Ylitöitä

Ylityökielto ravistaa maatamme monella sektorilla – miksi?
Miksi ei palkata riittävästi työntekijöitä,
kun työvoimaa on reservissa hurumykke?
– Juu ei ole ammattitaitoista työvoimaa
ja miten olisikaan kun se ammattitaito ei synny työttömänä ollessa.
– Mihin on hukatta oppisopimuskoulutus?
Taitaa olla edelleen vallalla heittää väkeä työttömyyteen
ja sitten yritetään teettä sillä vähällä väellä ylitöiden kera?

31 vastausta artikkeliin “Ylitöitä”

  1. Suomessa teetetään koko ajan pienemmällä ja pienemmällä joukolla ihmisiä nämä työt, ylityöt tuo heille edes makkaraa sen leivän päälle. Ei yrityksillä ole yhtään halua palkata työntekijöitä sen verran reippaasti että työt sujuisi ilman jatkuvia ylitöitä. Toisaalta keski-ikä nousee näilläkin aina töissä olevilla,,, aikansa kutakin jaksaa…

  2. Toisaalta tässä pitää muistaa sekin että monelle pienituloiselle ylityöt ovat se joka nostaa tulotason säädylliseksi. Ja voi olla jopa tunteina mielekkämpää tehdä se pari tuntia töitä vrt. kymmenen tuntia Kelan kanssa tapella toimeentulotukea.

    Tästä tuli muutaman pienituloisen ulostulo n. viikko sitten jossa he totesivat ettei heitä PAKOTETA ylitöihin vaan he todella haluavat mieluusti niitä tehdä kun on tilaisuus.

    1. Vaimo on hoitoalalla, he on niin ylityö työllistettyjä, jotta sairaana alkaa olla kohta sakkia enemmän kuin töissä, lisää ei oteta ja potilasmäärät vain kasvaa, käykeehän kokkeilemassa ja tulkaa sitten kertomaan kuinka ”työ vapauttaa”, nytkin tekee 8 päivän työt tunnit 5 päivän aikana. Kolmivuorotyötä missä ei ole minkään tehtaan työntekijän monen päivän vapaita ja pekkasia….

      1. Eiköhän sillä hoitoalallakin työaikalaki liene? Henkilökohtaisesti työaikalaki tavoitti minut vasta 1970. Sitä aiemmin viikkopalveluohjelma saneli työajan. Mm sotaharjoitukset, päävartio- ja päivystyspalvelu.

  3. Hallitus haluaisi helpottaa työllistämistä ja SAK & Co pistää rajusti vastaan.
    Mun miälestä näiden vastustajien pitäisi tehdä esitys aiheesta ??

    1. Pideään irtisanomis aika sellasena kun se nyt on koska ei sillä työllistetä ketään ja toiseksi ei sitä vaki työsuhdetta tarvitse heti tehdä kuuden kk koe aikana kykenee katsoon onko sopiva vai onko ns hankala työmies .
      sipilälle vois sanoa että nyt riittää kotiinveto . terv tepivaari

  4. Vaimoni oli hoitaja ja tiedän sen alan tuomat haitat myös perheelle koska äidin työvuorot on mitä on vailla maallista järkeä kuitenkin . terv tepivaari

  5. Niitä vuorolistoja ei ole Sipilän hallitus tekemässä.
    Eiköhän kaiken eniten vaikuttanut Pavo Lipponen ??
    Siis työväenpuolue (??) kurittaa hoitajia paljon enemmän kuin nykyhallitus.

    1. Keskustele tälläisen kanssa joka vain jakelee visioitaan eikä kuuntele:

      ”Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) pyrki tv-puheellaan lisäämään painetta ay-liikettä kohtaan, arvioi Eduskuntatutkimuskeskuksen erikoistutkija Erkka Railo. Puheella pyritään luomaan kansalaisten keskuudessa mielialaa poikkeuksellisten toimien, kuten lomarahojen leikkauksen puolesta.

      – Mitä Sipilän kannalta voi parhaimmillaan käydä on se, että syntyy julkista painetta ammattiyhdistysliikettä kohtaan. Viesti on, että jos ette taivu, niin tuottavuusloikka otetaan julkisen sektorin naisten selkänahasta.

      Sipilä näkee Suomen tilanteen hyvin huonona ja haluaa välittää viestin siitä suoraan kansalaisille ilman median välitystä, Railo sanoi. Suora tv-puhe on poikkeuksellinen ja järeä keino neljän kuukauden vallassaolon jälkeen.

      – Se kertoo Sipilän kärsimättömyydestä ja päättäväisyydestä.

      Puhe oli Railon mielestä kovaa tekstiä, vaikka muotoilut olivat pehmeitä.

      – Hän ei tullut vastaan, ei antanut mitään myönnytyksiä. Jollei ay-liike anna muutamassa päivässä periksi, niin se on sitten siinä, hallituksen ehdotukset viedään läpi. Pehmeästä muotoilusta huolimatta tämä oli aika jyrkkä kannanotto.

      Railo arvioi ensireaktioiden perusteella, että Sipilän viesti on mennyt perille ainakin osalle katsojista.

      – Ainakin jotkut ihmiset kokevat, että tilanne vaatii poikkeustoimenpiteitä, esimerkiksi lomarahojen leikkaamisen ”

      lähde: https://www.kainuunsanomat.fi/kainuun-sanomat/kotimaa/tutkija-sipila-pyrkii-luomaan-painetta-ay-liikkeelle/comment-page-2/

      1. Tapahtui muutama vuosi sitten, käyttää samaa pelottelu taktiikkaa, meillä päin tukkapöllyä saisi tälläinen diktaattori

    2. Ei niitä työlistoja hallitukset ole tehneet vaan tyhmät kunnan diktaattorit ei yksikään puolue niitä ole sommitellut .
      Mutta eniten sipilä on noilta terveyden hoidon puolelta vienyt ja muuta syytä ei ole kun kateus taikka ahneus terv tepivaari

      1. SDP; 1700 kunnanvaltuutettua istuu ihan turhan panttina ??
        On sulla isot luulot Sipilästä.
        Eduskunnassa on 200 ihmistä päättämässä.
        Onko ne sitten ihan turhan panttina siä ??

  6. Kieltämättä tällaisesta… ei, kun tällaisista absoluuttisista diktaattoreista pitäisi päästä eroon. Sipilä, Rinne, Eloranta. Viekää heidät harrastajateatteriin, jossa voivat näytellä rooliaan ilman oikeita uhreja.

  7. Kyllä sipilä saa itse ne verenpaineensa sekasin Ayy tuskinpa saa mitään suurempia paineta moisen pellen teoista terv tepivaari

  8. Häkämiehen voi laittaa listalle, juu, vaikka EK koittaakin vähän pakittaa. Ovathan he tässä osapuoli, se on selvä ja huomaahan sen tuloksesta: koitetaan tehdä pienien firmojen olot ikäväksi jotta EK:n suuret firmat nauttivat.

    Vähän luulen että AY-liikkeelläkin on painetta, he tietävät että turhan moni puolue miettii jo miksi heillä pitää olla niin suuria vero ym. etuja, veto-oikeuksia sun muita omituisuuksia.

  9. 200 täysin turhaa ihmistä eduskunassa ??
    Miksi heitä äänestetään jos he eivät tee mitään ??
    Vain Sipilä ??

  10. Ainakin yhden blogistin mielestä koko hallituksessa kaikki päätökset tekee vain ja ainoastaan pääministeri ja muut ovat leimasinnukkeja puolueesta riippumata.

    1. Meikän mielestä ainakin tämä kulminoituu yhteen fuhreriin (huom… Johtaja, ei tekemistä nazi zakzan kanssa). Loppu porukka on sitten niinkuin siinä siivellä, varsinkin sinisten sakki, pelkkiä kumileimasimia. Eipä se Orpokaan muuta osaa kuin niiailla, pelkää oman puolueen naisedustajiakin….

  11. Ei oppositiolla ole vastuuta hallituksen teoista miksi SDPee puhuisi .
    Ja kunvaaditaan pysymään hallitus ohjelman mukaan kuka sen sitten julki sanoo se myös vastaa .
    Kuka veti herneet nenään kun kokoomuksen kaksi naista ei mennyt hallituksen soini äänestyksessä sipilän taakse terv tepivaari

  12. Miksi Suomessa on eduskunta, Tepi hyvä ??
    Niin siis miksi ??
    Jos mää äänestän jotakuta niin mä oletan että se valittu ei istu tumput suorina neljä vuotta.

    1. Istuuko se vaan on niin ettei opposition kuulu myötäillä hallitusta joka töpeksii lähes kaikessa .
      Eduskunta on maan asioiden hoitaja mutta enemmistö on hallituksella joka asioista päättää . terv tepivaari

  13. Heikki kuka alkoi eiköhän asia tullut sipilältä jolle sopisi varmaan työmiehen kyykytys .
    Ayy ei hallituksen puolelle tee yhtään mitään ei tosin aina hyväksy ihan kaikkia hullutuksia joita se keksii .
    Tuskinpa yhden päivän lakko saa mitään tappiota aikaan kaupan teossa . .
    Sipilällä ne on jo housuissa terv tepivaari

  14. Ymmärrän ylityöt jos on kaikille töitä, mutta en todella ymmärrä jos maassa on liikaa työttömiä. Kyllä normaali työaika pitää riittää sillä palkalla elämiseen jos ei niin palkkauksessa on korjaamisen varaa.

    1. Niilo, jutun opetus on taas… Raha. Ei haluta edes kaikille töitä, vaan he joilla on töitä nyt saavat tehdä urakalla ylitöitä, jaksoi tai ei… Mutta kun sieltä tulee lisää sitä rahaa… Raha on tämä juttu, pazkat jaksamisesta. Raha, raha, raha.

  15. Näinhän se näkyy myös Tepin kommenteissa.
    Työtön on myös ihminen.
    Ei Ayytä sekunttiakaan kiinnosta kuinka monta on työtä vailla.

  16. teho paketti ei se niin ole välitän juuri heistä eniten ja kun heiltä ei peritä putoamisen jälkeen liiton maksuja pidän hyvänä asiana .
    Ja se kiinnosta kuina monta on työttömänä koska se on osa Ayy liikeen työtä heitä auttaen .
    sipilän mielestä työtön on vain itse työttömyyteensä syyllinen ja siksi kurjistaa heidän elämää terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *