Tuomioja on todella säälittävä dinosaurus, joka ajaa neukkulan etua

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005816057.html

”Erkki Tuomioja itse esitteli sotaharjoitusten periaatteet hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittiselle valiokunnalle 2014, paljastuu Ilta-Sanomien saamasta asiakirjasta.

Erkki Tuomioja syytti toissa lauantaina (25. 8.) Geopoliittisen seuran keskustelutilaisuudessa sotilaita ja virkamiehiä siitä, että he ovat ”vedättäneet Suomea mukaan myös sellaiseen harjoitustoimintaan, jonka ensi sijaisena ellei ainoana tarkoituksena on liittokunnan voimannäyttö ja poliittisen viestin lähettäminen Venäjälle.””

Punademari se jaksaa räksyttää ja syytää neukkulan propagandaa.

112 vastausta artikkeliin “Tuomioja on todella säälittävä dinosaurus, joka ajaa neukkulan etua”

  1. Minusta tuntuu että tämä Tuomioja on pelkkä Kremlin käsikassara, on annettu tehtäväksi hämmentää Suomen polittista kenttää ja heikentää Suomen puolustusta. Kaikki hänen toimet tukee tätä teoriaa…

  2. Erkki osaa hämmentää. On hyvin erikoisia, nuo lausunnot, on.

  3. Niinkuin kirja tästä sanoo: Erkki Tuomioja on Venäjän tiedustelun oparatiivi

    Vuonna 1972 tapahtuneen ns. Zavidovo-vuodon seurauksena syyllistettiin syyttömät ja harhautettiin paitsi julkisuutta, myös tasavallan presidenttiä.

    Urho Kekkosen Neuvostoliiton johdon kanssa käymien keskustelujen sisältöä selostaneen muistion vuotamisen tarkoituksena oli estää Suomen lähentyminen länteen EEC-assosiaatiosopimuksen kautta sekä vahvistaa vasemmistososialidemokraattien valtaa.

    Muistion toimittaja Tor Högnäsille antanut silloinen kansanedustaja Erkki Tuomioja saattoi syyllistyä törkeään maanpetokseen näin menetellessään. Joka tapauksessa häntä voidaan kirjoittajien mukaan pitää ”Venäjän tiedustelun ”operatiivina” Zavidovo-vuodon jälkeen kannanottojensa ja avoimesti kertomansa Marejev-yhteydenpidon seurauksena”.

    Ja tämä toveri saa harjoittaa jopa maanpetturuuteen verrattavia toimiaan.

  4. En osaa Erkkiä sen kummemmin kehua kuin moittiakaan.
    Väliin on kyllä tullut tullut mieleen, että niin Erkki kuin Paavokin, ja ehkä muutama muukin, voisivat jäädä hyvin ansaitulle eläkkeelle ja jättää hommat nuoremmille. Korvaamattomia ihmisiä on hautuumaat täynnä.

    Jos et ole nuorena idealisti,olet vätys. Jos olet vanhana idealisti,olet typerys. – Tuntematon

  5. Aika törkeää haukkumista.

    Maanpettureiksi voitaisiin näillä mittareilla luokitella Urkki, Paavo V, Rusikin ennekin Rehn pelasti hänet, ja moni vassari historiasta. Mutta myös kaikki oikeistolaiset, joilla oli Tehtaankadulla ”ystävä” laidasta laitaan.

    Tuomiojalla on niin laaja kokemus kohelluksineen, että muut saavat hävetä. Mutta hän on sangen perillä ulkopoliittisista tausta-asioita, joita ei edes utva julkaise.

    Saa olla eri mieltä asioista niin kuin tässäkin raportissa. Se voi olla myös viisauden alku.

  6. Kerran ääriradikaali vasemmistolainen ja poliisiauton takaosaston kestovieras. Ei tämmöinen muutu. Samaa sarjaa Hella Wuolijoen kanssa, siinä se maanpetturi oli ihan isolla kädellä. Saisi astua jo syrjään, Pavelihan voisi kaupata tälle jonkun mukin ja jalasmökin, Siperiassa on kesällä loisto kelit, sinne vaan. Ei tulisi ikävä.

  7. Tuomioja lienee idealisti, heillä usein on tennarit tukevasti ilmassa, harmi että vasemmistosympatia rasittaa ja rajoittaa ajatuksensa liitelyä vapaammissa sfääreissä, älliähän ahkeralla miehellä olisi vaikka muille jakaa.

