkaita, toki lottoan pari riviä viikossa ja kolme kun potti on erityisen suuri.

    Ihan oikein että on hyvät lait varallisuuden säilyttämiseksi itse kullekkin turvaksi muuten saattaa motivaatio ryhtymiseen kärsiä.

  3. Siinähän se juuri onkin, rikkailla on varaa muuttaa maasta pois, jos edut huononee.

  4. Hyvinvointivaltio tarvitsee rikkaita. Jos ei olisi supercell-miljonäärejä vippaamassa muutamaa kymmentä miljoonaa tuon tuosta verottajan kassaan niin olisi aika tiheä tilanne.

    Tässä maassa voi olla esimerkiksi…
    – varakas
    – rikas
    – tai upporikas
    …huijaamatta järjestelmää. Se on mahdollista. Sitä tapahtuu. Meidän on aivan turha mielistellä huijareita ja pelätä niiden lähtöä. Nimet esiin, lehtien etusivuille, synnit julkiseksi ja armo vähille.

    Kannattaa myös erottaa selkeä veronkierto ja veronkierron ajoituksen optimointi. Mielestäni jälkimmäisessä ei ole vikaa. Kyllä, annan esimerkit.
    1. Rahasto, jonka sisällä voit vaihtaa kohteita välissä maksamatta veroa voitosta. Maksat verot kun saat rahat. Eli ei veronmaksua ellet saa rahaa. Mielestäni selkeä.
    2. Perinnöt. Tietyt perintölajithan eivät altistu veroille kuin osittain ja viiveellä, koska siinä kohtaa ei rahaa ole millä maksaa.
    = Tärkeintä on että verot maksetaan joka penni, ei se maksetaanko ne tänään vai huomenna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *