”Mullistava ihmetietokone” ei päässyt edes alkuun…

Tivi: ”Tietokoneet mullistavalle” suomalaisfirmalle tyly loppu – rahat eivät riitä konkurssiin

28.8.2018 19:02

DigitalousTietokoneetYrittäminenKonkurssit

Yhtiö haki koneen toteutukseen rahaa menestyksekkäästi joukkorahoituksella sekä Kickstarter- että Indiegogo-palvelusta.

Yhtiö haki koneen toteutukseen rahaa menestyksekkäästi joukkorahoituksella sekä Kickstarter- että Indiegogo-palvelusta.

Vuonna 2014 perustettu Solu Machines kehitti mullistavaa Solu-tietokonetta, josta odotettiin suuria.

Solu Machines julkisti ”tietokoneiden Spotifyn” vuonna 2015 ja herätti tuolloin kansainvälistä huomiota. Nyt tarinalle on lyöty lopullinen piste, kertoo Tivi.

Solun konsepti oli hieman vaikea ymmärtää. Itse laite oli pieni, vain kämmenen kokoinen. Käyttäjän piti saada noin 19 euron kuukausimaksulla pilvestä tallennustila sekä kaikki sovellukset. Yhtiö haki koneen toteutukseen rahaa menestyksekkäästi joukkorahoituksella sekä Kickstarter- että Indiegogo-palvelusta.

Asiat eivät kuitenkaan sujuneet toivotulla tavalla, ja viime syksynä Solu Machines hakeutui konkurssiin.

Nyt on käynyt ilmi, ettei konkurssistakaan tullut mitään: konkurssihakemus raukesi. Käytännössä se tarkoittaa, että varat eivät riittäneet edes konkurssipesän selvittämiseen. Konkurssissa on tarkoituksena jakaa pesän varat velkojien kesken.

Solun hallituksessa istui monia suomalaisia it-vaikuttajia, muun muassa Taneli Tikka ja kansanedustaja Jyrki J. Kasvi. He ovat kommentoineet Solun tarinan päättymistä Twitterissä.

Tikka kertoo, että Solu ehti toimittaa noin 50 laitetta asiakkaille.

”Konkurssipesän jäi myös uusia iskemättömiä laitteita. Voisikohan ne ostaa sieltä pois ikään kuin muistoesineeksi? Itse sijoitin firmaan ja silti minullakaan ei ole Solu-laitetta. T-paita Solu-logolla sentään on”, hän kirjoittaa.

One Reply to “”Mullistava ihmetietokone” ei päässyt edes alkuun…”

  1. Kyllähän tuo aika absurdilta vaikutti alkuun.

    Ongelma on vähän sama kun vetyautoissa – koko infra on tehty bensalle ja dieselille. Kun tehdään systeemiä joka ei ole minkään kanssa yhteensopiva, ei se vaan oikein pääse markkinoille.

    Näihä on IT-historia täynnä. Eihän prosessoritekniikkakaan ole käskykannoiltaan muuttunut sitten 1980-luvun alun, edelleen sama x86-pohja on jonka päälle tehty. Vain mobiililaitteissa on tehty toisin – joskin huhutaan että ARM-teknologia vähitellen valtaa palvelimet ja kotikoneetkin mutta ans kattoo ny…

Kommentoi