    1. Tuomiojahan lyttäsi Turvallisuuskomitean selonteon, siinä todettiin Venäjän uhat Suomea kohtaan. On se kumma kun Yhdysvaltoja tämä äijä haukkuu ammatikseen mutta Venäjä, se on niinkuin toinen koti :

      Tuomioja lyttää turvallisuus­komitean Venäjä-paperin – haukkuu tekijät ”paha­uskoisiksi hölmöiksi” https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005430335.html

      Kyllä tässä tämä äijä ajaa täysin idän agendaa. Korjaan, ei äijä vaan toveri.

  8. Kyllä tässä nyt mennään hieman eikä ihan hieman överiksi. Pidän henkilökohtaisesti Tuomiojaa älykkäänä sekä viisaana miehenä. Vrt esim nykyinen ulkoministeri.

    1. Tuomioja on todella säälittävä dinosaurus, joka ajaa neukkulan etua

      1. Lattele tarkasti ne kohdat, jossa hän ajaa Venäjän etua ja perustele. Siihen ei riitä Vuolijoki eikä isä Tuomiojakaan.

        Ketkä nykypoliitikoista ovat Venjän vastaisia ja miksi ?

        1.
        2.
        3.

        1. Lue siitä:

          Sdp:n veteraanipoliitikko Erkki Tuomioja työnsi oman lusikkansa turvallisuuskomitean käyttämien asiantuntijoiden arvioista syntyneeseen soppaan. Tuomioja kirjoitti yhteisöpalvelu Facebookissa, että turvallisuuskomitean kokonaisturvallisuuden ennakointiverkosto on pohtinut mitä kaikkea naapuri voisi tehdä vaikuttaakseen Suomen vaaleihin.

          – Paperin viimeinen kohta vaikuttamisen tavoitteista on: ”Viranomaisten uskottavuuden heikentäminen”. Ei sellaiseen tarvita rajan takaa tulevaa vaikuttamista. Siihen riittää ihan supisuomalainen joukko Turvallisuuskomiteaan koottuja pahauskoisia hölmöjä, hän kuittasi.

          – Natosta voi olla ja saakin mielellään olla erilaisia näkökantoja ja mitä vaan olematta jollain tavalla ”hölmö”. Mutta se että kirjoittaa fantasiaa, jonka voisi olla Ilkka Remeksen kynästä, ei ole viisasta. Kysehän on myös valtion suhteesta ulkovaltoihin.

          Turvallisuuskomitea antoi Helsingin Sanomien pyynnöstä julkisuuteen eilen raportin, jossa se arvioi vaaleihin ja invormaatiovaikuttamiseen liittyviä uhkatekijöitä eli sitä miten ulkomaat voivat pyrkiä vaikuttamaan esimerkiksi presidentinvaaleihin. Venäjän rooli nousi selvästi esiin analyysissa.

          Uhkatekijöistä ääritapaus salamurha tai terrori-isku on vaalien vaikuttamistapojen listalla viimeisenä. Ilta-Sanomien politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala kyseenalaistaa komitean motiiveja ja katsoo, että pelottelulla valtiollinen elin pelaa itse Venäjän pussiin.

          Tuomioja on kuohahtanut aiemminkin Venäjän liittyvissä kysymyksissä tavalla, joka puhuttanut sekä poliitikkoja että valtiotieteilijöistä esimerkiksi Jukka Tarkkaa. Presidentti Sauli Niinistö Washingtonin-vierailulla Tuomioja kertoi hävenneensä mediakysymystä siitä, auttaisiko Yhdysvallat Suomea tarvittaessa Venäjää vastaan.

          (IL)

          Tämän toverin touhut on tämmöistä, netistä voit karjalainen kaivaa lisää. Monilla keskustelupalstoilla tämä toveri saa myös huonot arvosanat. En jaksa väitellä päivän selvästä asiasta.

            1. Sinulle riittää nämä copy pastet ja ohje oli siinä perässä:

              Tämän toverin touhut on tämmöistä, netistä voit karjalainen kaivaa lisää. Monilla keskustelupalstoilla tämä toveri saa myös huonot arvosanat. En jaksa väitellä päivän selvästä asiasta.

  9. Nii, hän saa aikaiseksi ”viisaan” vaikutelman. Mutta ne kommentit, ne vasta on välillä ihan kummallisia. Hän saattaa joskus sanoa jotain joka kertoo myös että taustat on jäänyt selvittämättä. Että näin.

  10. En tykkää käyttää sanaa maanpetturi, mutta kyseenalaistan niiden isänmaallisuutta jotka kannattavat EU:ta.

    1. Tämä sana ”maanpetturi” on kärsinyt pahan inflaation näiden savon poitsujen kirjoitusten johdosta. Pitäisi oikeesti ottaa selvää mitä tuo sana tarkoittaa, ennenkuin viljelee sitä lähes jokaisen poliitikon kohdalla..

    2. Ymmärrän impivaaralaisuuden, itsellänkin olisi suuri viehätys palata elämänmuotoon joka vallitsi ennen sotaa. Yhteisöllisyys, tyytyminen siihen mikä on, kyky iloita vähäisistä, olla utelias (myötähenhgessä) naapurin asioista. Nyt elämme synkistellen aikaa jossa mikään ei riitä.

  11. Minä kyseenalaistan niiden isänmaallisuutta jotka puolustelevat neukkulaa ja mollaavat suomalaiset asiantuntijat vain siksi, että esittävät neukkulan kannalta epämieluisia asioita.

    1. Minusta kun tuntuu että nämä haikailee vieläkin YYA aikaa. Osa on niin sokeita ja neukkula mielisiä että nämä on jo perustavanlaisesti menetetty, ne vain jankkaa ja jankkaa. No can do.

  12. Venäjä on meidän naapuri nyt ja tulee olemaan. Ei tarvita mitään YYA:ta. Mutta jos vähänkin ymmärtää niin naapurin kanssa on ihan hyvä olla sovussa. Ei tarvitse hyväksyä kaikkea mitä siellä maan sisäisesti tapahtuu, mutta kuuluuko se meille??. On täyttä provokaatiota kirjoitttaa näillä palstoilla faktana tyyliin KUN Venäjä hyökkää taas kimppuumme.

    1. Niin… On täyttä provokaatiota olla yhtään mitään mieltä ja kirjoittaa yhtään mitään.

      1. No voi sorry (anteeksi), että pahoitin suuren savolaisen isänmaallisen sotilaan mielen :(. Itkuistasi huolimatta olen sitä mieltä, että meidän naapurimaan kanssa kannattaa toimia kuten tähänkin asti. Siellä on meillä ystäviä ja myöskin töitä lukuisille varsinkin rajan lähellä asuville suomaisille. Ja homma toimii myös toisin päin. Näin se vaan systeemi toimii…parin savolaisen provosoinnista huolimatta…

        1. IIvo, et siis mitenkään ole mukana edes hengessä EU:n sanktioissa kansainvälistä oikeutta rikkonutta Venäjää vastaan?

          Tarkoitatko että meidän pitäisi luisua pois läntisten demokratioiden rintamasta Venäjän KGB-eliitin hyväksi?

          Kirjoitat myös, että meillä on ”ystäviä” Venäjällä, voisitko tarkentaa..?

  13. Pyssyuskoisuus vaatii mielenkiihoketta. Ampumaratojen pahviukot eivät pitkään riitä.

    1. Voisit jo lopettaa tuon typerän pyssyuskopotaskan. Se vain kuvaa sinua itseäsi.
      Tässä asiassa ei nimittäin ole mitenkään kyse ampumisesta missään mielessä, vaan siitä, mitä punademari Tuomioja tekee ja sanoo.

      1. Presidentti Kekkonen määritteli aikoinaan että Suomen turvallisuuspolitiikan osat ovat ulkopolitiikka ja puolustuspolitiikka. Näistä ulkopolitiikka on tärkeämpi.

        Tuomioja on tänäkin päivänä tällä Kekkosen kannalla.

        Pyssyuskoinen kanta sen sijaan on se että nuo osat ovat päinvastaisessa järjestyksessä.

        1. Viljo, Kekkonen on kasvanut horsmaa jo tarpeeksi pitkään, se diktaattori ei vaikuta missään.

          1. Vaikuttaa vahvasti mm. Sauli Niinistön ja Erkki Tuomiojan ulko- ja turvallisuuspoliittisessa ajattelussa

            1. Varmasti vaikuttaa Tuomiojan ajattelussa, hänen ajattelunsa on peräisin 60-70-luvun ”kotiryssä”-ajoista.

              Niinistöä tuskin viljotkaan saa tuohon sotkuun kytkettyä.

              1. Kuolleita on paljon. On mm. Platon, Aristoteles, Luther , Darwin ja Freud.

        2. ”Pyssyuskoinen kanta sen sijaan on se että nuo osat ovat päinvastaisessa järjestyksessä.”
          Sinun hysteerinen pyssyuskopotaskasi kuuluu samaan 60-70-lukujen neukkulauskoon kuin Tuomioja itse.
          Tuon pyssyuskojäkätyksen jatkuva jauhaminen osoittaa vai kyvyttömyytesi keskustella varsinaisesta asiasta.
          Suosittelen, että et enää käytä tuota paskaa minun blogeissani.

        1. Nää kaverit vieläkin kaipaavat Kekkosta, uskomatonta..
          viljot kaipailevat parlamentarismista mitään piittaamatonta ”isukkia”.

          Onneksemme presidentti Koivisto lopetti moisen hölmöilyn.

          1. Näille kelpaisi lääkehöyryissä mongertava johtaja joka lausuu Kremlin valmiiksi kerrottua tarinaa kansalle, Kekkonen oli yllättävän pitkään pelkkä vihannes, silti muka maan johtaja… Ja tämä niinkuin olisi Viljolle ja kumppaneille se paras ”johtaja”…

          2. Ei se ollut hyvä juttu ollenkaan. Suomen presidentin viralla ei tee mitään nykyisin. Vatulointi jatkuu.

  14. ”Mutta jos vähänkin ymmärtää niin naapurin kanssa on ihan hyvä olla sovussa.”

    Todella mainio ohje jos naapuri on oikeusvaltio. Mikäli naapuri ei ole oikeusvaltio, kuten Venäjä, kannattaa pitää etäisyyttä. Voidaan vaihtaa muutama käytännön sana silloin tällöin mutta ei silti aleta veljeilemään diktatuurin kanssa. Pidetään etäisyyttä, se on hyvä.

    Ja samalla pidetään oma puolustus kunnossa ja taistolaiset erkit poissa ulkoministeriöstä…

    1. Etäisyyttä ei voi pitää kun on pitkälti toistatuhatta kilometriä yhteistä rajaviivaa. Siinä välissä ei ole mitään paisuntasäiliötä tai elastista elementtiä minkä avulla voisi ottaa etäisyyttä.

      Niin että on Suomen etu että presidentti Niinistö soittelee Putinin kanssa ja pelaa tämän kanssa jääkiekkoa sekä juttelee siinä samalla molempia osapuolia kiinnostavista asioista. Ja pienemmät kihot perässä.

      1. Toki voidaan ja pitääkin pitää etäisyyttä demokratian ja diktatuurin välillä. Ei nyt enää lähdetä taistolaisaikojen nuolemiseen ja kumarteluun, ne on menneitä aikoja.

        Niinistö pitää etäisyyttä mutta juttelee diktatuurin kanssa, se on ihan hyvä tapa.

        Meillä ei ole mitään muuta yhteistä KGB-Kremlin kanssa kuin raja. Onneksemme Venäjä on taloutensa puolesta nopeasti sortuva liittovaltio, nyt pitää vain pelata pitkää kiekkoa ja odottaa.

        1. Odottaa mitä? Suomen rajanaapurina tulee olemaan aina maailman tappiin saakka suuri ja mahtava venäläinen kansallisvaltio. Sen yhteiskunnalliset muutokset eivät ole ennenkään muuttaneet mitään sen ja Suomen suhteissa eivätkä muuta vastakaan.

          1. ”suuri ja mahtava venäläinen kansallisvaltio”

            Asikainen, Venäjän talous on Italian kokoluokkaa. Se tuskin pystyy pitämään alueitaan koossa.

            Olethan seurannut Venäjän taloustilannetta? Putinin KGB-Kreml on käyttänyt eläkevaroja Krimin miehitykseen ja Itä-Ukrainassa sotimiseen ja Syyrian sotaan.

            Laskun aika alkaa olla lähellä, Venäjä tulee hajoamaan samalla tavalla kuin Neuvostoliitto. Reuna-alueet lähtevät omille teilleen koska Moskova ei heitä rahoita.

            Kaukasus ehkä ekana ja sitten Siperia, jäljelle jää Pietarin-Moskovan Venäjä, sitä meidän kannattaa odottaa.

            1. Mistä syystä sitä odottaa? Mitä muutosta toisi Suomen asemaan se että rajanaapurina olisi Pietarin-Moskovan Venäjä?

              Paasikivi totesi että suurimmassakin mahdollisessa heikkouden tilassaan Venäjä olisi aina Suomelle vastustajana ylivoimainen ja liian voimakas.

              Paasikivi oli realisti, ei pyssyuskoinen.

              1. Kuka tässä on pyssyistä jutellut toistuvasti, paitsi sinä Asikainen?
                Ilmeisesti sinulle jokin idee fixe, alat mielessäsi heti käymään sotaa? Näet vastustajia joka puolella?

                Oma pointtini on siinä, ettei diktatuuria tarvitse nuoleskella kuten 70-luvulla tehtiin.
                Aikanaan Venäjä romahtaa talodellisesti ja henkisesti kuten Neuvostoliittokin, sitä kannattaa odottaa vaikka se voisikin johtaa jopa huonompaan tilanteeseen.

                On pieni mahdollisuus että Venäjästäkin lopulta voisi tulla oikea demokratia ja eläminen sen kanssa olisi siten helpompaa.

                Sitä tässä odottelen peukaloita pyöritellen, en nä pyssyjäsi missään.

              2. Paasikivi oli realisti, ei pyssyuskoinen.

                Mikä helekutti on pyssyuskoinen. Miksi tämä henkilö jauhaa moista. Näettekö te jokapaikassa pyssyjä…

              3. Asikainen – suosittelin, ettet esittäisi pyssyuskopaskaa blogeissani.
                Seuraavat sellaiset kommentit poistuvat välittömästi.
                En kannata poistoja sinänsä millään tavalla, mutta tuo pyssyuskopaska likimain joka asiaan tuotuna alkaa olla liikaa.

  15. SDP:n Erkki Tuomiojan ajattelussa ja toiminnassa on ollut aina yksi selkeä ja keskeinen linja; vastustaa loppuun asti USA:aa.

    Jenkitkin ovat tuon tajunneet, eikä Erkille tai Tarjalle paljon kutsuja kuulunut, Erkki tietty olisi päinvastaisessa tapauksessa kieltäytynyt…

    Tuomioja on väärässä puolueessa, kreml-myönteisenä hän kuuluisi paremminkin ehkä vasemmiston äärilaidalle tai sitten äärioikealle, sieltäkin löytyy paljon KGB-Krmlin ystäviä.

    En voi kuin hämmästellä, oikeusvaltion entinen ulkoministeri trollaa samalla taajuudella kuin Pietarin kuuluisat trollit.

  16. Tuomioja ja hänen toverit kuuluu menneeseen maailmaan. Se maailma ei palaa.

  17. Jotenkin selvää on, että asenteet täällä jylläävät- ei tieto. Onko kukaan teistä väitellyt Tuomiojan kanssa face-to face ?

    Minulla on ollut ilo puristaa tiukkaa kättä ja hänen silmiin katsomistaan. Keskustelu oli yleispoliittista ja koski demareiden agendaa ennen edellisiä vaaleja. En siinä päässyt argumenteillani niskan päälle, vaan vastaukset tulivat kuin pyssyn suusta perustellen.
    Kättelimme ja toivotimme menestystä kuka voittakoon.

    1. Sepä hienoa. Oletko kätellyt kenties Idi Amininkin kanssa. Ei paljoa kiinnosta.

  18. Ei kirjoitetun tekstin ymmärtämiseen tarvita henkilökohtaista tapaamista.
    Tuomiojan teot ja kommentit sellaisenaan riittävät johtopäätösten tekoon.
    On aivan sama, miten hyvin hän perustelee demariuden ja sen asiat.
    Vuosikymmenten aikana Tuomiojan tekosia ja lausuntoja seuranneena hänestä muodostuu selkeä kuva eikä se ole kaunis saati sitten isänmaallinen missään mielessä.

    1. Tuomioja voi muuttaa sinne Siperiaan. Näitä on muitakin jotka pitää tuosta suuresta ja mahtavasta, heille myös samanlainen yhdensuuntainen menolippu. Jos siellä on kerran hyvä, mikä tai kuka kieltää asumasta siellä. Heippa vuan.

  19. Kanttaa lukea politiikan asenteista ja muuttumisesta väistyvän Tapani Töllin ajatuksia HS, viikko 31.8- 6.9. ”Politiikkaan pettyneet ”. Mukana myös muita poliitikoita.

    1. Oletko kenties puristellit munistakin tätä tyyppiä. Tosimies kestää kun oikein palleista puristaa, painijat tietää sen :). Enkä ole Varkauden trölli vaan kuukerin nelli 🙂

      1. ”We are not amused”, sanoi kuningatar Viktoria arveluttavuuksia kohdatessaan.

  20. Mies, joka on puristanut Erkki Tuomiojan kättä ja katsonut häntä silmiin ihastuksesta pakahtuen, tuskin on riittävän pätevä kertomaan meille sivistyksestä.
    Entäs Kekkonen?

    1. Parhaimman kuvan ja vaikutelman äärivasemmisto radikaali Erkki Tuomiojasta saa Poliisiauton kyydissä… Asiakas eli Erkki istuu siellä rikollisten pahnoilla. Muuta mielikuvaa ei tästä toverista ole. Sinne se jotenkin sopisi edelleen.

    1. No ei todellakaan tehdä, tee ite karjalainen, ihan ite (lausutaan Jope Ruonansuu äänellä)….karjalainen, ihan ite…

          1. Mitä taas Tuomiojaan tulee.Erkki on yksi viisaampia ja älykkäämpiä politiikoita jotka on maassamme tallustellut. Oli sitä jo lapsena ,jolloin voitti Iiris Raution Tupla tai kuitti ohjelman ,aiheena kansainvälin politiikkka ,ja sai hyvät rahat.

            1. Kukaan ei liene kiistänyt sitä, että Tuomioja on älykäs.
              valitettavasti älykkyys ei ole sama kuin viisaus tai fiksuus.
              Se nimittäin on ongelma, että punaideologia estää Tuomiojaa käyttämästä älykkyyttään viisaasti ja näkyy sekä teoissa että lausunnoissa 60-70-luvuilta lähtien, mitä olen sieltä saakka seurannut.

            2. Tuomioja on ääriradikaali vasemmistolainen, ei kuulu tälläiset minun piireihin.

            3. Mitä ihmeen Erkin puolustelua ??
              Kun Erkki lausuu jotain, faktoja ei saa tarkistaa ??

  21. Miten mahtaa olla, blogisti juhak, kun kielsit minua käyttämästä yhtä määrättyä sanaa blogeissasi, olitko silloin huolissasi asiallisen ilmeen säilymisestä blogissasi.

  22. Kyse ei enää ole asiallisuudesta, jos täysin perusteettomasti käytät tiettyä termiä jokaikisen aiheen yhteydessä, vaikka sillä ei tosiasiassa ole mitään tekemistä asian kanssa.
    Käytät termiä nimenomaan halveksimassa mielessä täysin epäasiallisesti, mitä en näe hyväksyttäväksi.
    Jos en salli tuota termiä, se ei poista asiallisuutta vaan nimenomaan epäasiallisuutta.

    1. Asikainen ja kumppanit tietoisesti häiritsee, minäkin vastaan näille ”dille dom” tyyliin. Pyssy, sota, räjähteet on näille kuin tajuntaa laajentavaa ..

    1. Wellcome back in line Putkinen. Täällä on välillä vyörytetty jo melkein taisteluhautaa. Vitsi vitsinä, mutta kaikkea sitä tässä on saanut lukea täällä ja ”nauttia” tiedon ihmeellisestä maailmasta.

  23. Voi hyvinkin olla, että Tuomioja on suhteellisen älykäs. Se ei silti tarkoita sitä, että hän kykenisi käyttämään älyään Suomen ja suomalaisten hyväksi.

    Erkin toimet ulkoministerinä Venäjän Itä-Ukrainan valtaamisen aikana olivat häpeällisiä. Vielä Krimin valtaamisen aikana Tuomiojan käytös oli suht linjassa demokratioiden kanssa mutta sen jälkeen tapahtui jotakin.

    Tuli mieleen olisiko venäläisillä jokin ote Tuomiojaan? Hän yritti yksin estää Venäjää vastaan kohdistettuja pakotteita 2014, muka Suomi voisi vastustaa pakotteita yksin…

    Koska Suomi lopulta oli yhteisessä rintamassa täysin mukana, lienee joku avustaja ( tai ehkä Sauli) kertoneen Erkille miten Suomen pitäisi toimia.

  24. Sauli kuuntelee aika pitkälti Tuomiojaa. Tapailevat viikottain.

    1. Päinvastoin Javanainen, pakotteet KGB-Kremliä kohtaan ovat todella paikallaan.

      Niitä tulee vielä rutkasti kiristää ja veikkaan että noin tulee käymäänkin.

      Venäläiset käyvät ulkomailla myrkyttelemässä kansalaisiaan ja muitakin, kohta tulee tuostakin sanktioita lisää.

  25. Ehkä juuri näin.Pakotteet on pers..tä. Luuleko joku että Venäjä alistuu pakotteiden tähden.

  26. Assadia on syytetty tekaistun syyttein kemiallisista iskuista, en ihmettelisi jos samaa tehtaisi Venäjällekin. Mutta ei Venäjä aio antautua pakotteisiin.

  27. Mitähän tuollaisilla pakotteilla oikein haetaan, kysyn vaan..Eihän niistä ole kuin haittaa esim. suomalaiselle elintarvikeviennille. Tarkoittaa taas monille tiloille lisää vaikeuksia menneen huonon satokesän lisäksi. Niistä kärsii joka ainut maa joka sen päätöksen piirissä on. Väiitän, että se joka siitä vähiten kärsii on pakotteiden kohdemaa.. Esim. elintarvikkeita tulee kyllä itäisistä naapurimaista ihan tarpeeksi.

  28. Täällähän osa on varsinaisia YYA ajassa eläviä… Hyvin ymmärtää miksi Tampere oli täynnä kommunisteja. Taitaa olla edelleen.

    1. ”Mitähän tuollaisilla pakotteilla oikein haetaan, kysyn vaan..”

      IIvo, en tiedä missä kuplassa elät mutta se menee jotenkin näin:

      Jos roistomaisuuttasi menet valtaamaan naapurilta maat, joudut muiden maiden pakotteiden kohteeksi jotta oppisit tavoille. Aikanaan joudut Iivo palauttamaan ryöstetyt maat takaisin niiden omistajille ja silloin taloutesi on jo romuna ja olet köyhä.

      Siinähän se tiivistettynä.

      1. Niin..mutta jos aiheutetaan omalle maalle enemmän hankaluuksia kuin sille kohdemaalle niin mitä järkeä siinä on, ei siinä kuplaa tarvita..meneppä tapio KK kysymään esim. maajusseilta mitä mieltä ne on asiasta..Tai muilta yrittäjiltä joihin pakotteet kohdistuu..

    2. Marko, sinä kun oot perehtynyt näköjään näihin kannatuslukuihin. Kun lukutaitoisena?? voit katella puolueitten kannatusmääriä, niin vilkaseppa lukuihin esim. kuntien kohdalta valtuutettujen puoluekannat. Ja kerropa tällä palstalla mitä kuntaa niistä n. 330:sta johtaa kommunistit. Ja kerro montako valtuutettua Tampereen valtuustossa on kommunisteilla ??

  29. Minä en todellakaan tiedä Tuomiojan tunteista Venäjää kohtaan tai sitä vastaan. En todellakaan.

    Sen sijaan tiedän, että Erkki Tuomioja vastasi kun lähetin joskus 15 vuotta sitten sähköpostia huolestani demarien käytöksestä vaaliteltalla. En osannut argumentoida hienosti mutta kerroin hyvää ja huonoa, outoja kokemuksia. Hän vastasi ja vieläpä asiallisesti, kommentoiden itse asiaa eikä vain ”kiitos viestistä”.

    Olen lähettänyt sähköpostia kymmenille kansanedustajille. Lähtökohtani on että viestissä on aina positiivinen sävy.
    – Erkin lisäksi Satu Hassi ja Elina Lepomäki ovat vastanneet asiallisesti, on tullut iloinen fiilis
    – Anna Kontulan avustaja vastasi hänen puolestaan ja uhkaili minua kun hän päätteli että kiitokseni Kontulan työstä oli natsiuhkaus ja siihen pitää vastata (juu, oikeasti…en vieläkään tajua)
    – Kukaan muu ei ole vastannut mitään, koskaan

    Vaikken samaa mieltä jokaisen kanssa ole, annan nykypäivänä hurjan isot pisteet sille että viestiin vastataan, vieläpä älyllisesti. Erkki Tuomioja osaa keskustella. Ei minun tarvitse olla samaa mieltä hänen mietteistä ja teoistaan jotta osaan arvostaa sitä.

  30. Tulipa mieleen kun neukkulasta puhutaan niin Suomi—Neuvostoliitto Seuran toimintaa jatkaa Suomi-Venäjä Seura. Erittäin hauska agenda näillä, makoisat naurut tästä sai, kas tässä:

    ”Suomi-Venäjä-Seura on kaikille avoin, poliittisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka tarjoaa tietoa ja mahdollisuuksia tutustua Venäjän monimuotoiseen kulttuuriin, kieleen ja suomalais-ugrilaisiin kansoihin. Tuomme yhteen suomen- ja venäjänkielisiä ja kannustamme nuoria venäjän kielen opiskeluun. Autamme löytämään yhteistyökumppaneita Venäjältä sekä toteutamme rajat ylittäviä hankkeita”

    toteutamme rajat ylittäviä hankkeita… Milloin panssarivaunuin, pommikonein, hävittäjälennokein, myrkkyiskuilla,,,, jne, jne.,,,, jotain tuohon tyyliin se kävisi täydennettynä. No ei ne ainakaan valehtele, rajat ylittäviä hankkeita neukkulan tyyliin 🙂

    1. Suomi-Venäjä Seura tuskin kannustaa venäläisiä nuoria opiskelemaan suomea? Suomi-Venäjä Seura on tuskin avoin LGBT-porukalle, venäläisille oppositioporukoille tai jehovantodistajille?

      Huonosti menee, viides kolonna on keskuudessamme, näiden mukaan tulevaisuutemme on venäläinen. Toki he ovat väärässä.

  31. Suomi – Venäjä – seura lienee melkoinen ponnahduslauta suomalaisen politiikan rappusilla. Kepun Lehtomäki viimeisin esimerkki.

    1. Arvopaperimarkkinoita valvova Finanssivalvonta selvittää parhaillaan ympäristöministeri Paula Lehtomäen perheen Talvivaaran kaivososakekauppoja. Lehtomäki kiistää jyrkästi epäilyt sisäpiiritiedon hyväksikäytöstä. Tapaus on herättänyt paljon kysymyksiä.

      https://yle.fi/uutiset/3-5640199

      Juu, kyllä on Suomi-Venäjä seura opettanut…

      1. Ei voi kuin nauraa näille tovereille. Makoisat naurut tällekin aamulle.

              1. Tätä on Kalle turha jankkailla, mene lenkillä, minä kävin äsken, happipitoinen ilma keuhkoissa on mukavampaa kuin tuulahdus vanhaa YYA aikaa

  32. Neukkulasta pitää täällä edelleen moni. Ja kun he varmaan valitsee johtajakseen Tuomiojan niin onhan siinä varsinainen politbyroo, aamun parhaat naurut. Kahvi väärään kurkkuun

    1. Painajaisten ”neuvostohallitus”:

      Paavo Väyrynen pääministeri, Erkki Tuomioja ulkoministeri, Paula Lehtomäki puolustusministeri, Li Andersson valtiovarainministeri, ja Touko Aalto ympäristöministeri.

      Antti Rinne saisi olla sisäministeri, ettei munaa ihan kaikkea.

      1. Ja kokoukset tällä painajaisten ”neuvostohallituksella” järjestetään jalasmökissä.

  33. Huomasitkos Juhani Karjalainen että Marko esitti sinulle tässä blogissa seuraavanlaisen kysymyksen kun olit kertonut että olet puristanut Erkki Tuomiojan kättä:

    ”Marko
    6.9.2018 15:46
    Oletko kenties puristellit munistakin tätä tyyppiä. Tosimies kestää kun oikein palleista puristaa, painijat tietää sen :). Enkä ole Varkauden trölli vaan kuukerin nelli 🙂”

    On ymmärrettävää että et halunne tätä kommentoida vaikka palstapoliisi siinä avasi sielunsa auki.

    1. Juurikin näin, karjalaisen mielestä minä olen trölli ja Asikaisen mielestä pyssyuskoinen, kokeilkaapa toverit vaikka keskenänne toistenne leposykettä jotta ette ala hyperventiloimaan…vallan mainiot nauruta jälleen kerran…ei tälläistä edes jaksa vakavasti ottaa teidän kohdalta.

      1. Olenkohan oikeilla jäljillä vaistotessani jatkuvassa naurun hörötyksessä väkinäisiä sävyjä.

        1. Kyllä tässä vatsalihaksia kokeillaan, olen oikeasti saanut niin monta makoisaa naurua jotta olkaa hyvä jatkakaa vaan. Ja muistakaa, nauru pidentää ikää. Kannattaa myös tsekata Niksi Pirkan vinkki tälle päivälle…

  34. Kovasti tunteita täällä herättää yksi mies ja hänen sanomisensa. Kovasti tunteita herättää myös tietty poliittinen suuntautuminen.

    Suomi on monissa tutkimuksissa ja kyselyissä rankattu aivan maailman kärkeen. Maailman onnellisin kansakin täällä asustaa joidenkin kansainvälisten tutkimusten mukaan.

    Sitä minä vaan pohdin, kun tälläisiä vastaavia keskusteluketjuja täällä lueskelen, että kuinkahan hyvin Suomi oikein menestyisikään kansainvälisissä vertailuissa, jos kaikki kommunistit ja muut vasemmistolaiset lähetettäisiin pelkällä menolöipulla varustettuna Siperiaan.

    Mahtaisi Suomi tällöin olla oikein auvoinen paikka elellä. Vai olisiko sittenkään?

    1. Voisi se juna karjavaununuineen kohti Siperiaa olla varsinainen näky, siinä sitä olisi tovereita vierivieressä karvahattu päässä, palttoota päällä ja reppu selässä odottamassa mitä on isä aurinkoinen (Viimeksi Stalin, tällä kertaa Putin) tarjoamassa työläisten valtakunnassa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *